dovolím si využít mou praktickou znalost s různými PC programy, z nichž některé jsou jistě podobné těm na tvorbu ZJŘ - "výstup" je automatický po vložení dat (většinou "načtených" z nějaké tabulky) a podoba je dána "nastavením/šablonou" = program umí to, co do v něm člověk prvně "nastaví"!ElWapp píše:... také mě zaujalo, že jako zdůvodnění současné podoby byl použit argument, že to program jinak neumí. Možná by nebylo na škodu vložit ještě nějakého grafika/editora mezi výstup z programu a chudáka cestujícího...
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Díky za reakce, zdá se že se všichni přiklání k druhé variantě, tedy info o dalším pokračování bezprostředně za seznamem zastávek. Zajímavé je, že na facebookovém profilu PIDu jsem se dočkal spíš konzervativních reakcí podporujících současný stav. A také mě zaujalo, že jako zdůvodnění současné podoby byl použit argument, že to program jinak neumí. Možná by nebylo na škodu vložit ještě nějakého grafika/editora mezi výstup z programu a chudáka cestujícího...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A co ještě třetí varianta?
I když jsem si vědom mnoha poznámek, po ÚDDP ještě jeden řádek (@ vnější kolej) ubyde
A ještě jsem si dovolil smazat lehce nepatřičné =M= u druhého Želivského
I když jsem si vědom mnoha poznámek, po ÚDDP ještě jeden řádek (@ vnější kolej) ubyde
A ještě jsem si dovolil smazat lehce nepatřičné =M= u druhého Želivského
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MOp: Samozřejmě by to bylo nej, ale představa JŘ 14/24 v takovémto formátu by byla hodně divoká
Jinak samozřejmě 2. Cestujího to hned praští do očí.
Jinak samozřejmě 2. Cestujího to hned praští do očí.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska v 9078 to bylo občas tak hlasitý, že i přes nálepku to znělo jako když někdo srká brčkem zbytek limonády...Karosák píše:Když se tu řešily DT06 na KTN-už se něco udělalo s tím "šuměním" z toho repráčku, nebo si to stále každý řeší samolepkou?
Č.2, ale tradiční připomínka k poznámkám: A -> Z, B -> P (když už Solidarita může mít S)ElWapp píše:Dotaz čistě ze zvědavosti, která verze vám přijde přehlednější?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ta druhá
Když se tu řešily DT06 na KTN-už se něco udělalo s tím "šuměním" z toho repráčku, nebo si to stále každý řeší samolepkou?
Když se tu řešily DT06 na KTN-už se něco udělalo s tím "šuměním" z toho repráčku, nebo si to stále každý řeší samolepkou?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A proc to nemuze byt rovnou 5/20 s celou trasou az na Barrandov?
Ta druhá, i když jako šotouš JŘ vůbec nepotřebuji a je mi to osobně tudíž jedno:)
- Bobik
- Uživatel
Ta druhá.
Dotaz čistě ze zvědavosti, která verze vám přijde přehlednější?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Taky jsem to viděl a mám za to, že při vyhlášení "konečné" Hradčanské se to srovnalo...kruťák píše:Byly tam totiž správně zastávky linky 8 na Hradčanskou, jenže po Hradčanský následovalo: Hradčanská, Sparta, Letenské náměstí, atd. - no zkrátka totéž pozpátku. Číslo vozu ani čas si už nepamatuju, ale je to takhle na všech?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Linka 5 jezdí jako Vozovna ŽI/KO už z ÚDDP. Z trasy sjíždí na Hradčanské...
Ta 8 se myslím ještě změní na 20
Jak už jsem psal nejednou, tohle by měl mít DPP nějak automaticky ošetřené!
Aby se to samo změnilo až vhodnou zastávku na Vozovnu, do té doby 5 Hradčanská.
Ta 8 se myslím ještě změní na 20
Jak už jsem psal nejednou, tohle by měl mít DPP nějak automaticky ošetřené!
Aby se to samo změnilo až vhodnou zastávku na Vozovnu, do té doby 5 Hradčanská.
Já včera před půlnocí doprovázel na náměstí Republiky kamarádku, která bydlí na Kamenické. Přijela 2xT6 "8 Vozovna Žižkov" - kamarádka ví, že se trochu motám okolo tramvají, ale na otázku, jestli jí to zaveze domů, jsem z fleku odpovědět nedokázal. Nakonec to vypadá, že to jelo přes Letnou až na Hradčanskou a odtamtud dolů po nábřeží do vozovny. Ale poznat to je fakt náročné, hlavně když uvnitř vozu není o trase žádná informace (teploměr).
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Netuším, já měl včera na 820 2xT3RP a v odrazu okna KTN jsem sledoval, kdy se vlastně přepíše 8 na 20. Tak že až po odkecání balastu, při slově příští 
A vzhledem k tomu, ze jsem pejsek hravý, dělal jsem i pokusy.
Nejprve jsem směrem 208 dal na Malostranské do orientace 8, resp. 0208. Enter až při rozjezdu. Cestou na mě vyskočil dotaz Harfa? Tak jsem jej potvrdil a jako 8 Harfa, ale s 20 ve hlásiči přijel na Hradčanskou, kde jsem již pustil hlášení s normálním, ne kvůli retězení s přehnaným předstihem.
Druhý pokus byl stejný, ovšem na dotaz na konečnou jsem dal ESC. Tak že už od Sparty jsem jel jako linka 20 Hradčanská a s hlášením se jen přepsala Hradčanská na Barrandov.
Každopádně jednu z těchto variant by to mělo dělat automaticky, ne aby řidič musel mačkat hlášení u Jeleního příkopu
A vzhledem k tomu, ze jsem pejsek hravý, dělal jsem i pokusy.
Nejprve jsem směrem 208 dal na Malostranské do orientace 8, resp. 0208. Enter až při rozjezdu. Cestou na mě vyskočil dotaz Harfa? Tak jsem jej potvrdil a jako 8 Harfa, ale s 20 ve hlásiči přijel na Hradčanskou, kde jsem již pustil hlášení s normálním, ne kvůli retězení s přehnaným předstihem.
Druhý pokus byl stejný, ovšem na dotaz na konečnou jsem dal ESC. Tak že už od Sparty jsem jel jako linka 20 Hradčanská a s hlášením se jen přepsala Hradčanská na Barrandov.
Každopádně jednu z těchto variant by to mělo dělat automaticky, ne aby řidič musel mačkat hlášení u Jeleního příkopu