Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
5 uz tam normalne figuruje. takze jezdit bude.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že autor plánku na 5 zapomněl, když na Podbabu ještě nikdy nejela a v dopravním opatření o ní nic není
.
-
gabuliatko
- Uživatel
Tohle nic neznamená, uvidíme příští týden. Viděl bych to jako nový prvek v koordinaci letáků o výlukách mezi DP a ROPIDem.ZXS91 píše:Kupodivu budeMOp píše:Zřejmě si tu pětku někdo nakonec rozmyslel a nebude..
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kupodivu budeMOp píše:Zřejmě si tu pětku někdo nakonec rozmyslel a nebude..
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě si tu pětku někdo nakonec rozmyslel a nebude..
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Již se objevilo info o další etapě Evropské. Osobně mi tam něco chybí...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Me o vikendu bohate stacil zazitek s vyrvavajicim MMM. Bohuzel jsem nestacil dobehnout, natoz natocit "informacni vylev", tou dobou jsem se totiz straslive stydel...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky na Jindřišské k Václaváku jsem poctivých 8 hodin za víkend vyřvával každou 26-3 a 5-20, protože se skutečně měnily až uprostřed zastávky. Ale všechny se nakonec změnily. Horší to bylo jednou opačně. Přijela prázdná 20 zc. Uvnitř byli tři osoby, z toho revizor a revizorka, kteří drželi mladého kluka a ten řval pomoc. Řidič dveře neotevřel a se zápasící trojicí a nadále číslem 20 odjel k Hlavnímu nádraží. Cestující na zastávce byli dost vyděšeni. Načež přijela trojka a moje vyřvávání, že tramvaj pokračuje dále jako linka 26 se minulo účinkem, neboť číslo 3 zůstávalo. A jelikož 3 byla na sloupku i s jízdním řádem, cestující celí šťastní naskákali do "trojky"....a byli za 10 minut zpět a opět chtěli čekat na trojku, byť se mi tedy omlouvali, že mi nevěřili... Ale další trojka už určitě přece k Masaryčce pojede...Bobik píše:No ta včasná změna orientace to je taky věc. U 5/20 mě pobavil dodatek ve vlepce JŘ, kde se mj píše, aby řidiči odhlašovali zastávku kvůli změně dostatečně včas (cca 20sec před vjetím do zastávky). Ale nejvtipnější je, že to prakticky nelze, protože z obou stran jsou před zastávkou vexle. Takže vyhlašuju ihned po zablokování výhybky, což má za následek, že se to překlopí asi tak ve chvíli kdy zastavim u sloupku. Fakt vtipný.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já řeším víkendovou, protože reaguji na historku uvedenou v příspěvku od vencavasek.Petrpes píše:Jeden řešíte víkendovou výluku a druhej dlouhodobou výluku
Ovšem naprosto souhlasím, že při převlékání linek na trase má být toto nastaveno v palubáku za odhlášením zastávky před změnou linky, aby tato do 1. zastávky následující linky přijela s jejím číslem a cílem.
To že takové naprogramováni je technicky možné dokazuje např. prodleva mezi odhlášením zastávek "Lihovar (DC)/ Smíchovské nádraží (ZC) - příští zastávka ČSAD Smíchov" a následujícím upozorněním "příští zastávka je na znamení".
PS: Malostranská ZC - při odhlášení 20
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jeden řešíte víkendovou výluku a druhej dlouhodobou výluku 
20 se na 5 mění na Malostranské MA.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik píše:... Ale nejvtipnější je, že to prakticky nelze, protože z obou stran jsou před zastávkou vexle. ...
PS - nejsi mylně přesvědčen, že z 20 na 5 se měnilo na hlaváku?
- Bobik
- Uživatel
No ta včasná změna orientace to je taky věc. U 5/20 mě pobavil dodatek ve vlepce JŘ, kde se mj píše, aby řidiči odhlašovali zastávku kvůli změně dostatečně včas (cca 20sec před vjetím do zastávky). Ale nejvtipnější je, že to prakticky nelze, protože z obou stran jsou před zastávkou vexle. Takže vyhlašuju ihned po zablokování výhybky, což má za následek, že se to překlopí asi tak ve chvíli kdy zastavim u sloupku. Fakt vtipný.
-
vencavasek
- Uživatel
Nechám stranou ostatní "chyby" při informování při výluce, ale chtěl bych se zeptat na jednu konkrétní věc. To se za těch asi 7 let, kdy se řetězí linky stále nepodařilo zajistit změnu čísla na transparentech již při odjezdu z poslední zastávky před změnou?
Člověk si ověřuje, zda je to tramvaj, kterou potřebuje, když přijíždí do zastávky a ne až když v ní stojí.
Muž: "Jaktože nezatáčíme k Masaryčce?"
Žena: "No protože nejsme v 26, my jsme vlezli do trojky"
Muž: "Ale já bych přísahal, že jsem viděl 26".
Žena: "Že já s tebou někam jedu"
Muž: "Tak mi asi příště nesmíš tolik důvěřovat.....ale stejně bych si myslel, že to byla 26"
Člověk si ověřuje, zda je to tramvaj, kterou potřebuje, když přijíždí do zastávky a ne až když v ní stojí.
Muž: "Jaktože nezatáčíme k Masaryčce?"
Žena: "No protože nejsme v 26, my jsme vlezli do trojky"
Muž: "Ale já bych přísahal, že jsem viděl 26".
Žena: "Že já s tebou někam jedu"
Muž: "Tak mi asi příště nesmíš tolik důvěřovat.....ale stejně bych si myslel, že to byla 26"
nastesti se me vyluka nedotkla, nicmene jakozto nepouceny kastan jsem byl take zmaten, kdyz jsem videl d-3 s orientaci jindrisska, 14 a 24 na male strane a dvacitku na karlove namesti (??!). letaky ci cedule jsem (pravda z jedouci 22) nezahledl zadne.