Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od trainzjohny » 16.2.2014 21:41

Ano, na SORry CITY tlačítko STOP navolí většinou ty nejbližší dveře.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 16.2.2014 21:36

Ono kdyby tlačítko "znamení k řidiči" aktivovalo výzvu u konkrétních dveří, také by se prd stalo.
Ostatně nemají to tak NB SORry? Tuším že ano, i "STOP" aktivuje příslušné dveře.
No a že se musí s T3SU a T3M na znamení vždy zastavovat je taky trochu přehnaně blbuvzdorné. Když to u stejného dopravce může fungovat u všech Karos a Citybusů a jinde běžně i TRAM. I když dnes už je asi Praha poslední město v ČR, kde není předvolba všude?
Pardon, Most to teď začal po letech používat na Astrách a pak mají 2ks Vario LF, jinak nic :)

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 16.2.2014 21:30

Karosák píše:Množství lidí jimž DVC systém uniká mě stále prekvapuje...
Hm, mě asi na prvním místě zaráží, kolik lidí vážně čeká s předvolbou dveří až vůz zastaví. Pozoruju to v zrcátku. Mají palec připravený do poslední chvíle až vlak cukne a stojí. Vážně se bojí, že by se jim dveře otevřely za jízdy?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.2.2014 21:04

Množství lidí jimž DVC systém uniká mě stále prekvapuje...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 16.2.2014 19:49

martin8211 píše:V Praze žádné takové informace nejsou, a nebýt zájemce o tramvaje, automaticky mačkám ZNAMENÍ K ŘIDIČI, protože zastávka je NA ZNAMENÍ a ne NA POPTÁVKU.... :D
Však já jim to taky nezalívám. Ovšem pokud si dá znamení, dveře se nemusí otevřít, pokud si nepoptal - jako se mi stalo dneska v Hloubětíně. Pán si zmáčknul znamení, ale dveře ne. Tak jsem mu tam zastavil a dveře uvolnil. Docela dlouho koukal jak tele, ale protože jsem měl dost času, tak jsem ho nechal, ať na to přijde. :lol:

martin8211
Uživatel

Příspěvek od martin8211 » 15.2.2014 20:40

Ano, v LBC-JBC se jako znamení používá ZNAMENÍ k řidiči klasicky umístěné na krytu pohonu dveří. Ale zastavují i na obyčejnou poptávku na dveře (všechny vozy vybaveny).
Zastávka na znamení - stiskněte 1x před zastávkou
Výstup s kočárkem - stiskněte 2x před zastávkou

V Praze žádné takové informace nejsou, a nebýt zájemce o tramvaje, automaticky mačkám ZNAMENÍ K ŘIDIČI, protože zastávka je NA ZNAMENÍ a ne NA POPTÁVKU.... :D

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 15.2.2014 14:59

Me to prijde prehledny, zadnej maglajs. Kocarkove tlacitko ma u sebe napsano ZNAMENI k ridici, takze bych to od kastana nebral jako velky fail, zvlast, kdyz baba 3x zopakuje, ze je to zastavka na ZNAMENI. Spis bych upravil popisek u oznamovacich tlacitek, treba, ze "Vystup s kocarkem/zast. na znameni-stisknete 2x..." Viz LBC-JBC, tam je to tusim podobne. A jako ridic vim, ze kdyz nekdo macka v takove situaci kocarek, asi bude chtit opravdu ven a ne, ze si omylem zmacknul dvere k Lihovaru uz na Smichaci.

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 15.2.2014 14:53

MF píše:Někteří lidé nevědí jak to znamení dávat. A ani se nedivím. V autobusech je tlačítek a ani sám nevím které je to správné. Už se mi i stalo, že v tramvaji cestující dával znamení "kočárkovým" bzučákem.
To je ze zvyku z autobusů. Tam bylo jedno tlačítko na všechno.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.2.2014 14:46

MF píše:.... Už se mi i stalo, že v tramvaji cestující dával znamení "kočárkovým" bzučákem.
tak to se mi již také párkrát stalo = opravdu je v tom pěknej maglajs!

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 15.2.2014 14:40

Někteří lidé nevědí jak to znamení dávat. A ani se nedivím. V autobusech je tlačítek a ani sám nevím které je to správné. Už se mi i stalo, že v tramvaji cestující dával znamení "kočárkovým" bzučákem.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.2.2014 11:23

hawaj píše: V zastavkách na znamení musí stavit vozy bez předvolby dveří (T3SU a T3M) a to ve vsech.
U T3M.DVC se signal na predvolbu z 2 vozu do kabiny 1 prenasi a pokud nikdo si dveře nenavolí, tak muze projet dle predpisu D1/2
A ZASTAVIT SE MUSÍ TAKÉ V PŘÍPADĚ PORUCHY HLÁŠENÍ ČI SIGNALIZACE ZMÁČKLÉ PŘEDVOLBY DVEŘÍ = V UVEDENÉM NEPŘENOSU Z 2. VOZU SOUPRAVY DO KABINY 1. VOZU (jenž je z mé zkušenosti u T3M.DVC neojedinělé), v opačném případě by byl správně se chovající cestující z 2. vozu převezen do další zastávky za zastávkou kam chtěl!

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 15.2.2014 11:19

MM-Mikulovsky píše:Co s takovými "zmetky" zdržujícími (a prodražujícími) přepravu?
Hlavně zachovat klid, nečílit se.

hawaj
Uživatel

Příspěvek od hawaj » 15.2.2014 10:50

MM-Mikulovsky píše:
Petrpes píše:Co jsem jel 16 v Hloubětíně (T3M), tak na znamení hlásila a všude stavěla...
já předevčírem jezdil l12 zatahující před 24. hod z Barrandova na PA - při poslední cestě ZC jsem určitě zbytečně zastavil na ČSAD Smíchov, protože někdo u 2. dveří salónu mého 14T si zmáčkl předvolbu dveří, ale pak nikdo nevystoupil!
Co s takovými "zmetky" zdržujícími (a prodražujícími) přepravu?
No nic - držet hubu "a krok", protože v opačném případě se to "otočí" proti řidiči!

Ovšem u zastavování na znamení TRAM T3M je (z mých zkušeností) otázka, jestli měla:
- tlačítka předvolby dveří?
- 2. vůz?
- fungující signalizaci předvolených dveří v 2. voze v kabině 1. vozu?
Podle odpovědí na uvedené otázky je možné, že T3M musela dle předpisů stanicovat v zastávkách na znamení vždy.
V zastavkách na znamení musí stavit vozy bez předvolby dveří (T3SU a T3M) a to ve vsech.
U T3M.DVC se signal na predvolbu z 2 vozu do kabiny 1 prenasi a pokud nikdo si dveře nenavolí, tak muze projet dle predpisu D1/2

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.2.2014 10:44

Petrpes píše:Co jsem jel 16 v Hloubětíně (T3M), tak na znamení hlásila a všude stavěla...
já předevčírem jezdil l12 zatahující před 24. hod z Barrandova na PA - při poslední cestě ZC jsem určitě zbytečně zastavil na ČSAD Smíchov, protože někdo u 2. dveří salónu mého 14T si zmáčkl předvolbu dveří, ale pak nikdo nevystoupil!
Co s takovými "zmetky" zdržujícími (a prodražujícími) přepravu?
No nic - držet hubu "a krok", protože v opačném případě se to "otočí" proti řidiči!

Ovšem u zastavování na znamení TRAM T3M je (z mých zkušeností) otázka, jestli měla:
- tlačítka předvolby dveří?
- 2. vůz?
- fungující signalizaci předvolených dveří v 2. voze v kabině 1. vozu?
Podle odpovědí na uvedené otázky je možné, že T3M musela dle předpisů stanicovat v zastávkách na znamení vždy.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 15.2.2014 9:35

Co jsem jel 16 v Hloubětíně (T3M), tak na znamení hlásila a všude stavěla...

Odpovědět