Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
cwapa
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od cwapa » 19.9.2013 19:16

lukas1 píše:nevíte jak bude vipravována linka číslo 5 od 30.9.2013? bude sloučena s linkou číslo 20 a končit na Malostránský

No to snad ne [-o< Mod. TJ
Možná ve škole zrovna chyběl, když měli pravopis. :D

lukas1
ovocnář

Příspěvek od lukas1 » 19.9.2013 17:51

nevíte jak bude vipravována linka číslo 5 od 30.9.2013? bude sloučena s linkou číslo 20 a končit na Malostránský

No to snad ne [-o< Mod. TJ

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 19.9.2013 7:20

Těžko. Není to záležitost na tejden a teď před zimou se v tom už nikdo vrtat nebude.

peca7
Uživatel

Příspěvek od peca7 » 19.9.2013 0:33

Zdravím,
Už je nějaký pokrok ohledně rekonstrukce tramvajové trati do Hostivaře? Začne se s rekonstrukcí ještě letos?

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 02.9.2013 23:55

Krátce mobilně z Poděbradské - téměř v celém úseku Harfa-St.Hloubětín jsou již kolejnice vydlabané z BKV panelů, u Harfy (nové Kabešovy) jsou vytěženy i samotné panely. X25 jezdí celkem přijatelně vzhledem k tomu, jaký cyklus má křižovatka Harfa. Kladně hodnotím, že jezdí až na Lehovec a není provozována (jako většina NAD) jen v nutné délce vyloučeného úseku s nutností přestupu.

ObrázekObrázekObrázekObrázek

skyo
Uživatel

Příspěvek od skyo » 01.9.2013 10:57

Ještě k rekonstrukci Poděbradské
Úsek stavby: křižovatka Poděbradská - Čerpadlová až Poděbradská - Kbelská vyjma kolejového křížení před tramvajovým obratištěm Starý hloubětín vč. kolejového přejezdu Kbelská

Předmět stavby:
  • rekonstrukce tramvajové trati v ul. Poděbradské v délce cca 1 885 m dvoukolejně vč. příslušenství (dráhové kabely, trolej, detekce tramvají, odvodnění TT, elektrické ovládání a vytápění výměn) při použití kolejnice S 49 na železobetonových pražcích (otevřený tram. svršek);
  • zatravnění tram. svršku v úseku Čerpadlová - Podkovářská v délce cca 270 m vč. automatického zavlažování;
  • rekonstrukce 3 párů tramvajových nástupišť;
  • zřízení nového páru nástupišť Kabešova;
  • provedení bezbariérových úprav na všech nástupištích a dotčených přechodech vč. osazení prvků pro nevidomé a slabozraké;
  • rekonstrukce tramvajového přejezdu Kbelská;
  • úpravy komunikací a chodníků (jen nejnutnější rozsah dotčený stavbou).

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 31.8.2013 3:41

Láďa píše:V prostoru zastávek Vršovické náměstí jsou již nové koleje (probíhá výstavba w-tram).
Tak i obrazmo z patecniho odpoledne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 30.8.2013 23:55

V prostoru zastávek Vršovické náměstí jsou již nové koleje (probíhá výstavba w-tram).

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 30.8.2013 14:54

Blaueminence píše:... A potom mi připadá zvláštní ten rozdíl ve výšce, když to všude jinde vychází akorát. Jsem laik, tak mi to vysvětlete, dá se snad skoro hotová trať s otevřeným svrškem "nadzvednout"?
Zajdi se mrknout na Holešovické nádraží. U 3. nástupiště již leží nová kolej, u 2. nástupiště je kolej položená jen na pláni železničního spodku a o chybějících asi 20cm (nebo kolik) kolejového lože se to bude přizvedávat podbíječkou až se tam nasype štěrk. Stejně tak to půjde na té Evropské.

Blaueminence
Uživatel

Příspěvek od Blaueminence » 30.8.2013 14:47

thriller2 píše:
Blaueminence píše:Nádraží Veleslavín:
http://i39.tinypic.com/2zfsr4l.jpg a http://i41.tinypic.com/usguc.jpg
Když připustíme, že by se kompletní rekonstrukce nedělala, co by se stalo na místě tohoto schodu? :)
Copak ony se ty panely ještě budou odstraňovat? Měl jsem za to, že to jak to tam je dnes (BKV/S49) už je trvalý stav, pochopitelně po podbití toho schodu.
Původně se snad neměla Evropská kromě úseků nad metrem rekonstruovat vůbec a i tak mě napadá, jestli jim tam ten panel trochu nepřekážel, když milimetr vedle budovali oteveřenou novou trať. A potom mi připadá zvláštní ten rozdíl ve výšce, když to všude jinde vychází akorát. Jsem laik, tak mi to vysvětlete, dá se snad skoro hotová trať s otevřeným svrškem "nadzvednout"?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 29.8.2013 1:20

Bobik píše:No, to už se těšim na výjezdy/zatažení denní versus noční. Objízdka má být až příští rok. :roll: [-o<
No už jsem také slyšel, že tam bude bez možnosti minutí se kolize tras současně vyjíždějících/zatahujících vlaků, jež se dosud objely/minuly díky předjízdné koleji před vraty vozovny.

Ovšem napadá mne jedna věc a z ní vyplývající řešení:
- Nemá mít náhodou VO vozovna, tak jako většina ostatních (napadá mne z nich snad jedině MO, kde se vlak nemá možnost přejezdem dostat do protisměrné koleje) v okolí vrat (zde před nimi) "X" propojovací přejezd mezi budoucí výjezdovou a vjezdovou kolejí?
- Nešlo by tedy s pomocí jedné ze dvou propojek a nachystané vjezdové koleje vyřešit míjení nočních vlaků (ať již při jejich výjezdu či zatažení) s denními, odstavením (po zátahu) a nachystáním/přistavením/přichystáním (před výjezdem) nočních vlaků vždy na připravenou vjezdovou kolej vozovny?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.8.2013 23:49

No, to už se těšim na výjezdy/zatažení denní versus noční. Objízdka má být až příští rok. :roll: [-o<

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 28.8.2013 20:16

Není to tak dlouho, co proběhla rekonstrukce TT v zastávce Jana Masaryka a už vznikly v asfaltu vyjeté koleje od autobusů linek 135 a X22. Otázkou je, proč zde není stejný povrch jako v zastávce Podbaba DC, kde je daleko větší frekvence autobusů a koleje se netvoří.

+ přikládám dokumentační fotku ze zhlaví Vokovické vozovny.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.8.2013 19:09

Blaueminenece: Hradčanská - křivost je částečně díky foťáku, ale i tak se to ještě musí podbít. Takhle to nezůstane. :wink:

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 28.8.2013 14:35

Blaueminence píše:Nádraží Veleslavín:
http://i39.tinypic.com/2zfsr4l.jpg a http://i41.tinypic.com/usguc.jpg
Když připustíme, že by se kompletní rekonstrukce nedělala, co by se stalo na místě tohoto schodu? :)
Copak ony se ty panely ještě budou odstraňovat? Měl jsem za to, že to jak to tam je dnes (BKV/S49) už je trvalý stav, pochopitelně po podbití toho schodu.

Odpovědět