nedávno se tu řešil termín otevření VO vozovny a bylo to cca na Mikuláše, takže informace na letáku ...von Špilberk píše:Hlavně jsem po dnešní odpolední procházce a projížďce po Evropské došel k přesvědčení, že na info. letácích je překlep: místo 26.11. mělo být 26.12.
Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
-
von Špilberk
- Uživatel
Hlavně jsem po dnešní odpolední procházce a projížďce po Evropské došel k přesvědčení, že na info. letácích je překlep: místo 26.11. mělo být 26.12. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nebude alespoň jednosměrná spojka, tak je pravá, budoucí vjezdová kolej momentálně k prdu, protože vede jen kolem výpravny a končí v rozpletu před vraty, do kterých koleje vůbec nemíří. Minulý pátek jsem načuhoval okénkem z ulice do depa a v prostoru 30. koleje se neděje absolutně nic. Čili eventuální zprovoznění VO bude probíhat v původním režimu zatahování zpětným pohyben a noční budou muset být buď řízeny zavaděčem, nebo dočasně eliminovány, nebo deponovány na momentálně jalové-kusé vjezdové koleji, ale jejich přemístění tam znamená manipulovat s nimi po Evropské... Rád se nechám překvapit 
-
von Špilberk
- Uživatel
MF píše:Bude na vjezdu do vozovny Vokovice v ulici Do Vozovny zřízen křížový přejezd jako kdysi? (jako má Pankrác, nebo aspoň spojku do protisměru jako mají Kobylisy?)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
von Špilberk
- Uživatel
Když už jsme zase na Evropské, tak pár obrázků:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Trochu mě udivuje, že na Evropské podél vokovického hřbitova se pokládají kolejnice žlábkové. Na zastávce Nádraží Veleslavín dc, která je ve sklonu, je k vidění zfušovaný trubkový klandr, kde jsou některé sloupky kolmo k vozovce a jiné svisle, takže je tvořen lichoběžníky (leda že by v tom byl nějaký záměr který jsem nepochopil).
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Signalizace tam výhledově rozhodně nebude, nemá tam žádný smysl. Jen je třeba to vybojovat.
No ona je to docela hezká představa, ale jestli to bude důsledně fungovat s tou signalizací.
Zatím to docela fungovalo na Staroměstské (i když v současné době se tram do systému přihlašují až těsně u světel a kontakt na mostě pro 18 je mimo provoz), ale třeba na Výtoni tě systém běžně pouští do křižovatky, i když je stanice obsazena.
Zatím to docela fungovalo na Staroměstské (i když v současné době se tram do systému přihlašují až těsně u světel a kontakt na mostě pro 18 je mimo provoz), ale třeba na Výtoni tě systém běžně pouští do křižovatky, i když je stanice obsazena.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak seběhnou celou Kostelní rovnou dolů na novou zastávku Stross, což je cca stejně dalekoBobik píše:Nerušit! V žádném případě! Je to nejlepší možnost pro lidi z oblasti Kostelní jak pohodlně dosáhnout zast do centra. Seběhnou parkem a jede jim tam všechno, což z Kamenické ne. Opačným směrem tolik potřebná není, bo ten kopec je fakt vostrej, takže se jezdí na Kamenickou, příp na Štross.Martin Šubrt píše:...směrem na nábřeží by se asi zrušila zastávka Nábř. Kpt. Jaroše....
Minulý pátek se v Ruzyni skládaly 25m kolejnice. Takže asi část z nich už asi bude i namontovaná.
-
gabuliatko
- Uživatel
Chceš tímto napsat, že zhotovitel chtěl předat OKS s montovanými styky po 15 metrech ?Absolut píše:Problém se řeší již od zahájení stavby a je velmi pravděpodobné, že v některých úsecích budou v příštích dnech zdemontovány pracovní kolejnice délky 15 metrů s montovanými styky a nahrazeny kolejnicemi délky 25 metrů, jejichž styky se svaří. Je možné, že v některých úsecích již tato změna proběhla, přes týden jsem na stavbě nebyl.
- Absolut
- Moderátor
Problém se řeší již od zahájení stavby a je velmi pravděpodobné, že v některých úsecích budou v příštích dnech zdemontovány pracovní kolejnice délky 15 metrů s montovanými styky a nahrazeny kolejnicemi délky 25 metrů, jejichž styky se svaří. Je možné, že v některých úsecích již tato změna proběhla, přes týden jsem na stavbě nebyl.
-
vencavasek
- Uživatel
Z toho, co se tu minulý týden řešilo, jsem pochopil, že se na Evropské řeší "krátké" kolejnice a budou se někde shánět delší. O to víc mě překvapilo, že kolejnice jsou již položeny po celé délce a skoro bych i věřil, že 26. 11. bude možné projet. Jak byl tedy problém tak rychle vyřešen?
(Anebo se problém řeší již dlouho, ale já se o něm pouze pozdě dozvěděl?
)
(Anebo se problém řeší již dlouho, ale já se o něm pouze pozdě dozvěděl?
- Bobik
- Uživatel
Nerušit! V žádném případě! Je to nejlepší možnost pro lidi z oblasti Kostelní jak pohodlně dosáhnout zast do centra. Seběhnou parkem a jede jim tam všechno, což z Kamenické ne. Opačným směrem tolik potřebná není, bo ten kopec je fakt vostrej, takže se jezdí na Kamenickou, příp na Štross.Martin Šubrt píše:...směrem na nábřeží by se asi zrušila zastávka Nábř. Kpt. Jaroše....
Spíš bych pak byl pro zast. NKptJ ve směru na Stross - to je ale stejně stejné naprosté sci-fi.