Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
Nebylo by jednodušší vrátit 11, 13, 16, 19 a 24 do původních tras?
neslo by zkratka nechat tocit polovinu vsech 16 uz na nadr. vysocany?
Máš pravdu, že na Čerňáku je poliklinika taky, ale ve Vysočanech je to větší zdr. zařízení i s nemocnicí. Nevím co jak která poliklinika má za oddělení a fakt je, že si můžeš doktory vybírat a nemusíš mít nutně toho svého zrovna tam. Já mám doktory taky různě po svém okolí a ne na jedné poliklinice. Ve svém okolí mám čtyři zdravotnická zařízení a v každém něco, ne každá poliklinika má všechno a taky i kvality se liší. Ale jinak to nekomentuji.9001 píše:mart: Tady bych si dovolil rozporovat. Poliklinika "Parník" na Černém mostě je možná i blíž a Hloubětín má přímé spojení busem.
Přestup Nádraží Liben tram/bus je cca stejně pohodlný jako na Nádraží Vysočany/Špitálská. Jediná nevýhoda je pro ty co by jeli 375.
Dolní trasa je dobrá pro transit, protože je rychlejší než horní a i dvě minuty nejsou k zahození.
Asi můj názor bude i trochu odporem k 16, kde se díky pár *****ům prohání soupravy CD,CT naprosto zbytečně...
A co se týče toho přestupu na Libni, tak potom případně zase ještě musíš znovu přestoupit ve Vysočanech či na Proseku. Kromě 375 tam máš ještě 151 a 158 (i když ta jede částečně stejně jako 195).
Co se týká 16 souprav, máš asi pravdu, že by o víkendech mohly být v sólech a třeba jen na dušičky pak speciál v soupravách.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mart: Tady bych si dovolil rozporovat. Poliklinika "Parník" na Černém mostě je možná i blíž a Hloubětín má přímé spojení busem.
Přestup Nádraží Liben tram/bus je cca stejně pohodlný jako na Nádraží Vysočany/Špitálská. Jediná nevýhoda je pro ty co by jeli 375.
Dolní trasa je dobrá pro transit, protože je rychlejší než horní a i dvě minuty nejsou k zahození.
Asi můj názor bude i trochu odporem k 16, kde se díky pár kokotům prohání soupravy CD,CT naprosto zbytečně...
Asi můj názor bude i trochu odporem k 16, kde se díky pár kokotům prohání soupravy CD,CT naprosto zbytečně...
Nezapomeň na Vysočanskou polikliniku s nemocnicí, tam se přímo metrem nedostanou, nebo je tam někde něco blíž (a pokud máš nějaký zdravotní problém, je ideální kvůli tomu 2x přestupovat)? A poměrně dost lidí jezdí na Špitálskou a pak na busy z Českomoravské. Ono cestovat metrem je vynikající věc na delší vzdálenost, ale pokud máš jet na pár stanic, tak povrchem je to nejen pohodlnější, ale i o dost rychlejší (než slezeš do metra, než se ho dočkáš a než z něj zase vylezeš na povrch).9001 píše:Mart: Komu budu rušit přímé spojení? Já myslím, že u těch jednotek lidí to je ok - mají kapacitní spojení... Kdo bude chtít z oblasti Hloubětína na Palmovku bude mít 25, který spodem jede ještě rychleji.
Spojení na ÚMČ taky nerozbiju, protože Hloubětín je Praha 14. Nebo mi prozdradíš nějaký cíl z horní trasy kam někdo z oblasti Hloubětína musí jezdit?
Tomu vozit si zadky se tvrdě ohrazuji. Za prvé cestování MHD se díky ROPIDím šotouškům stává čím dál více horší a i metro, které jsem doufal, že zůstane je postižené prodlužováním intervalů...
Za druhé je lepší auta udržet na okruhu, protože pak si začnou hledat jiné cesty a to zrovna tady je přes Vysočanskou a tam už mi zůstanou v kolonách další významné autobusové linky...
A taky jsem napsal, když už chceš mermomocí zkrátit něco na Starý Hloubětín, tak přestěhovat Kbelskou na druhou stranu křižovatky, aby byl lépe dostupný přestup mezi tram, a nebo z důvodu té Vysočanské polikliniky s nemocnicí nechat prodlouženou 16 a zkrátit 25. Nemocnice je důležitější než obchodní centrum a nic jiného na trase přes Harfu není. A cesta tram na Palmovku je delší o pouhé dvě minuty.
A co se týče aut, ta se vrátí na Štěrboholskou radiálu a Kbelské a Vysočanské se uleví a bude to jako dřív.
Zítra si poprvé vyzkouším SSZ po RTT Evropská. Dnes jsem byl svědkem pouze SSZ za zast. sloupkem na Horoměřické ZC. Pevný cyklus pro chodce. Zatím, co jsem čekal na tramvaj, cca v 19:15, tak to vždy zastavilo IAD z obou stran, tramvajím to padlo na stůj a nikdo nepřešel.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mart: Komu budu rušit přímé spojení? Já myslím, že u těch jednotek lidí to je ok - mají kapacitní spojení... Kdo bude chtít z oblasti Hloubětína na Palmovku bude mít 25, který spodem jede ještě rychleji.
Spojení na ÚMČ taky nerozbiju, protože Hloubětín je Praha 14. Nebo mi prozdradíš nějaký cíl z horní trasy kam někdo z oblasti Hloubětína musí jezdit?
Tomu vozit si zadky se tvrdě ohrazuji. Za prvé cestování MHD se díky ROPIDím šotouškům stává čím dál více horší a i metro, které jsem doufal, že zůstane je postižené prodlužováním intervalů...
Za druhé je lepší auta udržet na okruhu, protože pak si začnou hledat jiné cesty a to zrovna tady je přes Vysočanskou a tam už mi zůstanou v kolonách další významné autobusové linky...
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dobře dobře, už nebudu rejt. Jen mě trochu zarazilo, že se tam zprovoznila až takhle funkční preference MHD, když na okolních křižovatkách s daleko menší důležitostí nic takovýho neni 
Ale už tady výš někdo napsal, že je v této době taky uzavírka - výrazné zúžení - na Štěrboholské spojce a proto dochází k přetížení Kbelské - všechna auta od Boleslavi a Poděbrad a kamiony od Ústí mají omezený průjezd směrem na jih a západ. Takže můžeš vzít jed na to, že pokud bys zachoval pevný režim, tak tam ty fronty budeš mít dál a nebudou o nic menší.willyjeff píše:
Jezdím tam téměř denně už 7 let. Jak jsem psal, před otevřením vysočanské radiály to byla katastrofa. Po otevření to bylo úplně v pohodě. Při začátku rekonstrukce trati na Poděbradské se objevovaly kolony i v sobotu v poledne, které nepamatuji ani před otevřením Vys.radiály. Ale přičítal jsem to té rekonstruci, protože křižovatka Kbelská x Poděbradská byla dost složitě upravená. Ale kolony zůstaly i po otevření. A kolona je přesně od této křižovatky. Dále na Průmyslovou je již naprosto klidný provoz až ke spalovně. Takže stojí celodenní kolona od křižovatky Kbelská x Poděbradská až na křižovatku Kbelská x Kolbenova, kde tato kolona vadí i autům jedoucím po Kolbenově ulici a kolona dále pokračuje až nahoru na klíčov. Opět můžu jen zopakovat, že se denodenní problémy začaly objevovat přesně se začátkem RTT a zůstaly. SSZ Podkovářská je přece úplně někde jinde a do tohohle nezasahuje a pokud ano, řidí to fušeři, protože brdí provoz na důležité komunikaci kvůli naprosto zbytečné křižovatce, která by vůbec nemusela být světelná. Ano, můžu si zato sám, že používám IAD, ale až začne autobus 110 jezdit i přes 4:40 a po 0:30 auto prodám a budu spokojen (to není ironie, vážně jsem o tom uvažoval, ale zkuste si najít jak dlouho trvá cesta ze stanice Staré Letňany do Nový Hloubětín noční dopravou
Zúžení Jižní spojky u Kačerova taky způsobilo spoustu kolon v okolí a na místní úpravy řízení křižovatek to prostě házet nelze.
Hm. To ti asi dost lidí poděkuje, že jim kvůli tomu, aby si lidi mohli vozit zadky v autech, budeš pořádat "Tisíc metrových kilometrů" po tubusech metra. Alespoň rozumný přestup, když už tam ty tram jezdí, by měl být zachován, pokud jim už vůbec zrušíš přímé povrchové spojení. Ne každý, jako ty, je nadšen tím, že musí absolvovat přesuny do metra a z metra a navíc je to o další přestup navíc.9001 píše:mart337: Ale není důvod mít přestup... "Horní" trasu obslouží metro na které se dá přestoupit.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím tam téměř denně už 7 let. Jak jsem psal, před otevřením vysočanské radiály to byla katastrofa. Po otevření to bylo úplně v pohodě. Při začátku rekonstrukce trati na Poděbradské se objevovaly kolony i v sobotu v poledne, které nepamatuji ani před otevřením Vys.radiály. Ale přičítal jsem to té rekonstruci, protože křižovatka Kbelská x Poděbradská byla dost složitě upravená. Ale kolony zůstaly i po otevření. A kolona je přesně od této křižovatky. Dále na Průmyslovou je již naprosto klidný provoz až ke spalovně. Takže stojí celodenní kolona od křižovatky Kbelská x Poděbradská až na křižovatku Kbelská x Kolbenova, kde tato kolona vadí i autům jedoucím po Kolbenově ulici a kolona dále pokračuje až nahoru na klíčov. Opět můžu jen zopakovat, že se denodenní problémy začaly objevovat přesně se začátkem RTT a zůstaly. SSZ Podkovářská je přece úplně někde jinde a do tohohle nezasahuje a pokud ano, řidí to fušeři, protože brdí provoz na důležité komunikaci kvůli naprosto zbytečné křižovatce, která by vůbec nemusela být světelná. Ano, můžu si zato sám, že používám IAD, ale až začne autobus 110 jezdit i přes 4:40 a po 0:30 auto prodám a budu spokojen (to není ironie, vážně jsem o tom uvažoval, ale zkuste si najít jak dlouho trvá cesta ze stanice Staré Letňany do Nový Hloubětín noční dopravouGrossák píše:K SSZ Poděbradská - Kbelská. Obdivuji, pokud má někdo celkovou jistotu, že preference tramvají způsobila kolony a zdržení na Kbelské. Pár bodů:
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mart337: Ale není důvod mít přestup... "Horní" trasu obslouží metro na které se dá přestoupit.
No, ono by teoreticky zkrátit 16 šlo, ale malý zádrhel je s přestupem na 25. Když se redukovalo v Ďáblicích, tak ta1m to posléze skončilo (24) na Kobylisích, kde se dalo přestoupit. Ale tady dole absentuje možnost plynulého přestupu. Kbelská není zrovna nejblíž a Nademlejnská už vůbec. Ledažeby se Kbelská přestěhovala až za křižovatku.
-
von Špilberk
- Uživatel
8/16 - to by bylo více ropidózní.9001 píše:Ono 16 klidně ukončit na Starém Hloubětíně.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono 16 klidně ukončit na Starém Hloubětíně. Stejně "dolní" cesta je pro transit rychlejší a obě dvě nabízí totožné možnosti přestupu... a taky tam kopíruje metro...Martin Šubrt píše:Možná by ještě stálo za to jednu z obou linek 16 a 25 v tomto úseku zrušit, protože intervaly 2-6, 1-9, 1-14 a 1-19 jsou pro tu křižovatku trošku zbytečnou zátěží. Podotýkám, že za existence linky 19 to nebylo též ideální, ale určitě o fous lepší ještě s prostorem k dalšímu zlepšení.