T6A5 a T6A5.3
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: T6A5 a T6A5.3
Ok. To jsem netušil, že tam také mají Secherony.
Takže to upravím. Pokud máme v Secheronech silové propojení, tak proč ho nepoužívat.
Takže to upravím. Pokud máme v Secheronech silové propojení, tak proč ho nepoužívat.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se pleteš - Brno bralo od ČKD T6A5 jako pevné dvouvozové soupravy = každý vůz T6A5 má jedno spřáhlo tzv. poloautomatické - sice zejména v mechanické části jiného typu než jsou Secherony v Praze (tzv. "A"/přední vůz s lichým ev. č. na zadním čele a "B"/zadní vůz se sudým ev.č. na předním čele), která slouží právě pro spojení "pevného" vlaku, jenž na svých koncích však má "standartní/pražská" spřáhla pro snadnou spojitelnost s ostatními/všemi typy TRAM pro rychlé sunutí/vlečení v případě poruchy (ať již těch jiných typů či samotné T6).9001 píše:...V Brně jezdí kvůli tomu, že nemají Secherony...
Důkazy jsou na netu - jako např. : http://foto.bmhd.cz/foto.php?10392 - poloautomatické spřáhlo na čele zcela nové T6 ještě na železničním vagóně
http://foto.bmhd.cz/foto.php?11547 -poloautomatické spřáhlo na čele T6 se sudým ev.č.
http://foto.bmhd.cz/foto.php?8590 -poloautomatické spřáhlo na zádi T6 s lichým ev.č.
http://foto.bmhd.cz/foto.php?14512-detail spojení pevných souprav T6 v Brně
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přijde mi to, jako testy britských vědců o ničem...
V Brně jezdí kvůli tomu, že nemají Secherony... V Praze dokud jsou mezi vozy Secherony není podle mě co řešit...
V Brně jezdí kvůli tomu, že nemají Secherony... V Praze dokud jsou mezi vozy Secherony není podle mě co řešit...
Na zadní se dodneška jezdí v Košicích ne?
Třeba ušpiněný střechy jen druhého vozu?
Třeba ušpiněný střechy jen druhého vozu?
Když už, tak "opičí po Brnu", ale pokud se dobře pamatuju, tak v Bratislavě jezdí jen na přední PTG, ne na oba.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže s 2 PTG soupravy T6 "na troleji" se nakonec po Bratislavě i Praha "opičí" od Brna, kde T6 jezdí s 2 PTG "od prvopočátků".thriller2 píše:To zapoměli i bratislaváci, protože už nějakou dobu tak nejezdí..MM-Mikulovsky píše:musím "ztrpět" i fotky bratislavských 2xT6 se zvedlým naopak jen zadním PTG (nějak jsem však zamenul tu provozní praktickou stránku tohoto uspořádání.)
PS: Ovšem pořád rád se dovím, co bylo důvodem původní jízdy bratislavských T6 na zadní PTG! (Nějak mne napadají trolejovými kontakty ovládané EOV, jejichž možné zrušení - nahrazení např. ROV by i vysvětlovalo přejití na jízdu s 2 PTG.)
To zapoměli i bratislaváci, protože už nějakou dobu tak nejezdí..MM-Mikulovsky píše:musím "ztrpět" i fotky bratislavských 2xT6 se zvedlým naopak jen zadním PTG (nějak jsem však zamenul tu provozní praktickou stránku tohoto uspořádání.)
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) už se tu několikrát tvrdilo, že se měří spotřeba (nikdo však nespecifikoval jak se to dělá a jak se to porovnává s jízdou na jeden PTG, bez čehož není možný jakýkoliv smysl)pawel píše:co se na ní zkousí?
p.s. nevypadá to hezky :-
2.) jak nevypadá hezky - to chceš tvrdit, že i souprava T3 s kvůli používání 2 PTG nevypadá hezky? To je naprostý nesmysl, ale jinak navíc TRAM nejezdí pro krásu, ale praktičnost = musím "ztrpět" i fotky bratislavských 2xT6 se zvedlým naopak jen zadním PTG (nějak jsem však zamenul tu provozní praktickou stránku tohoto uspořádání.)
Měří se spotřeba proudu jednoho vozu.
co se na ní zkousí?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes zkušební T6 s oběma panťákama na troleji 8747+8748 na lince 18/6. pořadí.
Vozidlo bez alespoň části nízké podlahy nemá ve 21. století co pohledávat. ČKD dojelo mimo jiné i na to, že bylo vytížené dodávkami do SSSR, a tak mu za posledních 20 let "totáče" s vývojem ujel vlak. V 90. létech pak jen opožděně uváděli na trh oprášené "novinky" ze šuplíku, které tu už těch 20 let měly jezdit, a v té době právě zastarat a být nahraženy něčím novým. Což už nezvládli. Takže kdyby nedošlo k tomu, k čemu došlo, chodili bychom se dnes na vysokopodlažní T3 a T6 dívat do muzea, a řešili bychom, jestli dosluhující wany a jiné částečně np tramvaje nahradit nebo zgenerálkovat.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ted je otázka jestli z pohledu cestujícího to není správná varianta. 14T/15T jsou NP a to je dost velkým přínosem.
T3R.P jsou důkazem, že si Praha bezproblémů vystačí s vozy, které jsou staré 50 let provozně, ale jestli to je atraktivní pro cestující je otázka.
T3R.P jsou důkazem, že si Praha bezproblémů vystačí s vozy, které jsou staré 50 let provozně, ale jestli to je atraktivní pro cestující je otázka.
-
T3_6892
- problémový jedinec
8738 TO MÁ SPOČÍTANÉ??? JAK TO ?
-
Pepa z Nuslí
- Uživatel
- Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
- Kontaktovat uživatele:
Mám takový pocit, že je to lobby ze strany Škodovky, že DPP má smlouvy, které údajně nejde vypovědět (modří už vědí).9001 píše:To je ta cesta na východ. V Berlíně jsou T6 něco jako pro nás klasiky T3, v Praze před příchodem Škody taky byly Hi-tech. Ted to je Hi-tech pro Bratislavu.
Asi vědí proč to dělají, když jsme nakoupili takové krámy jako 14T, o jejichž kvalitě mám dodnes velmi silné pochyby.