Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.7.2013 23:06

chemik píše:jo tak to já nevim, povídá se to
1. PÚ nebyl o slabý plechový až "prohnilý" (jak většina upadá díky uhnití u země) zastávkový sloupek, ale pevný "litý" ocelový sloup TV - sic potřebovalo to pár stehů pravého obočí, ale "fungoval jsem dál" - jiní by po takové šlupce mnohdy omdleli
2. případ - jó praštil jsem se, jak uvádíš, 1x na Braníku a také (jako snad každý vyšší kolega) nesčetněkrát ve dveřích T3(RP), páč ve všech těch případech jsem se ohnul málo, ale nic se mi v těchto případech nestalo = nebyl to PÚ (stejně jako při mém "propadnutí" při couvání z kabiny 14T - jako by to byla 15T) - narozdíl od nezanedbatelného počtu kolegů, kteří si zvrtli špatným došlápnutím nohu/kotník při vystupování z "běžných" TRAM (myšleno jiných než 15T s "žebříkem" místo schodů do kabiny)

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 24.7.2013 22:34

jo tak to já nevim, povídá se to

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.7.2013 22:29

chemik píše:tak Milane, ty jsi případ sám pro sebe. Abych řekl pravdu, neznám nikoho, kdo si jeden PÚ způsobí nárazem do zastávkového sloupku a druhej PÚ si přivodí tak, že hlavou narazí do závaží u napínáků trolejového vedení v zastávce Nádraží Braník. Teda neznám nikoho, kromě tebe... :lol:
To někdo uznal jako pracovní úraz? :lol:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 24.7.2013 22:19

tak Milane, ty jsi případ sám pro sebe. Abych řekl pravdu, neznám nikoho, kdo si jeden PÚ způsobí nárazem do zastávkového sloupku a druhej PÚ si přivodí tak, že hlavou narazí do závaží u napínáků trolejového vedení v zastávce Nádraží Braník. Teda neznám nikoho, kromě tebe... :lol:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.7.2013 21:55

willyjeff píše:... PS: Když už jsme u toho zranění v závislosti na vystupování do větších "hloubek", jak je to s pracovními úrazy + 15T? Odboráři slibovali armádu zraněných řidičů, kvůli tomu, že šefci neumí chodit po schodech. Nebo přecijenom nejsme taková nemehla?
představ si, že já jsem se po začátku "prohazování" 15T - 14T mezi PA - MO málem zranil ve 14T - páč ze zvyku s 15T jsem chtěl couvat z kabiny a on se mi v kabině objevil schod :lol: :lol: :lol:, do nějž jsem se nečekaně propadl - no jo, já byl po dlouhé době ve 14T

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 24.7.2013 20:14

Petrpes píše:Jo, 22 jsem teď měl 2x, ale do štěrku s kličkou opravdu nepolezu... Podle platných předpisů jsem jednal podle nejlepšího vědomí a svědomí. Zranění skákáním z výšky do štěrku by mohlo dopadnou daleko hůř, než když to projedu na, no přeci na elekriku ne :)
Ó ty artisto. Takový můžu :) Řidiče: "budu tám stát třeba 10 minut, hlavně když morálně vyhraju nad tím zlým semaforem a nepohnu zadkem ani o píď proto, že jsem placenej za to, že řídím. Z kabiny se nehnu." A to neplatí jen pro tohle SSZ. Už nejednou jsem dojel kolonu na Strossu a jako jedinej ***** jsem šel kolegu navolit, aby mu to padlo...Když si vzpomenu na relaci jiného kolegy, který odmítl se jít (zrovna také na Strossu) navolit, protože by ho mohlo porazit auto...no taky na nás může spadnout letadlo a z domu vylezem, že...

PS: Když už jsme u toho zranění v závislosti na vystupování do větších "hloubek", jak je to s pracovními úrazy + 15T? Odboráři slibovali armádu zraněných řidičů, kvůli tomu, že šefci neumí chodit po schodech. Nebo přecijenom nejsme taková nemehla?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 24.7.2013 18:38

Dukelských hrdinů x Veletržní od Strossu nefunkční preference -> PDT -> vlákno preference.

Mayk
Uživatel

Příspěvek od Mayk » 24.7.2013 7:25

Bohužel i já jsem měl tu možnost, ověřit mocné kouzlo toho, že jsem zastavil před SSZ a šel se navolit kličkou. Trpělivost mi došla ve chvíly, kdy jsem byl díky průjezdu peletonu v centru zastaven na 5 minut + odstraňování závady a nestačil se překódovat atd. do času, tak jsem to projel, stydím se za to, ale nebylo jiného východiska. S podobnými potřebnými světly se roztrhnul pytel. Ještě, že ty ve smyčce BH fungují tak, jak mají.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.7.2013 23:53

Tak zítra tam pojedu, kdyžtak nažhavím KGXe, když jim to brnkne tak 5 lidí denně a ještě Milan, tak snad povolí :twisted:
Milane, nechtěl bys jim cinknout i když nebudeš mít 22? :lol:
I když vím, že na sále jsou v tom trochu nevinně...

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 23.7.2013 23:40

Jo, 22 jsem teď měl 2x, ale do štěrku s kličkou opravdu nepolezu... Podle platných předpisů jsem jednal podle nejlepšího vědomí a svědomí. Zranění skákáním z výšky do štěrku by mohlo dopadnou daleko hůř, než když to projedu na, no přeci na elekriku ne :)

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 23.7.2013 19:33

Nechat to odnést sběrače šrotu. Když to zdemoluje někdo normální, bude to poškozování veřejného majetku. když to odnesou oni do šrotu, tak i když je chytí policajt, řekne že ta ocelová trubka nemá hodnotu 5000 a tak není co řešit. Co na tom, že ta trubka je částí semaforu.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.7.2013 19:31

Karosák: Rozhodně ne. Pytle na odpadky napadne sundat i MP, ale fyzické vyřazení díky rychlosti ELTODA je tak na týden :lol:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 23.7.2013 18:23

já nevim, co řešíte. Tuhle jsem měl sedumapadesátku a pokaždý ty světla byly na volno :lol:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.7.2013 18:21

Ještě mě napadlo-aniž by bylo třeba něco ničit, to jít zapytlovat normálně pytlema na odpadky Z:idea:
Je to pod kamerami?

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 23.7.2013 16:55

Bobik píše:SSZ přechod přes koleje před zastávkou Obora Hvězda ZC (asi nejzbytečnější SSZ v Praze). Nefunguje tam navolení do světel, musí se kličkou. Už cca 3 týdny. Jako bonus otevřený svršek. PD o tom ví, dle informací pocházejících z dispečinku "je to rozbitý", zkoušelo se v tom vrtat, jenže se to rozbilo úplně. Na dotaz zda to nevypnout bylo odpovězeno že patří Kauflandu. Dotaz do pléna - neví někdo jak, případně nemá někdo možnost nějak zařídit, aby se to vypnulo, zaplachtovalo, spravilo, nebo proboha něco?
Jinak mě to asi bude stát peníze. :D Malý až mě chytěj že to projedu, velký až mě chytěj že to podřezávám.... 8-) :lol:
Když jsem měl linku 22 v sobotu, tak jsem to taky hlásil a PDT mi řekl to samý a řekl, že přecijenom zkusí někoho poslat, protože Eltodo jim řeklo, že je vše OK. Až tam pojedeš někdy prázdnej, protože mě se to nepoštěstilo, tak prostě vem šutr a rozmlať to...Jinak nevím co jinak s tím...

Odpovědět