Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od Fořtík » 10.10.2013 1:16

A nebo "Jménem DPP i jménem řidiče, který právě řídí si vás dovolujeme upozornit, že jsme právě zastavili v zastávce. Z důvodu nečekaně plynulé
dopravní situace, musí tento spoj
vyčkat svého pravidelného odjezdu ze zastávky. Děkujeme za pochopení." :lol: Případně by se to dalo dále upravit tak, aby to bylo ještě delší. Kdepak - v jednoduchosti je krása, dlouhá hlášení nikdo neposlouchá. Naštěstí už na to DPP přišel a svá nejen výluková hlášení ostříhal.

Jinak si myslím, že je to zbytečný, jak píše MF - dobře, tak autobus nemůže moc zdržovat, ale u tramvaje si můžeš najít x způsobů, jak se zbavit přebytečného času...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 09.10.2013 23:42

XSC píše:
MF píše:Spouští se to ručně a ED tuto hlásku nechtěli. Já ji taky nepoužívám, to bych mohl rovnou hlásit: vážení, jsem idi-ot a lítám s vama jak utrzeny z řetězu a teď tu proto budeme dvě minuty koukat.
U autobusu bych se na to tak nedíval. Zvlášť pokud má na trase spoustu zastávek na znamení. Courat se po silnici a zdržovat tím ostatní moc nemůže.
a u TRAM - nepravidelně ovlivňované IAD (ať již souběžnou či křižovanou) to jako nemůže platit :?: #-o #-o = Ať už z důvodu IAD či nepožadavku stanicování v zastávkách Na znamení by to hlášení mohlo být "Vážení cestující, z důvodu nečekaně plynulé dopravní situace, musí tento spoj vyčkat svého pravidelného odjezdu ze zastávky. Děkujeme za pochopení.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 09.10.2013 23:38

Bobik píše:Ono to spíš bude v uživatelské ne/příjemnosti jednotivých zařízení, než v ne/umětelství řidičů.
Já se považuju za "hračičku" co v Apexu dost "štourá", přesto ten přístroj dost často mé snaze "úspěšně odolává". :cry:
=D> =D> =D> :smt023 = i mé

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 09.10.2013 20:21

MF píše:Spouští se to ručně a ED tuto hlásku nechtěli. Já ji taky nepoužívám, to bych mohl rovnou hlásit: vážení, jsem idi-ot a lítám s vama jak utrzeny z řetězu a teď tu proto budeme dvě minuty koukat.
U autobusu bych se na to tak nedíval. Zvlášť pokud má na trase spoustu zastávek na znamení. Courat se po silnici a zdržovat tím ostatní moc nemůže.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 09.10.2013 15:16

FiJi píše:
XSC píše:spousta autobusáků to umí - například hlášení o čekání na čas odjezdu slýchám dost často
To se podle mne hlásí automaticky, podobně jako změna pásma.
Spouští se to ručně a ED tuto hlásku nechtěli. Já ji taky nepoužívám, to bych mohl rovnou hlásit: vážení, jsem idi-ot a lítám s vama jak utrzeny z řetězu a teď tu proto budeme dvě minuty koukat.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 09.10.2013 15:13

Hlášení o vyčkávání do pravidelného odjezdu dle jř pouští řidič, příp. je možnost puštění z CD.

FiJi
Uživatel

Příspěvek od FiJi » 09.10.2013 15:01

XSC píše:spousta autobusáků to umí - například hlášení o čekání na čas odjezdu slýchám dost často
To se podle mne hlásí automaticky, podobně jako změna pásma.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.10.2013 11:46

XSC: To je spíš realita. Stačí se podívat na krátkodobou výluku a nebo mimořádnost... Tak spousta digitálů jezdí se špatnými orientacemi...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 07.10.2013 9:30

Ono to spíš bude v uživatelské ne/příjemnosti jednotivých zařízení, než v ne/umětelství řidičů.
Já se považuju za "hračičku" co v Apexu dost "štourá", přesto ten přístroj dost často mé snaze "úspěšně odolává". :cry:

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 07.10.2013 9:18

chemik píše:80% řidičů si neumí na tramvaji nastavit manipulační jízdu a trojúhelník s vykřičníkem, takže si neumím představit, že by někdo z těch 80% dokázal naťukat někam do apexu kód pro spešl hlášení
Vzhledem k tomu, že spousta autobusáků to umí - například hlášení o čekání na čas odjezdu slýchám dost často - tak bych se o tramvajáky tolik nebál.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 06.10.2013 23:39

80% řidičů si neumí na tramvaji nastavit manipulační jízdu a trojúhelník s vykřičníkem, takže si neumím představit, že by někdo z těch 80% dokázal naťukat někam do apexu kód pro spešl hlášení

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.10.2013 23:10

už jsem to tu kdysi uváděl - proč řidiči TRAM nemohou mít možnost používat obdobu "upozorňovacího(poučného)" hlášení, jenž mají k dispozici řidiči BUS stejného dopravce = DPP?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 30.4.2013 8:04

9001 píše:
9001 píše:IAD bych zakázal vjezd na Malou stranu a vyhnat ji na MO.
Pokud se bavíme o této krizové sitauci, tak by stačilo cca 10-15 lidí od MP a max tři auta.
Stejně si to neumím představit. Pokud dáš měšťáka s autem na Klárov do Valdštejnské ulice, zaseká se celej Klárov -> tram na tom budpou ještě hůř. Navíc jen tak zavřít pro IAD místo, kde se nic nestalo a kde ti lidé třeba můžou pracovat (každej druhej by tímhle toho měšťáka přemlouval), nevím nevím.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.4.2013 4:50

9001: 100% souhlas

Fortik: ano neni to urcite na pdt lehke, ale zpusobeni toho vcerejsiho parkoviste urco zpusobilo, ze na nem nekteri casi pretahli a jedine reseni - poslat stridajici ridice proti tram pdt nejen nenapadlo, ale i primo odmitl! - pri by ty sve minuly! #-o
Jinak spravne nema byt krizovy plan co kam presne poslat - pac to jde stejne udelat jen bez vyluk, ovsem mnoho let uz nebyla sit bez jedine ,ale jak jsem uz nekde psal o obecnych pravidlech = zejmena dodrzeni maximalni propustnosti useku tt = kdyz tram nema kudy vpred pro neprujezdnost ci mozne zahlceni tt, tak ji okamzite poslat nejkratsi moznou trasou zpet. No a kdyz je to roztrzeni na dlouho v dobe stridani, tak vydat pokyn, ze ridici maji kontaktovat vypravnu, aby jim poslala stridajiciho ridice z pravidelneho mista na nejblizsi projizdene tou konkretni tram.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 30.4.2013 1:24

thriller2 píše:
9001 píše:IAD bych zakázal vjezd na Malou stranu a vyhnat ji na MO.
To se hezky řekne, ale jakpak bys to asi realizoval?
Pokud se bavíme o této krizové sitauci, tak by stačilo cca 10-15 lidí od MP a max tři auta.

Odpovědět