Kloubák se na 135 chystá.Grossák píše:S bumlíkem na Francouzské nikdy nebyl žádný faktický problém. Naopak velmi dobře plnil svůj účel. S autobusem není problém, viz foto. Kloubák zde nejezdí a nejezdil tu ani jako NAD při výluce Francouzské a Moskevské. Že přesáhne rohem bumlík, vadí komu? Při zapnuté signalizaci nejede společně TRAM zc s tímto vjezdem. Při vypnuté signalizaci má TRAM přednost. Odstranění bumlíku má oporu v jen v dogmatickém uvažování.
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
Tak to je velmi dobrá zpráva.
- Pro autobus na kolejích od Střešovic je samozřejmě zřízena videodetekce. Pokud se něco stalo špatně, musí se zjistit proč.
- Nedovedu říct, ale prodlužovací krok by to podle mě umožnit měl. Nebude snad problém to zjistit.
- Pro autobus na kolejích od Střešovic je samozřejmě zřízena videodetekce. Pokud se něco stalo špatně, musí se zjistit proč.
- Nedovedu říct, ale prodlužovací krok by to podle mě umožnit měl. Nebude snad problém to zjistit.
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska začala pracovat preference na Prašňáku i Octárně. Ze tří průjezdů jsem nestihl zcela pochytit veškeré funkce, tak zatím jen dva postřehy z Prašňáku:
- Křižovatka může sebelíp prodlužovat fázi pro tramvaj ve směru vozovna-Hradčanská, ale pokud před ní stojí autobus odbočující ke Kulaťáku, efekt se vytrácí. Neuvažovalo se tam o nějaké (video)detekci?
- Zatímco ve směru Kulaťák-Hradčanská signalizace dva vlaky bez problémů pouštěla, odshora přímo k Hradčanské se totéž nedařilo.
- Na Octárně je "zoficiálněna" fáze pro odbočení "Sibeliova-Hládkov", pro petřinské linky se projevuje tak, že po zastavení aut ve směru od vozovny nepadá volno do odbočky ihned, ale až cca po deseti (odhadem, nepočítal jsem) vteřinách.
Každopádně na obou křižovatkách výrazné zlepšení oproti pevným cyklům!
- Křižovatka může sebelíp prodlužovat fázi pro tramvaj ve směru vozovna-Hradčanská, ale pokud před ní stojí autobus odbočující ke Kulaťáku, efekt se vytrácí. Neuvažovalo se tam o nějaké (video)detekci?
- Zatímco ve směru Kulaťák-Hradčanská signalizace dva vlaky bez problémů pouštěla, odshora přímo k Hradčanské se totéž nedařilo.
- Na Octárně je "zoficiálněna" fáze pro odbočení "Sibeliova-Hládkov", pro petřinské linky se projevuje tak, že po zastavení aut ve směru od vozovny nepadá volno do odbočky ihned, ale až cca po deseti (odhadem, nepočítal jsem) vteřinách.
Každopádně na obou křižovatkách výrazné zlepšení oproti pevným cyklům!
Popostrčil jsem akorát Spartu, ostatní běželo v pracovním pořádku, takže děkujte aparátu.
Brusnice: to by se opravdu stávat nemělo. Je otázka, zda ona TRAM nejela už na stůj, či zda nejela křižovatkou moc pomalu. Zkusím se tam někdy podívat.
Újezd: na to jsem krátký. Opravdu je to takový problém a vždy je volno takto krátké? Nebyl tam nárok jiné TRAM, který volno pro 22 tak zkrátil?
Ještě prosím o info z Ohrady od Želivského - krátká volna. Před cca 3 týdny byla zjištěna a odstraněna závada. Nemáme zpětnou vazbu.
Podolská vodárna: typická jednoduchá věc na hlášení na dispečink. Provedeno?
Brusnice: to by se opravdu stávat nemělo. Je otázka, zda ona TRAM nejela už na stůj, či zda nejela křižovatkou moc pomalu. Zkusím se tam někdy podívat.
Újezd: na to jsem krátký. Opravdu je to takový problém a vždy je volno takto krátké? Nebyl tam nárok jiné TRAM, který volno pro 22 tak zkrátil?
Ještě prosím o info z Ohrady od Želivského - krátká volna. Před cca 3 týdny byla zjištěna a odstraněna závada. Nemáme zpětnou vazbu.
Podolská vodárna: typická jednoduchá věc na hlášení na dispečink. Provedeno?
S bumlíkem na Francouzské nikdy nebyl žádný faktický problém. Naopak velmi dobře plnil svůj účel. S autobusem není problém, viz foto. Kloubák zde nejezdí a nejezdil tu ani jako NAD při výluce Francouzské a Moskevské. Že přesáhne rohem bumlík, vadí komu? Při zapnuté signalizaci nejede společně TRAM zc s tímto vjezdem. Při vypnuté signalizaci má TRAM přednost. Odstranění bumlíku má oporu v jen v dogmatickém uvažování.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Podolské vodárně DC nešlape preference. Výzva potmě, křižovatka o tramvaji nejspíš neví. 
-
von Špilberk
- Uživatel
Kéž by se to busáci naučili, než napadne sníh. Protože výhybka do Blanické se díky provozu BUS pěkně zanáší sněhem a vytápění výhybky na to nestačí. Takže se vyčistí, dvakrát projede BUS, a může se šťourat znova.Láďa píše:Mám za to, že to vzniklo za účelem opuštění kostek 135, ale řidiči to jaksi nevyužívají.
- Bobik
- Uživatel
Tím hůř, jednak se na to snadno zapomene a při výluce to bude nemilý překvapení. A potom - pokud se tak jezdí jen občas, proč se tam teda nenatlučou ty přenosný bumly, který se daj v případě potřeby zas odstranit. Nic ve zlym, ale podle současný úpravy to ty, kteří objíždí překážku přímo vybízí k jetí po kolejích. Doporučuju to vidět hlavně o víkendu v noci - na silnici parkoviště taxíků, na kolejích kolona do který skáčou vyjíždějící taxi buml nebuml a tram jede tak na druhej, třetí cyklus. Žůžo.
Bobik: Takto tam bus běžně nejezdí... Foto je z dob výluky ve Vršovicích.
Mám za to, že to vzniklo za účelem opuštění kostek 135, ale řidiči to jaksi nevyužívají.
Mám za to, že to vzniklo za účelem opuštění kostek 135, ale řidiči to jaksi nevyužívají.
- Bobik
- Uživatel
MŠ
Ježišmarjá kterej ***** tohle vyprojektoval. No ještě že si sem dal tu fotku, o tomhle jsem vůbec nevěděl a ani by mě to nenapadlo. Od teď si musím dávat bacha nejen na chodce, ale i na bus.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MŠ: mám dotaz - jestli by nešlo v místě:
1.) nahradit odůvodněně (při instalaci by překáželi zejména přednímu převisu NP BUS NAD) chybějící vystouplé podélné prahy negativním "žlábkem" či snížením zákrytu koleje ZC pod její hlavu
2.) z důvodu zamezení nabírání/vykládání zákazníků vozy TAXI nahradit současné přerušované zábradlí mezi chodníkem a vozovkou novým uceleným = pokud by jen toto nepomohlo, tak následně nasadit MP a pokutovat nejen řidiče TAXI za porušení zákazu zastavení, ale i jejich cestující jenž protizákonně překonali zábranu - viz. 361/2000 Sb. -o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), §54, odst.4
1.) nahradit odůvodněně (při instalaci by překáželi zejména přednímu převisu NP BUS NAD) chybějící vystouplé podélné prahy negativním "žlábkem" či snížením zákrytu koleje ZC pod její hlavu
2.) z důvodu zamezení nabírání/vykládání zákazníků vozy TAXI nahradit současné přerušované zábradlí mezi chodníkem a vozovkou novým uceleným = pokud by jen toto nepomohlo, tak následně nasadit MP a pokutovat nejen řidiče TAXI za porušení zákazu zastavení, ale i jejich cestující jenž protizákonně překonali zábranu - viz. 361/2000 Sb. -o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), §54, odst.4
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ony se tam bumlíky už nevejdou, neboť zasahují do obalových křivek kloubáku nadjíždějícího si směrem dc a případné NAD vyjíždějící z Rumunské zc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bobik
- Uživatel
Tak se nám přestali vrtat v křižovatce na Kubánském nám. a SSZ opšt vesele svítí celou noc. Asi když se tam v noci honí akorát vítr a mráz, aby se nám nesrazili. Taková sražená studená fronta.....
Ještě poznatek k Francouzská x Blanická ZC - dříve tam v noci projely na jeden cyklus dvě tram - 51 vlevo a za ní 59 ještě krásně stíhala volno přímo. To teď už nestíhá, jsou nějaké zkrácené cykly. Jenom postřeh, nějak nečekám, že by s tím někdo něco smysluplného dělal (třeba to na noc vypnul).
Jo a dotaz - kdy bude vrácena ta část chybějících bumlíků nezi Mírákem a Blanickou ZC (u Retra)? Hlavně v noci je to tam s především špatně parkujícími (nabírajícími lidi) taxikáři v zákazu zastavení a následným objížděním po kolejích dost o hubu.
Dobře, odpovím si sám - NIKDY. Právě proto ty bumly zmizely, aby se stojící v zákazu zastavení dali objíždět. Takže - podle stejného klíče - pokud někde budem dost dlouho ignorovat semafor, měl by logicky ten semafor po čase zmizet. Nebo ne?
Ještě poznatek k Francouzská x Blanická ZC - dříve tam v noci projely na jeden cyklus dvě tram - 51 vlevo a za ní 59 ještě krásně stíhala volno přímo. To teď už nestíhá, jsou nějaké zkrácené cykly. Jenom postřeh, nějak nečekám, že by s tím někdo něco smysluplného dělal (třeba to na noc vypnul).
Jo a dotaz - kdy bude vrácena ta část chybějících bumlíků nezi Mírákem a Blanickou ZC (u Retra)? Hlavně v noci je to tam s především špatně parkujícími (nabírajícími lidi) taxikáři v zákazu zastavení a následným objížděním po kolejích dost o hubu.
Dobře, odpovím si sám - NIKDY. Právě proto ty bumly zmizely, aby se stojící v zákazu zastavení dali objíždět. Takže - podle stejného klíče - pokud někde budem dost dlouho ignorovat semafor, měl by logicky ten semafor po čase zmizet. Nebo ne?
Ale jo, dolů je to opravdu v klidu a se 100% jistotou že to vyjde na volnoBobik píše:Ale jo, plížením plazením vpřed a krásně to vyjde.Grossák píše:Horní Mírák: měl jsem pocit, že ten pevný program je aspoň v koordinaci do centra...
Jinak Grossáku, děkuji Ti za Spartu i za Motol. Obě SSZ už běhají jak mají
Ještě mám jedno přání, poznatek z dnešního rána. Týká se křižovatky Milady Horákové x U Brusnice. Stalo se mi že jsem najížděl s 22 od Prašňáku na Brusnici. Křižovatka dávala volno rovně, navolil jsem se v pořádku do světel a čekal. Proti jela na volno od vozovny Střešovice 1, až po jejím vjezdu do křižovatky padlo na stůj, krátce na to padlo mě volno pro odbočení vlevo a než ta protijedoucí 1 přeskákala křížení v 15km/h bylo opět na stůj a potřeba jít s kličkou žádat o další volno... Dá se toto nárokované volno posunout aby byl delší vyklízecí čas pro průjezd protijedoucího vlaku, nebo delší samotné volno vlevo? Díky...
To samé prosím, šlo by prodloužit volno na Újezdě pro odbočení 22 na most Legií?:) To volno tam snad jen problikne:D Dnes 2x po zavření dveří na Újezdě DC blikala výzva, následoval můj svižný rozjezd ze zastávky a než jsem ujel těch pár metrů bylo na stůj. Volno rovně i volno pro odbočení šetky i devítky od Újezda na most je v pořádku a dá se krásně stihnout, ale 22 tam má pech.
Jinak za vše ostaní vážně moc děkuji
- Bobik
- Uživatel
Ale jo, plížením plazením vpřed a krásně to vyjde.Grossák píše:Horní Mírák: měl jsem pocit, že ten pevný program je aspoň v koordinaci do centra...