Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od MOp » 13.12.2013 13:48

Boží, konečně něco stylového! Navic si uvědomme, ze je to docasne reseni..

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 13.12.2013 13:44

Nový (dočasný) přístřešek použitý na zastávce Průběžná ZC. Za tento přístřešek by se nemuselo stydět ani muzeum MHD ve Střešovicích. (lepší něco než nic :) )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) petr91 dne 13.12.2013 13:56, celkem upraveno 1 x.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 13.12.2013 12:32

m@rtin píše:Výstup z vestibulu metra na konci nástupiště je taky špatně.
Není. Na úzkých zastávkách se lépe lidi rozprostřou po celé délce nástupiště a nepřepadávají u sloupku (přístřešku) do kolejiště.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 13.12.2013 10:45

pridam jeste dalsi prazskou specialitu, a tou je absence pristresku na zastavkach z centra (kde se mimochodem casto ceka dele, protoze spoje zc jezdi nepravidelne a zpozdene) a vubec na mnoha dulezitych zastavkach (malostranske namesti napr.).

mimochodem, jsou nekde na netu fotocesty po novych rekonstrukcich (evropska, podebradska, v olsinach?). jsou to konciny, kde se moc casto nevyskytnu. dik.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 13.12.2013 10:06

Z pohledu řidiče TRAM jsem byl také spokojený. Na S49 se frčí opravdu parádně. Jen trochu zdržoval pevný program na SSZ u zast. Horoměřická.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 13.12.2013 9:55

Filip píše:Osobně jsem spokojen s nově opravenou Evropskou, podle mě to nemá chybu. A já osobně raději asfaltové zastávky než se zámkovou dlažbou.
Já taky do doby než se začne pod tím asfaltem něco opravovat... A že Evropská nemá chybu? Děláte si srandu? Se zábradlím bych se opakoval, ale co takhle alespoň výplně v zábradlí? Na to, že vedle zastávky vede čtyřproudovka se "70" bych minimálně za deště nebo za sněhu očekával, že můj kabát čistírnu uvidí maximálně 1x do roka a ne 1x týdně. Co takhle absence jízdenkových automatů? Informační panel o odjzdech následujících spojů se taky stává pomalu kolem Prahy standardní záležitost. Tramvajové ostrůvky Nádraží Veleslavín jsou umístěny hloupě za křižovatkou (tramvaj stojí zbytečně dvakrát). Výstup z vestibulu metra na konci nástupiště je taky špatně. Má být k označníku a přístřešku, ne na jeho konci, aby člověk nemusel tramvaj dobíhat, případně se v dešti procházet 60 m. Vím, že výsledná podoba není jen záležitost DP, ale kompromisem všech kolem, přesto výsledek považuji za minimálně průměrný.

Filip

Příspěvek od Filip » 13.12.2013 9:43

Osobně jsem spokojen s nově opravenou Evropskou, podle mě to nemá chybu. A já osobně raději asfaltové zastávky než se zámkovou dlažbou.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 13.12.2013 9:01

Marek B. píše:
m@rtin píše: -Nevím na co si hraje zámková dlažba, ale jejím hlavním důvodem pro vznik byla jednoduchá demontáž v případě opravy sítí bez nutnosti hnusného záplatování
-Ad trubkové zábradlí: I ty, Brute? :?
Promiň. Ale mě se líbí. Je to typický pražský mobiliář. Holt někdo má rád holky, jiný...
Moc bych si přál, aby Praha měla svůj mobiliář od laviček přes poštovní schránky až po jízdenkové automaty aj. Co bych označil za typicky pražské jsou smaltované cedule s názvy ulic, štípaná mozaika na chodnících, červeno-krémové T3, kočičí hlavy, prsa/antiprsa ve stanicích metra a teď už nově naštěstí i jednotná barva vozidel TAXI. Ale svařované strakatě namalované lešenářské trubky, které po pár letech zreznou, jsou naprosto ohavné a hlavně nebezpečné. Navíc je jich strašně moc a s rozrůstající se panikou bezpečnosti bohužel přibývaj jak houby po dešti. Takhle sprasit tak významný veřejný prostor, jakým je Vítězné náměstí, jsem ve světě fakt ještě neviděl.
Ale proti gustu, Marku...

Syrda
Uživatel

Příspěvek od Syrda » 12.12.2013 21:04

nástupní hrana na Bulovce a Vychovatelně je bílá

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 12.12.2013 17:13

Marek B. píše:Promiň. Ale mě se líbí. Je to typický pražský mobiliář. Holt někdo má rád holky, jiný...
Neřekl bych typicky pražský ale typický pro ČSSR. Takové zábradlí bylo dřív všude.

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 12.12.2013 14:55

m@rtin píše: -Nevím na co si hraje zámková dlažba, ale jejím hlavním důvodem pro vznik byla jednoduchá demontáž v případě opravy sítí bez nutnosti hnusného záplatování
Promiň. Ale mě se líbí. Je to typický pražský mobiliář. Holt někdo má rád holky, jiný...

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 11.12.2013 8:40

Marek B. píše:Zamková dlažba ve Vršovické je pěkná pra*árna. Tam původně byla mozaiková dlažba. To už je lepší asfalt, alespoň to není kýč a nehraje si na nic.

Jinak doufám, že se na Karlák použije to segmentové trubkové zábradlí (jako teď na Kubáni) a ne nějaký super design.
-Nevím na co si hraje zámková dlažba, ale jejím hlavním důvodem pro vznik byla jednoduchá demontáž v případě opravy sítí bez nutnosti hnusného záplatování

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 11.12.2013 7:29

petr91 píše:Zastávky s barevnou nástupní hranou:

červené:
(22x)
Vozovna Vokovice, Nádraží Veleslavín, Červený Vrch, Dejvická, Vítězné nám., Slídliště Řepy, Blatiny, Slánská, Hlušičkova, Krematorium Motol, Motol, Vozovna Motol, Hotel Golf, Poštovka, Kotlářka, Kavalírka, Poliklinika Modřany, Čechova Čtvrť, Nademlejsnká, U Elektry, Podkovářská
bílé:
(6x+3x)
Vinohradské hřbitovy, Želivského, Národní třída, Horoměřická, Podbaba, Zelená (zastávky v provizorním provedení Krymská, Vršovické nám., Čechovo nám.)
žluté:
(6x)
Přístaviště, Dvorce, Kublov, Podolská vodárna, Průběžná, Nádraží Holešovice

V příloze barevně označeny zastávky s barvou kontrastního pásu (fialová znázorňuje bílou barvu ve skutečnosti). Použité schéma ROPID r.2008

Pokud někoho napadají další, tak mě prosím doplňte, například si nejsem jist u zastávek Bulovka a Vychovatelna.
po mé včerejší směně na l3 doplňuji - invalidovna modrý (ovšem zrovna zejména ve směru dc mi připadal tento pás již značně ošoupaný)

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 11.12.2013 1:40

Zamková dlažba ve Vršovické je pěkná pra*árna. Tam původně byla mozaiková dlažba. To už je lepší asfalt, alespoň to není kýč a nehraje si na nic.

Jinak doufám, že se na Karlák použije to segmentové trubkové zábradlí (jako teď na Kubáni) a ne nějaký super design.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 10.12.2013 19:30

MS: to zni moc dobre. jako kazdodenni uzivatel prostoru KN se na obnovu moc tesim. soucasny stav neni dobrou vizitkou mesta.

Odpovědět