Pár nočních postřehů:
Mírák - Blanická totálně rozhozená, nestíhá se projet ani jedním směrem, totéž obráceně. Navíc ve směru DC po 51 (z Blanické) je tam špek, kdy vykroužíte oblouk, volno svítí jak o život, ale jen co našlápnete a naberete rychlost, práskne to na stůj, samozřejmě v horkotěžko zabrzditelné vzdálenosti.
Dřív to fungovalo, dokonce směrem ZC stačila 51 odbočit a za ní 59 stíhala ještě svoje volno přímo. Teď to má na 3 cykly - po vyjetí z Míráku 51 nestihne světla v Blanické, (ostatně ani 59 pokud je první), další cyklus 51 odbočuje, 59 projet přímo nestíhá a jede až další, tedy třetí cyklus. A to do toho nepočítám stání na Míráku.
Další špek jsem objevil na Veleslavíně ZC. Když pominu, že mi uniká podle jakého klíče to tam celé svítí (tram volno, auta červená a naopak, vše v jednom směru), tak jedu od Č. vrchu, auta červená, tram volno. Blížím se se křižovatce a dle zvyku ji celou překontroluju pohledem. V tom mě upoutá, jak zprava z boku (od školy) na SSZ naskakuje oranžová. Tak asi šipka vpravo, či čo, říkám si, no proč ne, auta maj v mém směru červenou. Leč ouha, ve chvíli, kdy se tam objevila zelená, čočky skočily na stůj. To co je za věc? Za vyklizovací čas se tam počítá vzdálenost (boční SSZ lehce odsazeno)? No umagnetil jsem to, nikde nic naštěstí nebylo, ale málem si šel prát trenky.
K celé Evropské se nevyjadřuju, nechci být sprostý. Zatímco nerekonstruovaný spodek mi v noci problémy nedělal, na "novém" vršku jsem měl jistotu, že si postojím skoro všude.
Jinak chválím SSZ Prašný most. Vzdálenostní přihlašováky od Kulaťáku fungují skvěle, taktéž od Hradčanské do Dejvic paráda a až na občasné excesy, kdy to z nějakého důvodu drží směr přímo mám jen slova chvály. S tím přímým směrem nevím, stalo se mi, nebo jsem viděl že se to děje jen pokud tam byly tram z obou stran, pokud jsem tam byl sám, buď mi to padlo do jízdy (nahoru), nebo téměř okamžitě (dolů) což ale přičítám tomu, že se tam počítá se stanicováním.
Taktéž na Octárně jsem nezaznamenal nejmenší problém, i Sirotčinec krásně padá do jízdy, ač to hlavně ZC na první pohled nevypadá, že to pustí. A i SSZ mezi zastávkami Prašný most zřejmě někdo domluvil.
Kéž by to takhle bylo všude.
Po, jak už je to dlouho, třičtvrtě roce, co to zlobí? Opět se připomínám se SSZ Dlabačov a nepadáním volna od Hládkova (ZC), přestože auta maj zelenou. Stále kvoká, stále kvoká.
Za kladné vyřízení předem děkuji.