Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Souhlas. Při RTT Dukelských hrdinů posunout zastávku Veletržní palác za křižovatku. Na Kamenické udělat mysy a možná zastávku posunout výš mezi Kamenickou a Haškovu (s úpravou nároží obou ulic, aby se vešly zastávky na 2 soupravy - zastávka na 1 soupravu by zdržovala vlaky zejména zc, pokud by 2 odbavovaly o kus níže na Strossu). Na Strossu od křižovatky ke kostelu napřímit koleje v zastávce vložením oblouku hned k výměnám. Zrušit současné zastávky před křižovatkou, zrušit SSZ, zrušit zastávku NKJ. Investice dost mimo realitu blízké budoucnosti. Ale jednou k tomu asi dojde...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z pohledu "hrozby" přestupu přes celou křižovatku je naprosto jedno jestli jde o křižovatky se zastávkami před vjezdy do ní (např. Strossmayerovo nám. či Újezd) či za výjezdy z ní (např. Palmovka "metro").XSC píše:Tak jednoznačné to není, zas to znamená přestupovat přes celou křižovatku.
Ovšem umístění zastávek za výjezdy šetří čas cestujících - nastupujících/přestupujících v místě, když do potřebovaného směru (alespoň 1 další zastávku) jede více jak 1 linka (většinou každá přijíždějící z jiného směru), protože, když chceš z Újezdu na ND či NT, tak je vždy cca poloviční šance, že ti ujede první spoj, který pojede ze zastávky z opačného vjezdu do křižovatky - u čtyř ramenné křižovatky - např. Strossmayerova nám. je pravděpodobnost zdržení ještě větší.
MŠ: díky za názor - k němuž mám reakce:
- na Strossmayerově nám. k Vltavské by mohla vzniknout zastávka pro dvě soupravy jedině díky zvláštnímu uspořádání (viz změna osy koleje v nové zastávce)
- u neřízených křižovatek by teoreticky mohlo hrozit jejich ucpání kvůli špatným rozhledovým podmínkám do zastávek za výjezdy z nich, ale Palmovka potažmo Anděl (za dvěma výjezdy má také zastávky) s tím moc problém není, byť to jsou skutečně vytížené uzly
- u SSZ řízených křižovatek by obsazenost zastávky byla detekovatelná systémem obdobným s tratí na Barrandov (kde to slouží pouze pro efektní světelnou signalizaci nástupní hrany)
- i u SSZ řízených křižovatek bez větvení TT (např. Veletržní palác) je výhodnější umístit zastávky za křižovatku, protože protože preference jedoucí TRAM je účinnější než preference TRAM, jenž odbavuje různě dlouhou dobu cestující na zastávce (takže v případě současného přemístění zastávek Stross a Veletržní za křižovatky by vzdálenosti mezi nimi zůstaly totožné se současností)
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
petr91: Ježíšikriste... Nebyl žádný důvod, aby se tento přechod na nejkratší trase k barákům rušil. Je sice pravda, že městská část na tomhle přístupu ignoruje osvětlení a večer se tam musí chodit s baterkou či čelovkou
, ale přes den to byl normální nejrychlejší způsob dosažení zastávky. Tři roky jsem tam bydlel a denně tam chodil. Tenhle klandr mě bude teď dovádět k nepříčetnosti, byť tam chodím už jen na návštěvu. No, budu ho prostě přelézat.
Je sice fajn, že se proboural chodník podél hřbitovní zdi a zajistil přístup na zastávku ze strany od Počernické ulice, nicméně tam klidně mohly být jen snížené obrubníky a místo pro přecházení, nebyl žádný důvod tam dělat plnohodnotný přechod se všema naváděcíma serepetičkama. Pochopitelně, když ho někdo udělal, tak musel o 30 metrů blíž zrušit původní přechod, který tam klidně jinak zůstat mohl. A klidně bariérový, když bezbariérový přístup je zajištěn z prostoru křižovatky...
P_V: Stross by byl fajn za křižovatkou, ALE... Když se sjíždí linky na Letnou ze tří směrů, tak zastávky těsně za křižovatkou s preferencí nebo je-li neřízená způsobují, že třetí souprava začne blokovat příjezd ke křižovatce nebo samotnou křižovatku. Směrem k Vltavské by to znamenalo zastávku v ostrém oblouku, směrem na nábřeží by se asi zrušila zastávka Nábř. Kpt. Jaroše, směrem k Výstavišti by byla neskutečně blízko zastávka Veletržní palác... Ale je pravda, že při budoucím reko Strossu bych to rád vymyslel v širších vztazích se zastávkami za křižovatkou.
Je sice fajn, že se proboural chodník podél hřbitovní zdi a zajistil přístup na zastávku ze strany od Počernické ulice, nicméně tam klidně mohly být jen snížené obrubníky a místo pro přecházení, nebyl žádný důvod tam dělat plnohodnotný přechod se všema naváděcíma serepetičkama. Pochopitelně, když ho někdo udělal, tak musel o 30 metrů blíž zrušit původní přechod, který tam klidně jinak zůstat mohl. A klidně bariérový, když bezbariérový přístup je zajištěn z prostoru křižovatky...
P_V: Stross by byl fajn za křižovatkou, ALE... Když se sjíždí linky na Letnou ze tří směrů, tak zastávky těsně za křižovatkou s preferencí nebo je-li neřízená způsobují, že třetí souprava začne blokovat příjezd ke křižovatce nebo samotnou křižovatku. Směrem k Vltavské by to znamenalo zastávku v ostrém oblouku, směrem na nábřeží by se asi zrušila zastávka Nábř. Kpt. Jaroše, směrem k Výstavišti by byla neskutečně blízko zastávka Veletržní palác... Ale je pravda, že při budoucím reko Strossu bych to rád vymyslel v širších vztazích se zastávkami za křižovatkou.
XSC: Modelová situace, mimo špičku, jsem na Štrosu a chci nahoru. To je ukázkový případ jak by to být nemělo. Ani by mi nevadilo že musím popojít (ale ne až na Kamenickou
)
Petr91: Překvapení, jen jeden autopruh z centra na Kabešově. Nebude se to od nádraží ucpávat?
Petr91: Překvapení, jen jeden autopruh z centra na Kabešově. Nebude se to od nádraží ucpávat?
Zrcadlově otočený zastávkový sloupek nově na třech zastávkách (Nademlejnská, U Elektry, Podkovářská).
Pár fotek z dnešní Poděbradské zde: http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/TT_-_ ... 5.11.2013/
Když se tu řeší Krematorium Strašnice, tak v současné době se pracuje na zhoršení přístupu pro místní, přechod navazující přímo na chodník vedoucí od zástavby se zrušil a bude nahrazen novým.
Pár fotek z dnešní Poděbradské zde: http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/TT_-_ ... 5.11.2013/
Když se tu řeší Krematorium Strašnice, tak v současné době se pracuje na zhoršení přístupu pro místní, přechod navazující přímo na chodník vedoucí od zástavby se zrušil a bude nahrazen novým.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak jednoznačné to není, zas to znamená přestupovat přes celou křižovatku.jendelin.i píše:S tím mohu jedině souhlasit...MM-Mikulovsky píše:zastávky u křížení tratí jsou nejpraktičtější při umístění za tím křížením, protože chce-li člověk jet nějakým směrem, ...
- jendelin.i
- Uživatel
S tím mohu jedině souhlasit...MM-Mikulovsky píše:zastávky u křížení tratí jsou nejpraktičtější při umístění za tím křížením, protože chce-li člověk jet nějakým směrem, ...
- Bobik
- Uživatel
Ještě pořád je T6 hodně, vypravují je 3 vozovny. Konkrétně u té Evropské - musel bys nahradit SA 26 a MO 20 něčím jiným. Nemůžeš tam v případě mimořádnosti T6 poslat ani odklonem. Atd atd. Zbytečnej cirkus kolem toho.
Existuje nějaký předběžný plán, kdy a kde by se mohlo začít se zvyšováním nástupních ostrůvků? Slyšel jsem, že je zájem, po vyřazení všech T6A5, tento krok postupně realizovat. Proto mě napdalo, jestli by nebylo vhodný o tom uvažovat již nyní u právě modernizovaných tratí? Co by bránilo například tomu, aby Evropská byla první a od Vítězného náměstí udělat zákaz vjezdu T6A5?
Díky
Díky
-
gabuliatko
- Uživatel
Ona je pražská povrchová MHD něčemu konkurenceschopná? Možná tak MHD v Bangkoku.Láďa píše:Celkem mě mrzí, že i zde jsou lidé, kteří by rádi viděli MHD jako ještě méně konkurenceschopnou.
Ale vážně, to zda tramvaj plní úlohu rychlého návozu na metro nebo místní úlohy vymetače s sbírače všech co by rádi (ale dost z nich do schodů nemůže) to asi neví ani na Ropidu. Po zkrácení 11 a následném zavedení 13 a prodloužení 11 na Spojovací už mám skoro pocit, že to někdo kazí schválně.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ať si říká kdo che co chce, tak já tu musím opět zopakovat již několikrát řečené - zastávky u křížení tratí jsou nejpraktičtější při umístění za tím křížením, protože chce-li člověk jet nějakým směrem, tak jedině při tomto uspořádání zastávek má vždy jistotu, že pojede 1. možným spojem!
= u křižovatky Vinice/vozovny Strašnice by měly být jen následující 3 zastávky (a všechny po společným názvem - jedním ze dvou právě uvedených):
- současná Vozovna Strašnice DC ve Vinohradské ul.
- současná Vinice (ZC) v Černokostelecké ul.
- posunutá zastávka nad Primaskou do úrovně současné protisměrné zastávky Vozovna Strašnice ve Starostrašnické ul. = před provozní/výpravenskou budovu vozovny (což by byl ovšem problém se zátahy dolními vraty, protože tyto by vyjely do prostoru zastávky a tam vyčkávající cestující by se do vlaků cpali)
= u křižovatky Vinice/vozovny Strašnice by měly být jen následující 3 zastávky (a všechny po společným názvem - jedním ze dvou právě uvedených):
- současná Vozovna Strašnice DC ve Vinohradské ul.
- současná Vinice (ZC) v Černokostelecké ul.
- posunutá zastávka nad Primaskou do úrovně současné protisměrné zastávky Vozovna Strašnice ve Starostrašnické ul. = před provozní/výpravenskou budovu vozovny (což by byl ovšem problém se zátahy dolními vraty, protože tyto by vyjely do prostoru zastávky a tam vyčkávající cestující by se do vlaků cpali)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martin: Když už zastávku se smyslem, tak udělat protisměrnou Primasku, která by víc půlila cestu mezi Strašnickou a vozovnou...
Láda: Protože u vozovny je vozona
a hlavní vchod do ČMSS a Vodafonu... Krematorium je zase pro tu obytnou zástavnu. Samozřejmě by bylo ideální mít jednu zastávku před SSZ u krematoria a byl by klid.
Láda: Protože u vozovny je vozona
70 lidí stráví v tramvaji o minutu déle, protože těch 10 lidí co přistupuje, by muselo o 140 metrů vedle (a že jen ve Strašnicích je těch zbytečných zastávek více).
Pak se máme divit, že průměrná rychlost tramvají v roce 2012 byla nižší, než v roce 1990... Bravo!
Celkem mě mrzí, že i zde jsou lidé, kteří by rádi viděli MHD jako ještě méně konkurenceschopnou.
Celkem mě mrzí, že i zde jsou lidé, kteří by rádi viděli MHD jako ještě méně konkurenceschopnou.
-
martin8211
- Uživatel
Takhle to vidí cestující, co bydlí na větvi směr ÚDDP. Zastávka je prostě dobrá a praktická. To že někomu vadí, že v tramvaji kvůli té zastávce stráví o minutu déle, nebo řidiči, co musí pracně přepnout dveře do polohy předvolba....je věc jiná.
Vždycky se zkrátka dá odůvodnit zastávka v zástavbě.
Zastávku Vinohradské hřbitovy bych na znamení dal, a zároveň odstranil SSZ u ní.
Vždycky se zkrátka dá odůvodnit zastávka v zástavbě.
Zastávku Vinohradské hřbitovy bych na znamení dal, a zároveň odstranil SSZ u ní.
Občas tam jezdím a dosud jsem nezjistil, z jakého důvodu je tam zapotřebí mít 2 zastávky s rozestupem 140 metrů.
martin8211: Přirovnal bych to k přání, aby na Karláku nebyla preference tram na SSZ, protože když jedu 22 a na IPP mi ujede něco, co jede k Andělu, občas to na Karláku dojedem a já stihnu přestoupit.
martin8211: Přirovnal bych to k přání, aby na Karláku nebyla preference tram na SSZ, protože když jedu 22 a na IPP mi ujede něco, co jede k Andělu, občas to na Karláku dojedem a já stihnu přestoupit.