Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

martin8211
Uživatel

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od martin8211 » 29.5.2014 17:30

Tady se zase musím dispečinku zastat, protože v úterý po natečení vody do podjezdu u Hlaváku jsem jel akorát tudy do centra a asi za hodinu už byla voda vyčerpána a vznikl vláček 26 směr Hostivař a přední soupravu obrátili na NádrStraš. Zřejmě záleží kdo operuje zrovna na sále.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 29.5.2014 16:56

Na 22 směr Bílá Hora je právě teď 30 min mezera a pak vláček!!!
Důvod: Neschopnost dispečinku otočit pár spojů, co stály za povalením na Míráku ZC na N.Strašnice.

MF
Uživatel

Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od MF » 28.5.2014 21:57

Tak jsem dnes při cestě z vinárny zabrousil podívat se jak to vypadá s trojským mostem. No, spíš mě zajímalo co zbylo z původního. A byl jsem mile překvapen. Na holešovické straně byl přibetonován jakýsi pilíř a na něm je zábradlí - jakási zatím nepřístupná vyhlídka a zadlážděné zbylé kolejnice!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 27.5.2014 16:59

Deštík na Hlavním nádraží...
https://www.youtube.com/watch?v=I9W1Vv-ctUY

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.5.2014 22:38

ElWapp píše:Dokáže mi někdo vysvětlit smysl této dodatkové tabulky?

Obrázek
uvedená dodatková tabulka patří na druhou stranu ulice, pod tam umístěnou DZ IP 4b - Jednosměrný provoz, kde má oznamovat "s povolenou jízdou cyklistů v obou směrech" (případně se dá nahradit/vyjádřit "v protisměru") = upozornění na možný výskyt protijedoucích cyklistů.

Pod zachycenou DZ "B2 -Zákaz vjezdu všech vozidel (jednosměrný provoz)" by měla být o 180° otočená dodatková tabulka (jenomže tu zachycenou otočit nestačí, protože to by znak kola byl vzhůru nohama), která by znamenala "jízda cyklistům povolena v obou směrech" = oznámení cyklistům, že mají v místě (na rozdíl od ostatních vozidel) vjezd povolen.

= platí slova Bobika, že zachycené je "Dobrej nesmysl to je, kdes to potkal?"

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 16.5.2014 22:35

Pravda, ptal jsem se tak jasně, až mi nedošlo že odpovídáš přesně na to co jsem se ptal :lol: Je to v Jeruzalémské směrem od nádraží k Jindřišské.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 16.5.2014 22:31

Ptal ses na dodatkovou tabulku. :D Takže ano, podle té horní značky tam nesmíš vjet, ale máš se držet vpravo a bacha na kolisti v protisměru. 8-) :lol:
Dobrej nesmysl to je, kdes to potkal?

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 16.5.2014 22:28

Drž se vpravo, když je to jednosměrka, do které nesmím vjet? A proti kromě těch kol jezdí i normální auta?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 16.5.2014 22:25

Kolisti v protisměru, drž se vpravo?

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 16.5.2014 22:08

Dokáže mi někdo vysvětlit smysl této dodatkové tabulky?

Obrázek

vávra
Uživatel

Příspěvek od vávra » 13.5.2014 9:20

DG7021 píše:Už tam určitě 10 a 16 onehdy v nějaké krátké výluce (tuším od 22h do konce provozu) kaštanstvo vezly. 8-)
Ano, navíc už loni v červenci tam jezdila i přes den s cestujícími linka (14/)24 při výluce na Václavském náměstí, v sobotu jedním směrem a v neděli druhým směrem.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.5.2014 0:08

Afterman: 100% souhlasím, že pokud přesahuje námezník stojící TRAM a jiná jedoucí TRAM na či z vedlejší koleje ji "orve", tak viníkem MU je řidič té jedoucí

ovšem je tu problém, že opakovaně dlouhodobě v různých obratištích je VJŘ porušováno :
D1/2, § 32 Zastavování vlaků (na straně 26), odst.3 píše: Při zastavení v obratišti je nutné plně využívat jeho kapacity s ohledem na momentální potřebu, zejména ve vztahu k přijíždějícím vlakům. Stojící vlak nesmí bránit vlakům vyjíždějícím z obratiště nebo vlakům jedoucím po souběžných kolejích.
= "po" je i "do/na" a když VJŘ nařídí 3 soupravám (respektive 15T) najet na vnější kolej obratiště Spořilov či vnitřní kolej obratiště Levského, tak je prostě v obou případech fyzicky (= zadní částí 3. vlaku v řadě) zablokovaná rozjezdová výhybka a další vlaky se přes ní nedostanou na další (byť zcela prázdné) souběžnou(é) kolej/e!

V Braníku je kapacita kolejí obratiště pro běžný provoz (jen l.3) přímo předimenzována, ale teoreticky v jakémkoliv okamžiku, z důvodu jakéhokoliv typu MU (od stržené TV, přes povalení po tzv. železárnu) v úseku do Modřan, bude místa v obratišti Braník přímo nedostatek pro nakupení a dlouhé vyčkávání vlaků, které měly jet (v součtu tam i zpět) cca o 22 minut dál. No a pak každá "pomůcka" pro bezpečný průjezd bude přímo nad zlato!
P_V píše:Snad ten námezník je pro usnadnění manipulace, ne? A vy jste asi drsňáci co to mají ve voku :)
100% souhlas
Bobik píše:No, Milane, jestli jsem to dobře proštudoval a pochopil, tak námezdník být nemusí. Nenašel jsem nic, kde by se psalo, že je povinný. ....
#-o A našel si (na rozdíl ode mne) někde a hlavně tedy kde, že je povinné vyvěšení návěsti „Úsekový dělič“ opravdu na všechna oddělení tzv sekcí TV?

Afterman
Uživatel

Příspěvek od Afterman » 11.5.2014 20:46

Bobik píše:Ovšem pokud tam je, někdo stojí před ním a já ho při průjezdu orvu, moje to není.
To je zajímavá otázka, zda-li by někdo uznal špatné značení nebo by se to prostě hodilo na řidiče jako neodhadnutí profilu.
MM-Mikulovsky píše: S uvedenou vinou #-o -si opravdu nejsem jist, protože platí:
D1/2, § 32 Zastavování vlaků (na straně 26), odst.3 píše: Při zastavení v obratišti je nutné plně využívat jeho kapacity s ohledem na momentální potřebu, zejména ve vztahu k přijíždějícím vlakům. Stojící vlak nesmí bránit vlakům vyjíždějícím z obratiště nebo vlakům jedoucím po souběžných kolejích.
Ano, nesmí bránit vyjíždějícím z obratiště. To by bylo maximálně na služební hlášení, pokud stojí tak, že nemohu jet, ale rozhodně ne jako jeho zaviněná nehoda, když on stál a já ho orval. Je to jako s autem zaparkovaným v průjezdním profilu, on tam sice nemá co dělat, ale pokud ho orvu bude to má vina.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 11.5.2014 20:31

Snad ten námezník je pro usnadnění manipulace, ne? A vy jste asi drsňáci co to mají ve voku :)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 11.5.2014 18:36

Tak ono se po lidech obecně nějak nechce, aby používali mozek, tudíž ani řidiči proti tomu nejsou imunní. Viz všelijaký zákazy, nákazy, nařízení a podobně. A pak, když rodič neohlídá děcko, který strčí nohu do eskalátoru, místo aby dostal "přes prsty" že zanedbává výchovu, ještě dostane odškodný a jiný případy. No, co s tímhle přístupem potom po lidech chtít, žejo. Když jsem jako malej spad z prolejzačky a rozbil si hubu, doma jsem dostal daší, že nemám dělat kraviny a dobře mi tak, zatímco dneska je "rozbita huba" správci hřiště, že je nebezpečný.
A bude hůř.

Odpovědět