Bobik píše:Třeba tak, že bych místo odškodnýho za eskalátory jim napařil pokutu + případnou náhradu škody.gabuliatko píše:Akorát nevím jak bys ty rodiče trestal, na pohlavek jsou už dost velký.
-přesně tak
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Bobik píše:Třeba tak, že bych místo odškodnýho za eskalátory jim napařil pokutu + případnou náhradu škody.gabuliatko píše:Akorát nevím jak bys ty rodiče trestal, na pohlavek jsou už dost velký.
Třeba tak, že bych místo odškodnýho za eskalátory jim napařil pokutu + případnou náhradu škody.gabuliatko píše:Akorát nevím jak bys ty rodiče trestal, na pohlavek jsou už dost velký.
To máš dost těžký. Pro dost rodičů je mobil důležitější než vlastní dítě. Akorát nevím jak bys ty rodiče trestal, na pohlavek jsou už dost velký.MM-Mikulovsky píše: Sice děti nemám, ale naprosto chápu, že dětem je třeba dost promíjet - ovšem jsem názoru, že jejich rodičům za nevěnování se těm dětem (nedávání pozor na ně) se nemá odpouštět naprosto nic - jinak to dopadne např. jako "kauzy eskalátory" = doživotní zranění dětí!
neomylný nejsem, ale když jedu jako kaštan, tak se rozhodně chovám (snažím se o to) tak, aby jsem ostatní spolucestující nezdržoval - případně svou pomocí (při nástupu/výstupu) s kočárky či lidem o berlích zamezuji vzniku zdržení z důvodu lhostejnosti jiných (kteří většinou mají nejvíce na spěch).9001 píše:.... Tak to bys nesměl vozit děti.![]()
Nebo ty si snad neomylný?
Tak to bys nesměl vozit děti.MM-Mikulovsky píše:no já toto znamení na ČSAD Smíchov ZC také dostal - byť poměrně na poslední chvíli, ale protože jsem stejně brzdil na 15km/h, tak do zastavení to "vyšlo".Fořtík píše:... Jako já nejsem blbej, já tam samozřejmě zastavim, ale jsou tací, co tam nezastaví.
Ovšem zrovna minulý týden jsem měl sto chutí někoho vykázat za zdržování přepravy - pro opačný případ = po výjezdu ze zastávky Lihovar DC byly předvoleny dveře = na ČSAD Smíchov DC chce někdo vystupovat, ale on tam nikdo po zastavení + uvolnění (a určitě otevření alespoň jedněch) dveří nevystoupil![]()
no já toto znamení na ČSAD Smíchov ZC také dostal - byť poměrně na poslední chvíli, ale protože jsem stejně brzdil na 15km/h, tak do zastavení to "vyšlo".Fořtík píše:... Jako já nejsem blbej, já tam samozřejmě zastavim, ale jsou tací, co tam nezastaví.
Toto je základní ustanovení smluvních přepravních podmínek, které upravuje zastavování v zastávkách na znamení. Cestující si zcela správně vykládá, že vnitřní signalizace = znamení k řidiči. Koneckonců - je to zastávka na ZNAMENÍ a u čudlu je napsáno co? ZNAMENÍ.Smluvní přepravní podmínky - bod 4-1-8 píše:Dopravce zajistí zastavení vozidla v zastávce „Na znamení“, nachází-li se viditelně v prostoru zastávky jedna nebo více osob nebo zastavilo-li již v prostoru zastávky jiné vozidlo nebo použije-li cestující ve vozidle vnitřní signalizaci. V zastávce „Na znamení“ musí také zastavit každá tramvaj, která není vybavena tlačítky „Žádost o otevření dveří“.
Znamení k řidiči = ostatní případ.Dopravní a návěstní předpis pro tramvaje D 1/2, §33, odst. 14 píše:K zastávce na znamení musí řidič
vlaku pro pravidelnou přepravu cestujících přijíždět takovou rychlostí, aby mohl zřetelně rozpoznat situaci v zastávce a plynule v prostoru zastávky zastavit v těchto případech:
a) v prostoru zastávky je přítomna osoba (osoby),
b) cestující ve vlaku dal tlačítkem „Žádost o otevření dveří“,
c) nelze-li poskytnout informace pro cestující vnitřním informačním zařízením.
V ostatních případech může vlak zastávku na znamení projet stanovenou rychlostí a se zvýšenou opatrností