Ne, tak to bylo doteď. L. 24 se na Orteňáku ještě změnila na l.14, až pak dal řidič zatahovací kód. Po nové úpravě už se číslo linky nezmění. Jen se sám změní cíl, z Ortenova náměstí na Vozovna Strašnice, a 24 už zůstane. (trasa zatažení: Orteňák - Libeňák - Krejcárek - NNŽ - Želva - Strašnice)gabuliatko píše:To jako že pojede do SA jako 14?von Špilberk píše:Příklad: Bylo nebylo pořadí l.14 (24) z SA. Jelo z Kubáně na Orteňák normálně jako l.24, pak se změnilo na l.14, dal se zatahovací kód a jelo přes Libeňák do SA.
Teď se zatahovací kód dá už před odjezdem z Kubáně, pojede se normálně s orientací Orteňák, pak se to samo změní na Vozovna SA a číslo linky už se měnit nebude.
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Orientační a informační systémy
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pokud by jela mimo trasu 24 (viz mnou tučně výše zvýrazněno) - tak jak uvádí ono "lejstro" pro zátah z l.14 do KO a ŽI a spíše než pro SA by mělo platit pro HL = přes Palmovku!gabuliatko píše:To jako že pojede do SA jako 14?von Špilberk píše:Příklad: Bylo nebylo pořadí l.14 (24) z SA. Jelo z Kubáně na Orteňák normálně jako l.24, pak se změnilo na l.14, dal se zatahovací kód a jelo přes Libeňák do SA.
Teď se zatahovací kód dá už před odjezdem z Kubáně, pojede se normálně s orientací Orteňák, pak se to samo změní na Vozovna SA a číslo linky už se měnit nebude.
-
gabuliatko
- Uživatel
To jako že pojede do SA jako 14?von Špilberk píše:Příklad: Bylo nebylo pořadí l.14 (24) z SA. Jelo z Kubáně na Orteňák normálně jako l.24, pak se změnilo na l.14, dal se zatahovací kód a jelo přes Libeňák do SA.
- Bobik
- Uživatel
Jo tak proto jsem potkal včera něco do KO s nápisem Stejskalova. Nejdřív jsem si myslel že jsem se přehlíd, asi, bo se mi to nezdálo, ale nejspíš ne. Ovšem tu Stejskalovu s reverzním číslem jsem viděl na Vychovatelně, to asi není dobře, co?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No sláva, vopravdu? To už mělo bejt dávno 
Ale také bych se přimlouval i za zátahy typu 5 Vozovna Žižkov přes Hradčanskou.
Aby tam byl nejprve ten skutečnej konec na lince a pak až vozovna.
Ale také bych se přimlouval i za zátahy typu 5 Vozovna Žižkov přes Hradčanskou.
Aby tam byl nejprve ten skutečnej konec na lince a pak až vozovna.
-
von Špilberk
- Uživatel
Příklad: Bylo nebylo pořadí l.14 (24) z SA. Jelo z Kubáně na Orteňák normálně jako l.24, pak se změnilo na l.14, dal se zatahovací kód a jelo přes Libeňák do SA.
asi jsem blbej, ale z toho tvýho textu, Milane, absolutně nechápu, oč jde
-
von Špilberk
- Uživatel
Rozhodně chvályhodný počin.
Ale ještě by chtělo uplatnit podobný systém na vlaky zatahující z centra. Příkladem z PA jsou l. 3 a 17, které by centrem nejely s nicneříkajícím a matoucím cílem Vozovna Pankrác, ale s cílem Výtoň.
Ale ještě by chtělo uplatnit podobný systém na vlaky zatahující z centra. Příkladem z PA jsou l. 3 a 17, které by centrem nejely s nicneříkajícím a matoucím cílem Vozovna Pankrác, ale s cílem Výtoň.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 01.11.2013 8:37, celkem upraveno 1 x.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Právě se od dnes podepisuje na vozovnách nové "lejstro" - od pondělí 4.11. je změna označování zatahujících vlaků z linek, jenž se jinak "řetězí" s jinou = 24
14 - KO/ŽI a mělo by být uvedeno i teoreticky možné HL, což není (potažmo, což však také není lejstrem uvedeno, po skončení výluky Trojské 14
24 - KO).
Řidiči zatahujících vlaků z těchto linek (do uvedených vozoven) již nebudou dávat zatahovací kód na trase = před zastávkou Ortenovo nám., ale před výjezdem z posledního obratiště (od 4.11. to je NBS a v pravidelném provozu by to mělo být Kubánské nám. - což zase není uvedeno) a hlavně číslo linky již nebude změněno!!!
Zobrazený cíl na vnějších orientacích má být pravidelná konečná (Ortenovo nám.), ale "teploměry" uvnitř mají ukazovat i následné zastávky směrem do vozovny. Tento cíl se má změnit až odhlášením příslušné zastávky na "vozovna ...." - u "nových" APEXů v 15T a KT8 tomu má být i když je řidičem spuštěno hlášení "vlak jede do vozovny ....", ale u "starých" APEXů (v ostatních typech TRAMvají) spuštění onoho hlášení před zobrazenou pravidelnou konečnou tuto změní na "vozovna ..." - o čemž je doslovně napsáno "toto však není na škodu".
Řidiči zatahujících vlaků z těchto linek (do uvedených vozoven) již nebudou dávat zatahovací kód na trase = před zastávkou Ortenovo nám., ale před výjezdem z posledního obratiště (od 4.11. to je NBS a v pravidelném provozu by to mělo být Kubánské nám. - což zase není uvedeno) a hlavně číslo linky již nebude změněno!!!
Zobrazený cíl na vnějších orientacích má být pravidelná konečná (Ortenovo nám.), ale "teploměry" uvnitř mají ukazovat i následné zastávky směrem do vozovny. Tento cíl se má změnit až odhlášením příslušné zastávky na "vozovna ...." - u "nových" APEXů v 15T a KT8 tomu má být i když je řidičem spuštěno hlášení "vlak jede do vozovny ....", ale u "starých" APEXů (v ostatních typech TRAMvají) spuštění onoho hlášení před zobrazenou pravidelnou konečnou tuto změní na "vozovna ..." - o čemž je doslovně napsáno "toto však není na škodu".
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Chodově se myslí na děti - Ve stanici metra je pro ně na nové úrovni umístěn označovač jízdenek. http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=13102421329
http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=13102421328
http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=13102421328
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já šel Francouzskou dolů a na panelové Krymské DC postávalo pár lidí. Nejdřív jsem je chtěl upozornit, že "až od zítřka", ale v okýnku visel bílý JŘ 135, tak jsem si moudré rady rozmyslel. Poté zastávkou profrčela 2x x22 a 1x 135 a poté se odebrali dolů...ale sám jsem trochu tápal.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vencavasek: Ale minimálně na zastávkách měl být žlutý papír, Od xx.yy. 2013 je obnoven pravidelný provoz... Ale kolem označníku co tam je bych taky prošel a hledal X-22.
-
vencavasek
- Uživatel
Patrně není informování stoprocentní, ale na druhou stranu většina nás pamatuje, jaké davy lidí čekávaly (marně) na tramvaje na zastávkách v poslední den výluk, kdy už byly všechny informace ve stavu následujícího dne. Já myslím, že to, co popisuje Láďa je rozhodně lepší alternativa.Láďa - v rekonstrukce a opravy TT píše:Tak jsem se byl opět podívat na TT Francouzská a Moskevská. Ačkoliv tu budou již za 7 hodin jezdit tramvaje...
A naopak, ode mne velká pochvala, i když se tramvají asi přímo zatím netýká: V autobusech 119/X20/X26 (v obou směrech, zhruba u zastávky Thákurova) zaznívalo dnes hlášení "Vážení cestující, od čtvrtka 24. října dochází ke změně dopravních opatření v ulici Evropské. Věnujte, prosím, zvýšenou pozornost informacím na zastávkách."
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dělám teď nějakou věc kolem jízdních řádů a některé poznámky ve spojeních na dpp.cz mě opravdu nepřestávají udivovat. Z těch nejlepších bych vybral například poznámku:

EDIT: Ještě přidám jeden pěknej vejlupek
anebo taky výborná:nejede do 24.10.,30.,31.10.
Pro ty, kdož nemají po ruce kalendář, dlužno podotknout, že pondělí jsou 28.10. a 4.11.jede v Pondělí od 29.10. do 3.11.
EDIT: Ještě přidám jeden pěknej vejlupek
jede v Úterý-Sobota,nejede 25.,od 27. do 31.10.
- Bobik
- Uživatel
EllWap: Snažíš se, aby hora přišla k Mohamedovi? No tak hodně štěstí....