Asi tak. U zrychlovače když sešlápnu trochu víc - míň, tak je to tak nějak jedno. U tyristoru akorát pozor na zcouvnutí. Prasečáky RP bez komentáře. Zbytek typů citlivý a hodný ruky.Bobik píše:Když už se tu šťouráte všude možně, problém ruční versus nožní řadič je v tom, že ruční je podstatně citlivější než nožní. To je to, co na tom většina lidí preferuje (krom jiného).
T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
- Bobik
- Uživatel
Když už se tu šťouráte všude možně
, problém ruční versus nožní řadič je v tom, že ruční je podstatně citlivější než nožní. To je to, co na tom většina lidí preferuje (krom jiného).
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady mas tu jednu píkovinu z dneska. 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo sorry, už musim přestat psát do diskuzí, už z nevyspání píšu píkoviny...A co se týče stěžování si, to se neboj, že to bude vždycky špatněvon Špilberk píše:Já tu MMM nikde nevidím. Vy jste napsal "většina", já napsal "dost", protože přesnou statistiku taky nemám. Jen to odhaduji podle toho, co slyším od kolegů. Jeden dostane klíče od 15T a nadává, že bude celý den držet knipl. Druhý dostane klíče od RP a nadává, že bude šlapat. Tak třeba je to 50:50.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já tu MMM nikde nevidím. Vy jste napsal "většina", já napsal "dost", protože přesnou statistiku taky nemám. Jen to odhaduji podle toho, co slyším od kolegů. Jeden dostane klíče od 15T a nadává, že bude celý den držet knipl. Druhý dostane klíče od RP a nadává, že bude šlapat. Tak třeba je to 50:50. 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Však v pohodě, já odpovídal spíš na otázku co se týče argumentů pro ruční řadič do RP...To, že většině řidičů může vyhovat noha nepopírám, neznám fakta, dívám se na to jen ze svého pohleduvon Špilberk píše:A napsal jsem, že je dost řidičů, kteří raději pedály. To jsem si nevymyslel, to je fakt. Vy zkrátka raději ruku, já to respektuji.
-
von Špilberk
- Uživatel
No už se jeden výrobce aut (zapomněl jsem který) chlubil volantem, který není mechanicky spojen s nápravou, ale spojení je jen kabely. Takže za chvíli můžeme mít místo volantu knipl (resp. joystick). 
A napsal jsem, že je dost řidičů, kteří raději pedály. To jsem si nevymyslel, to je fakt. Vy zkrátka raději ruku, já to respektuji.
A napsal jsem, že je dost řidičů, kteří raději pedály. To jsem si nevymyslel, to je fakt. Vy zkrátka raději ruku, já to respektuji.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A volant budes ovladat nosem a usima, ktere mas z noznich tramvaji tak krasne vycistene! 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A volant dát na hlasové povely?von Špilberk píše:willyjeff: v tom případě je třeba urychleně zrušit pedály v autech a autobusech.
-
von Špilberk
- Uživatel
willyjeff: v tom případě je třeba urychleně zrušit pedály v autech a autobusech. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky náčelníku, ja uz jsem nemel silu 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Argument? To, že vlastně všechno děláme nohama, píšeme nohou, držíme se nohou, máme chápavý palec na noze, v chodidlech je přece daleko víc nervových zakončení (to k tomu "citu"), přesně víte na který pedál šlapete, protože si na nohy přece furt vidíte (tohle bylo super u starého KT8 a totožných pedálů), nohama ovládám i svůj počítač a viděl jsem i spoustu lidí, co mají "dotykáč", tak jedině malíčkem u nohy a nohou se často šťourám i v uchu. Vy ne? Přece je normální řídit nohou.
-
von Špilberk
- Uživatel
Je dost řidičů, kteří říkají, že raději jezdí na nohu. A já nepopírám, že je i dost řidičů, kteří raději ruku.Karosák píše:Nenapadlo by me, ze bude nekdo obhajovat nohu.
A jaké jsou argumenty pro ruku
To s tím malováním a hodináři jsem nepochopil. Nohama většinou malují lidé, kteří ruce nemají nebo o ně přišli. A mám pocit, že v televizi ukazovali i chlapa bez rukou, který opravoval hodinky nohama.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nenapadlo by me, ze bude nekdo obhajovat nohu. Nevim, me to nebavi ji mit porad pod bradou a sedet zkroucenej, abych tu jednu neustale drzel nad pedaly. Symbioza s vozem je zase irelevantni, protoze u 15 je mezi radicem a koly o rad vic elektroniky, ktera te odcizuje. Myslis, ze s Forcitkou na nohu by se ti jezdilo lip? Malovani nohama je jiste zajimava umelecka technika, ale hodinari sve remeslo stale delaji radeji rukama...to jen k tomu citu 
-
von Špilberk
- Uživatel
Šťourání je snad sranda, ne.
RPéčka na PA mají většinou pedály OK, s T6 jsem rok nejel.
Navíc trpím pocitem, že přes pedály mám lepší kontakt s vozem a cítím, co dělá, hlavně když se blíží skluz nebo smyk. U 15T mám pocit, že přes páku cítím tramvaj mnohem míň.
RPéčka na PA mají většinou pedály OK, s T6 jsem rok nejel.
Navíc trpím pocitem, že přes pedály mám lepší kontakt s vozem a cítím, co dělá, hlavně když se blíží skluz nebo smyk. U 15T mám pocit, že přes páku cítím tramvaj mnohem míň.