Spartu jsem viděl a funguje v pořádku. Nejsme na železnici, takže volno pro TRAM nemůže trvat donekonečna. Pokud je přihlášeno více tramvají, na tu "několikátou" už to čekat nemusí. Takto to funguje průřezově na celé TRAMsíti. Řadič SSZ pracuje nejvýše v sekundových krocích. Ale chtěl bych Vám připomenout, že toto SSZ má předvěsti. Pokud bez povšimnutí projedete předvěst na stůj, není zrádné SSZ.
Na Letenském náměstí jsem si v sobotu všiml pevného programu o délce cyklu 120 sekund, s volnem pro TRAM 75 sekund. Většina TRAM projela plynule, kolony aut na bocích stály donedohledna. Proč a odkdy to tam běhalo, netuším. Ale preference to nebyla. Dnes tam opět byla klasická dynamická stovka a tramvaje s SSZ dělaly pouze to, že rozsvěcely a zhasínaly výzvové signály... Preference to není.
Koukal jsem, jaká jsou na přechodu Hradčanské data. Začátek volna podle 50 km/h, ukončení volna od posledního kontaktu 78 m před stopčárou typicky 28 km/h, o prodloužení se rozhoduje na 40 km/h (výjimečně to může počítat na 40 km/h v úseku). Doladění (případně uříznutí) by to chtělo, ale problém v datech asi nebude. Spekuluji, že mohla stát TRAM v protisměru, která si volno prodlužovala, nebo že tam blbla videodetekce - což tam bohužel občas vídám - a na Vaši TRAM to už vůbec nečekalo.