Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Existenci toho SSZ na vjezdu do smycky SN jsem taky nikdy nepochopil. Nikda mi nepomohlo, bo intenzity tam nejsou podle me nic zhavyho, zato prudit to zvlada obstojne. Ja bych to vyladil krumpacem, stejne jako Olsanske hr. Jinak chybovost videodetekce pro odboceni od 50. do Koryt je dosti velka, neb to podle me snima i tramku-ve dne vrhany stin, v noci reflektory. Proto, kdyz nikde nikdo neni, je lepsi se courat od Radosovicke a vyrazit, az kdyz to padne, diky stromecku to zase prodluzuje...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně to má i logiku...Fořtík píše:Bejvavalo zvykem, ze kdyz si se rozjel od Plzenky, tak to shodilo autun cervenou, aby ti nenajizdeli na koleje. Nebo aspon myslim, ze to tam tak fungovalo.
Dodneška nepochopím Nádraží Strašnice, kde je přímo v programu vybírání odbočení hasičárna x koryta před tramvají, která pak zbytečně zastaví...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bejvavalo zvykem, ze kdyz si se rozjel od Plzenky, tak to shodilo autun cervenou, aby ti nenajizdeli na koleje. Nebo aspon myslim, ze to tam tak fungovalo.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Oblíbená taškařice SSZ Nádražní x U Královské Louky
Takhle to udělá i několikrát za den.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Palackého náměstí. Tam bys našel těhle absurdit vícero...Třeba jedu s linkou 17 od Výtoně na Jiráskáč. Hodí mi to stůj a červenou autům. Červenou mají i auta z mostu. V tu chvíli padá zelený panáček pro chodce u metra a z mostu k té pizerii na rohu a tak tam všichni svorně čekáme. Pak padne zelená iad odbočující od Výtoně vlevo na most. Potom to teprv hodí volno rovně pro mě...Láďa píše:Dnes jsem měl tu čest jet přes Palackého nám... Přijíždí 14 od Jiráskova nám., auta jedoucí po nábřeží mají zelenou, pak padne červená a SSZ pustí směr Výtoň -> most a opačně, pak padne červená a následuje zelená pro auta jedoucí po nábřeží. Pak se teda SSZ uráčilo a pustilo 14 na most..
To je teď normální stav, nebo nějaká abnormalita? Dlouho jsem tam nejel, tak nevím...
Dnes jsem měl tu čest jet přes Palackého nám... Přijíždí 14 od Jiráskova nám., auta jedoucí po nábřeží mají zelenou, pak padne červená a SSZ pustí směr Výtoň -> most a opačně, pak padne červená a následuje zelená pro auta jedoucí po nábřeží. Pak se teda SSZ uráčilo a pustilo 14 na most..
To je teď normální stav, nebo nějaká abnormalita? Dlouho jsem tam nejel, tak nevím...
Večer je obvykle tma. Na SSZ je videodetekce, která umožňuje autobusům NAD za metro odbočení na čočky do smyčky vlevo. Ke vzniku nároku BUS dochází při obsazení detekční plochy na určitou dobu a současně nezablokované výhybce. Světla z reflektorů TRAM jsou v noci registrována kamerou ještě dříve než vlastní vozidlo, takže se v podobných případech může stát, že se tramvaj přihlásí jako BUS. Je třeba to ladit.
A proč by to tedy ve dne fungovalo jinak než večer?Grossák píše:Nemyslím, že by tam bylo zásadně jiné řízení ve dne a v noci. Spíše to vypadá na technický problém a možná tuším v čem. Výběr volna do smyčky je vždy pouze na výzvu. Podíváme se na to.
Nemyslím, že by tam bylo zásadně jiné řízení ve dne a v noci. Spíše to vypadá na technický problém a možná tuším v čem. Výběr volna do smyčky je vždy pouze na výzvu. Podíváme se na to.
No ve dne to projedeš bez čekání, ale večer tam stojíš jak trubka... na přechodu pro chodce svítí zelená, nikde nikdo, auta na Ďáblice si vesele jezdí, nejdřív to padá do smyčky, pak dlouho nic a pak teprve tě to laskavě pustí na Ďáblice. To tam musí být denní a noční cyklus? navíc ten noční cyklus nezačíná vždy ve stejnou dobuwillyjeff píše:SSZ Střelničná: jo beru, jde jen o pár vteřin zdržení, ale i tak mě to neustále svítící Stůj vytáčí. Tohle SSZ bych i klidně vyhlásil vítězem v kategorii Semafor Svítící Zbytečně za rok 2013. Beru, že to pomáhá tramvajím odbočit do smyčky, ale .... no škoda slov.
- Bobik
- Uživatel
Aha, takže semafor se tam stavěl, protože 2 pruhy, ale po jeho postavení tam zbyl už jen jeden.
Mazec.
Mazec.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bývaly 2 pruhy, po výstavbě semaforku je skutečně obousměrně jeden.
U Vinohradských hřbitovů je jen jeden pruh.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pozor na Vinohradských hřbitovech jsou snad také 2 pruhy IAD (a to na obou stranách), ale na druhou stranu mohla tam být šikana - vyosení přechodu přes TT od těch přes IAD (nejlépe o šíři přechodu směrem k centru)Karosák píše:Z toho toho mi vychazi, ze na Vinohradskych hrbitovech a Okrouhlicke je proste k h#vnu. Hotel Golf a Postovka snad kvuli navaznosti na 2 pruhy? Vopruz...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z toho toho mi vychazi, ze na Vinohradskych hrbitovech a Okrouhlicke je proste k h#vnu. Hotel Golf a Postovka snad kvuli navaznosti na 2 pruhy? Vopruz...