Prave jsem zjistil, ze uvedene prace na tt maji byt hotovy do zacatku deniho provozu ve stredu 15.1.2014.MM-Mikulovsky píše:(Jestli jsem si ráno při dvou jízdách z Modřan dobře všiml, tak)
V obratišti Nádraží Braník jsou uzavřeny vnější a střední kolej a probíhá oprava jejich oblouků (dobře si pamatuji, že poslední dny v nich byly "zaměřovací" značky cca od začátku rozjezdové výhybky mezi nimi až cca po 2,5 roku staré "rovinky", místo někdejšího přejezdového kříže).
Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
(Jestli jsem si ráno při dvou jízdách z Modřan dobře všiml, tak)
V obratišti Nádraží Braník jsou uzavřeny vnější a střední kolej a probíhá oprava jejich oblouků (dobře si pamatuji, že poslední dny v nich byly "zaměřovací" značky cca od začátku rozjezdové výhybky mezi nimi až cca po 2,5 roku staré "rovinky", místo někdejšího přejezdového kříže).
Jestli ano, pak je to ale dost zoufalé, protože pak Anděl - Arbesák je vzdál. 450-500m a Arbesák - Kinského zahrada 230m.willyjeff píše: To asi vznikl šum, která zastávka je ZC a která DC...protože jestli mě pamět neklame, tak právě touto změnou se posune ZC blíže k Arbesově náměstí, tedy smysl rozhodně neztrácí
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To asi vznikl šum, která zastávka je ZC a která DC...protože jestli mě pamět neklame, tak právě touto změnou se posune ZC blíže k Arbesově náměstí, tedy smysl rozhodně neztrácíMarek B. píše:Jestli se to povede, tak pak ovšem definitivně ztrácí smysl její pojmenování Arbesovo nám.MARV píše: Posunutí zastávky bylo již na jednání PEK požadováno, dokonce snad i akceptováno s tím, že bude provedeno po rekonstrukci TT.
Jestli se to povede, tak pak ovšem definitivně ztrácí smysl její pojmenování Arbesovo nám.MARV píše: Posunutí zastávky bylo již na jednání PEK požadováno, dokonce snad i akceptováno s tím, že bude provedeno po rekonstrukci TT.
Návrhy:
Viktora Huga
Portheimka
V botanice
Komerční banka (Bunkr)
Nešlo by přesunout zastávku Arbesovo náměstí ZC před křižovatku s ulicí Viktora Huga? Tedy naproti zastávce DC. To by asi taky dost pomohlo.[/quote]
Posunutí zastávky bylo již na jednání PEK požadováno, dokonce snad i akceptováno s tím, že bude provedeno po rekonstrukci TT.
Posunutí zastávky bylo již na jednání PEK požadováno, dokonce snad i akceptováno s tím, že bude provedeno po rekonstrukci TT.
Nádražní problémy s P5. Tipuji, že se udělá úsek Hlubočepy - Lihovar 2015 a zbytek se bude vyspravovat.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mikikopas:
1.) O jakém podchodu myslíš že jsem psal "povrchová železniční stanice místních/regionálních spojů = Masaryčka), jenž by stačilo pro zvýšení atraktivity přestupu s hlavákem propojit podchodem vybaveným pojízdnými chodníky"? Připomínám, že nejsem první, kdo o tomto "mluví" - v minulosti byla možnost jeho vybudování uváděna již několikrát i v tisku!
2.) Železnice sice v současnosti převážně slouží pro regionální spojení (= Prahy a stř. Čech), a republikové i mezinárodní spoje, jenže se počítá se zvýšením její kapacity (zdvoukolejněním dosud jednokolejných tratí, vybudováním nových zastávek - nejlépe s předjízdnými kolejemi a hlavně modernizací ZABZAŘ), díky níž může být výrazně posílen její (vnitro)městský význam = zajišťování kapacitní a rychlé přepravy zejména mezi okrajovými částmi Prahy (využitím dosud osobní dopravou nevyužívaných tratí - tzv. Malešická spojka či most Inteligence v Braníku, což ulehčí centru, přes nějž je tato dosud převážně vykonávána), ale někdy i jich s centrem - toto se týká nejvíce právě LVHP, které je vlastně na samých hranicích Prahy = takřka ve Stř. Čechách.
A protože zrovna spojení LVHP s centrem má být (pro svou atraktivnost) nejen kapacitní, ale zejména "na úrovni" = rychlé, nemůže být vykonáváno vlaky zastávkovými, což je vlastně i pražské =M= = nesmí mezi LVHP a centrem zastavovat na více jak dvou nácestných zastávkách (= u =M=A Veleslavín či Hradčanská a u =M=C Vltavská)+ konečné v centru (= u =M=B NamRep = na Masaryčce), na nichž bude možnost přestupu nejen jednotlivé trasy =M=, ale také na zastávkové železniční (regionální a městské) linky i "oblastní" MHD zajišťovanou TRAM a BUS!
PS: Jiný (než právě uvedený způsob) spojení LVHP s Prahou nahrává zejména službám TAXI = oslabuje význam MHD! Dá se totiž vyvodit, že návštěvníci si při zjištění pro ně neodpovídající MHD z/na letiště domyslí, že je její úroveň neodpovídající celkově = rozhodnou se ji již nikdy nevyužít.
Můj závěr činí, že proti spojení LVHP s Prahou pomocí železnice mohou být jedině TAXIkáři!
1.) O jakém podchodu myslíš že jsem psal "povrchová železniční stanice místních/regionálních spojů = Masaryčka), jenž by stačilo pro zvýšení atraktivity přestupu s hlavákem propojit podchodem vybaveným pojízdnými chodníky"? Připomínám, že nejsem první, kdo o tomto "mluví" - v minulosti byla možnost jeho vybudování uváděna již několikrát i v tisku!
2.) Železnice sice v současnosti převážně slouží pro regionální spojení (= Prahy a stř. Čech), a republikové i mezinárodní spoje, jenže se počítá se zvýšením její kapacity (zdvoukolejněním dosud jednokolejných tratí, vybudováním nových zastávek - nejlépe s předjízdnými kolejemi a hlavně modernizací ZABZAŘ), díky níž může být výrazně posílen její (vnitro)městský význam = zajišťování kapacitní a rychlé přepravy zejména mezi okrajovými částmi Prahy (využitím dosud osobní dopravou nevyužívaných tratí - tzv. Malešická spojka či most Inteligence v Braníku, což ulehčí centru, přes nějž je tato dosud převážně vykonávána), ale někdy i jich s centrem - toto se týká nejvíce právě LVHP, které je vlastně na samých hranicích Prahy = takřka ve Stř. Čechách.
A protože zrovna spojení LVHP s centrem má být (pro svou atraktivnost) nejen kapacitní, ale zejména "na úrovni" = rychlé, nemůže být vykonáváno vlaky zastávkovými, což je vlastně i pražské =M= = nesmí mezi LVHP a centrem zastavovat na více jak dvou nácestných zastávkách (= u =M=A Veleslavín či Hradčanská a u =M=C Vltavská)+ konečné v centru (= u =M=B NamRep = na Masaryčce), na nichž bude možnost přestupu nejen jednotlivé trasy =M=, ale také na zastávkové železniční (regionální a městské) linky i "oblastní" MHD zajišťovanou TRAM a BUS!
PS: Jiný (než právě uvedený způsob) spojení LVHP s Prahou nahrává zejména službám TAXI = oslabuje význam MHD! Dá se totiž vyvodit, že návštěvníci si při zjištění pro ně neodpovídající MHD z/na letiště domyslí, že je její úroveň neodpovídající celkově = rozhodnou se ji již nikdy nevyužít.
Takže zaprvé, podchod by byl dobrej nápad, ale řekni mi, kde bys ho dal. Já jsem tedy pro něj, ale tím pádem by jsme se měli pokoušet i o spojku Masaryčka-Hlavák, ale ta je bohužel nereálná.
Za druhé: Já chápu S-Bahn v Praze jako spojení Stř. kraje s Prahou a LVHP je soušást HMP a proto by měla být napojena na vnitroměstskou páteř, tj. prodloužení A o stavby VI.A a VII.A.
A jak říkám nejsem proti Optimalizaci tratě, ale proti spojce na LVHP.
Za druhé: Já chápu S-Bahn v Praze jako spojení Stř. kraje s Prahou a LVHP je soušást HMP a proto by měla být napojena na vnitroměstskou páteř, tj. prodloužení A o stavby VI.A a VII.A.
A jak říkám nejsem proti Optimalizaci tratě, ale proti spojce na LVHP.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to na LVHP preferuješ (dle mne, a také podle vyjádření nějaké organizace EU, jenž jsem nedávno zde na TF uváděl, nesmyslné) protažení =M= (A případně B), které by se rovnalo spojení LVHP s centrem zastávkovým vlakem, protože pro způsob výstavby =M= v Praze nedokážeme v nich provozovat zrychlené či přímo expresní spoje, jenž průjezdem/objetím stanic předjedou v nich stanicující zastávkové spoje a navíc by si =M=A s železnicí do/z KLA značně (zejména na území P6) vzájemně konkurovaly?mikikopas píše:K této části optimalizace PHA-hl. n.-KLA se stavím kladně, ale jsem proti železničnímu napojení na LVHP.
Navíc spojení KLA s centrem Prahy by mělo pořád být logicky směřováno na Masaryčku a ne na hlavák:
1.) napojení přímo do něj je možné jedině do nového podzemního patra, jenž je nesmyslně technicky složitým a tedy velmi drahým "špásem", když existuje jiná výrazně levnější varianta (viz následující bod)
2.) v "docházkové" vzdálenosti hlaváku je existující povrchová železniční stanice místních/regionálních spojů (= Masaryčka), jenž by stačilo pro zvýšení atraktivity přestupu s hlavákem propojit podchodem vybaveným pojízdnými chodníky
3.) železniční spojení KLA s hlavákem by nemělo návaznost na =M=B, protože toto železniční spojení se (dle mne správně) plánuje s přímým napojením na =M=A Vyšehrad i Hradčanská (pomocí vybudování druhého jejího vestibulu), na =M=C Vltavská (také vybudováním druhého jejího vestibulu) a na =M=B je návaznost možná jedině na Masaryčce!
K této části optimalizace PHA-hl. n.-KLA se stavím kladně, ale jsem proti železničnímu napojení na LVHP.
-
Blaueminence
- Uživatel
Máte na mysli také změny v důsledku stavby rychlodráhy? Někde jsem to viděn na vizualizaci a to místo tam vypadalo k nepoznání. Ale křižovatka Stross prošla rekonstrukcí tuším 2001, kdy přidali oblouk na Letnou, takže je otázka, kdy se bude nějak výrazně rekonstruovat znovu, její stav moc neznám. Nádraží Holešovice podle mě mohli udělat už spolu se zbytkem trati od Ortenova náměstí...
Úsek Výstaviště - Elektrárna byl repanelizován nedávno. Trať by se zde měla oddálit od zástavby a její vedení u Elektrárny má být zcela jiné. Proto se jen repanelizovalo, aby se nevyhazovaly peníze oknem. Od Orteňáku k Holešovicům to není tak zlé, ale tuším, že to v plánu bylo kdysi také, aby byl souvislý úsek od Dělnické hotov. Tam ale tuším vede horkovod, nebo vodovod a je nutná koordinace s ostatními. Asi se to jen odložilo. Stross - Výstaviště? No mohlo by se to sfouknout min. při výměně části křižovatky Výstaviště, pokud se bude dělat po třetinách.Blaueminence píše:Křižovatka U Výstaviště - to by opravdu opravovali jen křižovatku? Úsek Strossmayerovo náměstí - Výstaviště není žádná sláva, dejme tomu, ale Výstaviště - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí mi přijde jako jedna z nejhorších tratí vůbec, řada panelů je naskrz děravá (s vydrolenými stopami po asfaltových záplatách), jinde zas trčí armatura ven, někde je panel tak nakřivo, že průjezd hraničí se skokanským můstkem a po průjezdu za deště se panel dočasně změní v jezírko a následně gejzír na ostrůvek (viz zastávka Nádraží Holešovice)...P_V píše:download.php?id=10831&mode=view
Jakýs takýs plán oprav 2014 (mfdnes přes MMM)
-
Blaueminence
- Uživatel
Křižovatka U Výstaviště - to by opravdu opravovali jen křižovatku? Úsek Strossmayerovo náměstí - Výstaviště není žádná sláva, dejme tomu, ale Výstaviště - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí mi přijde jako jedna z nejhorších tratí vůbec, řada panelů je naskrz děravá (s vydrolenými stopami po asfaltových záplatách), jinde zas trčí armatura ven, někde je panel tak nakřivo, že průjezd hraničí se skokanským můstkem a po průjezdu za deště se panel dočasně změní v jezírko a následně gejzír na ostrůvek (viz zastávka Nádraží Holešovice)...P_V píše:download.php?id=10831&mode=view
Jakýs takýs plán oprav 2014 (mfdnes přes MMM)
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jak s Nadrazni?MOp píše:Belehradska az 2015. Tusim neni naprojektovana.