Jo, akorát se to bude dělat až ve druhé čtvrtletí 2015. A mělo by to být nějakou tou třicátou tam a po cca sedmnáctý ven...von Špilberk píše:Slyšel jsem, že prý už se vyřešilo povolení na objízdnou kolej ve Vokovicích. Může někdo potvrdit nebo vyvrátit
Vozovny - všeobecná diskuze
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Vozovny - všeobecná diskuze
-
gabuliatko
- Uživatel
[quote="Karosák"]asi bych se divil, ze to netahne./quote]
Zkus, třeba půjde klín přeskočit.
Zkus, třeba půjde klín přeskočit.
K ZT je to jen kousíček, možná že se někdy dodělá oblouk a dopoloží další kolejnice. 
- Bobik
- Uživatel
Je nakládková. Tzn pro nakládání/skládání na/z návěs. Proto taky nad ní (částečně) není trolej a není potřeba nijak extra dlouhá. A splítka o třech rozchodech má taky svůj smysl. Dílny jsou jedny z největších v daném oboru, takže pro (možné) budoucí zakázky je to určitě plus a svědčí o připravenosti na ně. Teď už si jenom přát, aby jich bylo co nejvíc.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi blbá otázka, ale jaký má smysl kolej před oděvním skladem o třech rozchodech? Když není zatrolejovaná, ani extra dlouhá pro zkušební jízdy.
-
von Špilberk
- Uživatel
Slyšel jsem, že prý už se vyřešilo povolení na objízdnou kolej ve Vokovicích. Může někdo potvrdit nebo vyvrátit 
Nevím přesně, ale mám za to, že to je v tom oběžníku o zatahování.Karosák píše:Kdyz uz jsme u toho zakladani klínem, viz vlakno busy, videl jsem v KO na 21. kuse venku stojici solo, nahozene a zajistene klíny. Na to je nejaky obeznik? Ja ze o nicem nevim, narozdil od SE a asi bych se divil, ze to netahne. Vsiml jsem si toho jako kolemjdouci, takze bych si toho asi vsiml i kdybych s tim mel odject, ale prislo mi to nestandardni. Proc tak bylo konano?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz uz jsme u toho zakladani klínem, viz vlakno busy, videl jsem v KO na 21. kuse venku stojici solo, nahozene a zajistene klíny. Na to je nejaky obeznik? Ja ze o nicem nevim, narozdil od SE a asi bych se divil, ze to netahne. Vsiml jsem si toho jako kolemjdouci, takze bych si toho asi vsiml i kdybych s tim mel odject, ale prislo mi to nestandardni. Proc tak bylo konano?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
14T skutečně není na XA nejvhodnější tramvaj, ale KTN a T3RPLF se nehodí kvůli zákazu míjení u ND a 15T nesmí na Radošovickou.
Leda jezdit s 15T na Kubáň...
EDIT: http://fotopes.rajce.idnes.cz/Tramvajovy_vikend_s_XA/
Leda jezdit s 15T na Kubáň...
EDIT: http://fotopes.rajce.idnes.cz/Tramvajovy_vikend_s_XA/
-
von Špilberk
- Uživatel
2 kusy se ztratí.
To jsme dva.9001 píše:Jinak by mě zajímalo koho napadlo zavřít metro v 6 odpoledne v pátek...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zvlášt večer okolo 6 večer očekávám v XA docela narváno, tak to asi není úplné vhodné vozidlo. Jinak by mě zajímalo koho napadlo zavřít metro v 6 odpoledne v pátek...von Špilberk píše:No na Průběžnou mají zákaz jen 15T, tak proč by neAspoň se urychlí rozebírání tratě.
![]()
(jeden čas tam byl zákaz 14T i 15T, pak někdo změnil názor)
-
von Špilberk
- Uživatel
No na Průběžnou mají zákaz jen 15T, tak proč by ne
Aspoň se urychlí rozebírání tratě.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
By mě zajímalo koho napadlo tam dát 14T....Petrpes píše:XA budou 2ks 14T z Motola a pak samé dvojice různých typů z ostatních vozoven. No a údajně dojde i na T3M nebo T3SU.
Další zajímavostí budou 15T a dvojice na 5. Linka 11 také, ale tam je to běžný jev
No a 18 a 20 výhradně NP vozy... Snad jsem na nic nezapomněl.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
XA budou 2ks 14T z Motola a pak samé dvojice různých typů z ostatních vozoven. No a údajně dojde i na T3M nebo T3SU.
Další zajímavostí budou 15T a dvojice na 5. Linka 11 také, ale tam je to běžný jev
Těsné přiléhání ničemu nevadí, přiléhalo už 80 let. Vibrace by se pohltily v upraveném podloží a hluk zdí a střechou neprojde, takže by ke zhoršení nedošlo. Ale na ulici ten hluk vznikat bude, jelikož tam to zakryto nebude.MM-Mikulovsky píše: Když už tu opakovaně padala varianta zahlubování objízdné, aby její zastřešení nebylo výše než současná zeď areálu VO, jenže to pořád neřeší těsné přiléhání koleje k obytným domům, zatímco TT při vedení ulicemi je o kus dál od zástavby.