Plánované vyvařování oblouku na vnější koleji probíhající o obou dnech uplynulého víkendu.HOnzula píše:Zdravim. Koukal jsem, že v obratišti Nádraží Hostivař stály dneska 22 na vnitřní koleji. ..místo na vnější a na zastávce byla nějaka žlutá cedule. To už se sype i obratiště? Má někdo nějaké info?
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
Zdravim. Koukal jsem, že v obratišti Nádraží Hostivař stály dneska 22 na vnitřní koleji. ..místo na vnější a na zastávce byla nějaka žlutá cedule. To už se sype i obratiště? Má někdo nějaké info?
Předpoklad je provoz TRAM v polovičních intervalech oproti metru se standardním provozem ( = bez manip. jízd) v celé trase Smíchovské nádraží - Florenc - Palmovka.MM-Mikulovsky píše:Jó, a kolik souprav TRAM bude při NTD Smícháč - Florenc (- obrat Palmovka) přistavováno na 1 spoj metra? Doufám, že nejlépe 3 + 2 vložené za půlku intervalu metra (tyto pro odvoz cestujcícíh čekajících na zastávkách s vyloučeným nástupem do =M=) -no já vím, budem rádi za 2 +1 = to bude pěkná mačkanice
, kde je nějaká kultura přepravy
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A víš i, jak dokonale pak byli spokojeni s natočeným materiálem? Ano, nějaká nízkonákladová produkce se možná spokojí s kompromisem, že sice má třeba herec pod nosem trochu stín, ale prostě nejsou prachy, aby se to stihlo vyladit - ono rychle vždycky neznamená dobře... A myslím ale, že zrovna produkce, která dělá s Ridley Scottem, si na nějakou to hodinku navíc s klidem najde pár drobných v rozpočtuHonza píše:vím, jak to funguje a jak nakonec všechno odsýpalo.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jó, a kolik souprav TRAM bude při NTD Smícháč - Florenc (- obrat Palmovka) přistavováno na 1 spoj metra? Doufám, že nejlépe 3 + 2 vložené za půlku intervalu metra (tyto pro odvoz cestujcícíh čekajících na zastávkách s vyloučeným nástupem do =M=) -
no já vím, budem rádi za 2 +1 = to bude pěkná mačkanice
, kde je nějaká kultura přepravy 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně. Herci vstávají klidně ve tři ráno. Stačí se podívat na rozhovory těch co točili Pána Prstenů. Sice nejsou na place od 3, ale v maskérně ano a pak ten výkon stejně musí odehrát.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pokud je skutečný profík, tak "levou zadní" - tady spíše půjde o problematiku časové náročnosti přispůsobit/upravit prostředí pro účely děje filmu, ale furt menší = levnější než si postavit scénu např. v některé hale/areálu depa.gabuliatko píše: ...Taky je otázkou zda by zívající herec ve 3 ráno odvedl výkon oceněný Oskarem.
PS: No a zrovna nedávno jsem někde viděl nějaký pořad, kde nějaký český (jak známo mohla to být i zdejší "akce" nezčetných zahraničních štábů) herec vzpomínal, jak natáčel něco v noci na perónu pražského metra. Počítám, že to bylo páč právě nic nepotřebovali upravovat - ději vyhovoval běžný stav stanice.
Velmi prosím, neopomeňtě mi někdo odpovědět na mé otázky ohledně organizace NTD:
No to je právě to, co mne zajímá - pojedou TRAM NTD úsek Florenc - Palmovka obousměrně manipulačně = do =M= z nich ZC vyženem na Florenci i lidi, kteří z =M= stejně hned polezou ven na další(ch) 1 až 3 souběžných stanicích (Křižíkova, Invalidovna, Palmovka), protože tam mají svůj cíl?9001 píše:A nebude to náhodou tak, že se bude jezdit manipulačně na Palmovku?
Či alespoň ZC NTD pojede s lidmi až na Palmovku, aby nevznikla nesmyslná "buzerace" cestujících jedoucích ZC do Karlína a na Palmovku, ale DC z Palmovky - na Florenc pojedou TRAM manipulačně, aby na Florenci lidi z =M= nastupovali do prázdné NTD?
-
gabuliatko
- Uživatel
Taky je otázkou zda by zívající herec ve 3 ráno odvedl výkon oceněný Oskarem.Honza píše:Ve všem hledej prachy… Když se stanoví velký hodinový pronájem, filmaři jsou hned rychlejší a hned všechno pracuje, jak má. Když je pronájem za pár korun, všichni jsou v pohodičce a nikdo nikam nepospíchá. A ano, zažil jsem natáčení na objektu, který byl v naší správě a vím, jak to funguje a jak nakonec všechno odsýpalo.kruťák píše:Takže návrhu na natáčení po nocích se jako člověk tak trochu od fochu musim fakt smát, protože za noční výluku se sotva stihne připravit scéna.
Ve všem hledej prachy… Když se stanoví velký hodinový pronájem, filmaři jsou hned rychlejší a hned všechno pracuje, jak má. Když je pronájem za pár korun, všichni jsou v pohodičce a nikdo nikam nepospíchá. A ano, zažil jsem natáčení na objektu, který byl v naší správě a vím, jak to funguje a jak nakonec všechno odsýpalo.kruťák píše:Takže návrhu na natáčení po nocích se jako člověk tak trochu od fochu musim fakt smát, protože za noční výluku se sotva stihne připravit scéna.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No to je právě to, co mne zajímá - pojedou TRAM NTD úsek Florenc - Palmovka obousměrně manipulačně = do =M= z nich ZC vyženem na Florenci i lidi, kteří z =M= stejně hned polezou ven na další(ch) 1 až 3 souběžných stanicích (Křižíkova, Invalidovna, Palmovka), protože tam mají svůj cíl?9001 píše:A nebude to náhodou tak, že se bude jezdit manipulačně na Palmovku?
Či alespoň ZC NTD pojede s lidmi až na Palmovku, aby nevznikla nesmyslná "buzerace" cestujících jedoucích ZC do Karlína a na Palmovku, ale DC z Palmovky - na Florenc pojedou TRAM manipulačně, aby na Florenci lidi z =M= nastupovali do prázdné NTD?
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 25.7.2013 8:28, celkem upraveno 2 x.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé, asi se do mě pustíte, ale vy si to natáčení filmu představujete jako Hurvínek válku. To neni jen tak, že někdo přijde s kamerou a klapkou, herec něco odmumlá a jde se domu. Samotná příprava osvětlení, snímání zvuku, pozice kamer, skript, líčení, scénář, režie, atd. zabere tak 3 hodiny při laxním rejžovi/produkci a třeba i 6 hodin, pokud je rejža/produkce fakt pintlich. Takže návrhu na natáčení po nocích se jako člověk tak trochu od fochu musim fakt smát, protože za noční výluku se sotva stihne připravit scéna.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A nebude to náhodou tak, že se bude jezdit manipulačně na Palmovku?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jó, to vypadá jako smysluplné odůvodněnítrainzjohny píše:Podle mě bude potřeba na to natáčení nějaké úpravy stanice, proto ty dlouhé "díry" a né natáčení po kouskách o nočních výlukách ...
spíše mne zaráží, že tu nikdo nevyzvedl provoz náhradky XB
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě bude potřeba na to natáčení nějaké úpravy stanice, proto ty dlouhé "díry" a né natáčení po kouskách o nočních výlukách ...willyjeff píše:Můj návrh byl takovou připomínkou štědrodenního provozu a furt mi nějak nenaskakuje, kde chtějí na sobotu a neděli ráno sehnat mnoho desítek řidičů navícAle zkusím přednést další možnost, jak vyřešit tento problém: co takhle rozšířit natačení ne na 2 dny, ale třeba na 4, ale natáčelo by se výhradně mezi ukončením provozem a třeba 5 ráno s tím, že navíc vlastně není potřeba nic, noční linky jsou stejně v provozu a denní již také a kopírují metro...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Řidiče se seženou. V současné době zadluženosti národa dost lidí skočí potom jít pracovat za 80% ke standartnímu platuwillyjeff píše:Můj návrh byl takovou připomínkou štědrodenního provozu a furt mi nějak nenaskakuje, kde chtějí na sobotu a neděli ráno sehnat mnoho desítek řidičů navíctrainzjohny píše:Provoz o víkendu ráno je podle mě docela "malý" a sekat to na ráno a večer je nevýhodné kvůli náhradkám, uzavírání stanice atd, je to zbytečně složitá organizace.Ale zkusím přednést další možnost, jak vyřešit tento problém: co takhle rozšířit natačení ne na 2 dny, ale třeba na 4, ale natáčelo by se výhradně mezi ukončením provozem a třeba 5 ráno s tím, že navíc vlastně není potřeba nic, noční linky jsou stejně v provozu a denní již také a kopírují metro...