Tak jen doufám, že to bude umět vošéfovat auta stojící na kolejích při výjezdu ze smyčky.Grossák píše:Ano, chystá.
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
- Bobik
- Uživatel
Nojo, pánové, ale to SSZ tam bylo postaveno za jiným účelem, než je vyjetí tram ze smyčky. Ano, má to tento, tvůrci nezamýšlený efekt. Nicméně pokud by tam bylo SSZ kvůli výjezdu tram, neřeknu ani popel, ovšem není tomu tak. Je tam zcela zbytečné SSZ, které pokud nic nevyjíždí ze smyčky je akorát na vztek. A pokud vyjíždí, obvykle červená padá až poslednímu autu z celé kolony. Navíc to SSZ není NA křižovatce, ale ZA křižovatkou.
Krom toho celá ta paráda je lehce řešitelná - stačí, aby to šlo na blikačku. Pokud se objeví chromá bába, zmáčkne si čudlík, zastaví dopravu a přejde na pajduláka. No a pokud pojede tram ze smyčky, tak si kontaktem zastaví dopravu taky. A aby řidič věděl, že auta maj červenou, stačí informační stromeček nebo tak něco. Přednost bude dávat stejně.
Ale tohle je asi moc jednoduchý a logický, tak nečekám, že by to prošlo.
Krom toho celá ta paráda je lehce řešitelná - stačí, aby to šlo na blikačku. Pokud se objeví chromá bába, zmáčkne si čudlík, zastaví dopravu a přejde na pajduláka. No a pokud pojede tram ze smyčky, tak si kontaktem zastaví dopravu taky. A aby řidič věděl, že auta maj červenou, stačí informační stromeček nebo tak něco. Přednost bude dávat stejně.
Ale tohle je asi moc jednoduchý a logický, tak nečekám, že by to prošlo.
- 7001
- Uživatel
Přesně tak, nevím proč, ale na tom Výstavišti opravdu auta nepouštějí a většinou si tam vystojím až na jejich červenou.
9001, MM-Mikulovsky: Vím jak to chodí na Balabence, Palmovce a Moráni ale řeč byla o Výstavišti, kde opravdu IAD tram nepouští, zvlášť od štrosu se mi nikdy nestalo, že by mi auto dalo přednost. Jednou jsem tam stál skoro tři minuty a nakonec jsem projel ne tak, že auta dostala červenou, ale prostě proto, že všechno co mohlo projelo. O víkendu tam budu jezdit, tak třeba se od posledně něco změnilo...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ve spoustě uvedených případů projedeme z důvodů:9001 píše:Afterman: Zase bych to nedramatizoval. Řidiči IAD zase tak bezohlední nejsou a tramvaj pustí.
Podle tohohle příkladu byste nikdy nemohli projet Palmovky, vyjet u Balabenky nebo na Moráni...
1.) omylu řidičů IAD - kteří jsou z různých důvodů přesvědčeni, že TRAM má v místě přednost (na Moráni je vodorovné DZ "POZOR TRAM", na Palmovce je svislé DZ "hlavní komunikace, tak předsazena, že než IAD dojede ke křížení s TT, tak její řidič na ní zapomenul (pokud si ji vůbec původně všiml)
2.) z důvodu ohleduplnosti protijedoucího kolegy TRAMvajáka, který má před IAD přednost (odbočující TRAM před původně souběžně jedoucí IAD = Moráň ZC, Balabenka DC), případně kolegy autoBUSáka (např. od PražPovstání ZC k Na Veselí)
3.) až posledním důvodem bude skutečně úmyslná ohleduplnost řidičů IAD (vyplývá to ze zásady, že pouští poslední auto v koloně, za nímž by TRAM stejně projela)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Afterman: Zase bych to nedramatizoval. Řidiči IAD zase tak bezohlední nejsou a tramvaj pustí.
Podle tohohle příkladu byste nikdy nemohli projet Palmovky, vyjet u Balabenky nebo na Moráni...
Víceméně je k ničemu, ale velmi často je červená pro auta od Holešovic jediná možnost, jak se dostat do/ze smyčky.Bobik píše:Rád bych se zeptal, k čemu je SSZ na Výstavišti? V "běžném" provozu akorát zdržuje, bo padá na stůj obvykle ve chvíli, kdy se zavřou dveře a chce se jet, lidi si tam beztak choděj jak chtěj, červená nečervená, ale hlavně - pokud jsou tam větší akce s velkým množstvím lidí (např. konec hokeje), stejně se to SSZ vypíná! Tedy zcela zbytečné.
Ale chápu, nejde to zrušit, bo normy, předpisy, sdružení osleplých metylalkoholiků by protestovalo a podobně.......
- Bobik
- Uživatel
Rád bych se zeptal, k čemu je SSZ na Výstavišti? V "běžném" provozu akorát zdržuje, bo padá na stůj obvykle ve chvíli, kdy se zavřou dveře a chce se jet, lidi si tam beztak choděj jak chtěj, červená nečervená, ale hlavně - pokud jsou tam větší akce s velkým množstvím lidí (např. konec hokeje), stejně se to SSZ vypíná! Tedy zcela zbytečné.
Ale chápu, nejde to zrušit, bo normy, předpisy, sdružení osleplých metylalkoholiků by protestovalo a podobně.......
Ano, chystá.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Cernokostelecke zrim nejake maluvky sprayem, chysta se neco?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, to ma neco do sebe. Takze treba i ty prechody kolem Hellichovky maji sanci, bude-li zredukovan tranzit pras Malou Stranu?
Tím si nejsem tak jistý, vzhledem k délce vyklizovacích mezičasů odbočujících tramvají.Karosák píše:Predpokladam, ze kdyz neni vule resit ani velke uzly, bude tezko nekoho zajimat toto, ale neni cca 60s cekani na odboceni do smyčky Kralovka trochu moc? Mist ve fazi je zde urcite vice jak 1.
Snaha byla to alespoň na noc dát do blikající žluté. Neprošlo to, protože na každém z těch 3 SSZ ("Dlabačov", "Vaníčkova" a "Královka") je něco, co podle našich nesmyslných norem neumožňuje úplné vypnutí (ani na noc). Úplné odstranění je neprůchodné (zatím). Má to tam být (podle představ města) pro případ, že by bylo nutné objízdnou trasu znovu použít...Karosák píše:A toto je pruda jen proto, ze SSZ po skonceni objizdne trasy IAD zatim nikdo neracil urezat a zahodit.
Obnova hardwaru se provádí na cca 10 let dopředu. Letenské nám. je (podle mého názoru) typický příklad toho, kdy hardware byl již proveden pro stav po otevření Blanky (bohužel se termín stále posouvá), ale nasazený software je zatím na současný stav provozu IAD.Karosák píše:Ted me uplne pichlo, kdyz si uvedomime, kde vsude se utratilo za hardware a presto preference neslape. Takze to meni obligatni "nejsou penize", ale ferova ignorace, coz je jeste smutnější.
Jmenovite: Letenske nam.
Vzhledem k tomu, že problémy z dolní Plzeňské jsou hlášeny hlavně pozdě večer a v noci, řízení ústředny to asi nebude. Spíše nějaký jiný problém.
- Bobik
- Uživatel
Ten Anděl - Bertramka nárazově zlobí furt. Pokud není chyba "v tom", pak se tam tedy musí vrtat ústředna víc než je zdrávo. Resp. nemůže to ústředna nějak rozhodit, jako např Pavlák hasiči, že pak chvíli trvá, než se to zase srovná?
Včera večer provoz minimální, přesto první světla pod mostem mezi tunely ZC mi to drze plivlo na stůj před oči (smůla, už jsem nestih zastavit, tak jsem jel, ale leknul jsem se pěkně). DC zase po vyčekání Bertramky jsem počítal, že "jako obvykle" zastavím až na Andělu, ale ee, "do jízdy" mi to sice napadalo, ale jestli se té závratné rychlosti kolem 25km s přibržděním před každými světly dá říkat jízda.....
Včera večer provoz minimální, přesto první světla pod mostem mezi tunely ZC mi to drze plivlo na stůj před oči (smůla, už jsem nestih zastavit, tak jsem jel, ale leknul jsem se pěkně). DC zase po vyčekání Bertramky jsem počítal, že "jako obvykle" zastavím až na Andělu, ale ee, "do jízdy" mi to sice napadalo, ale jestli se té závratné rychlosti kolem 25km s přibržděním před každými světly dá říkat jízda.....
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam, ze kdyz neni vule resit ani velke uzly, bude tezko nekoho zajimat toto, ale neni cca 60s cekani na odboceni do smyčky Kralovka trochu moc? Mist ve fazi je zde urcite vice jak 1. Dokonce neni schopno po odboceni soucasne odbavit nasledny vlak primo. Nejde o tech par vlaku co tam ted jezdi, ale o ty vlacky, co tam budou pri vyluce, az se bude otacet vse. I dnes cokoliv odbocenichtiveho uz tak nepříjemně zdrzuje vlaky primo. Pritom na opacnem konci Prahy, na Radosovicke, to ZC do smycky pousti lepe jak primy smer
A toto je pruda jen proto, ze SSZ po skonceni objizdne trasy IAD zatim nikdo neracil urezat a zahodit.
Edit: tim "neni vule" pochopitelne nemyslim nasazeni Grossakovo a dalsich srdcaru, ale objektivne spici problemy jako Palacak, Zelva, Karmelitska... Ted me uplne pichlo, kdyz si uvedomime, kde vsude se utratilo za hardware a presto preference neslape. Takze to meni obligatni "nejsou penize", ale ferova ignorace, coz je jeste smutnější.
Jmenovite: Letenske nam., 3x Karmelitska, kde to navic vyvolává nebezpecne situace, oba Miraky, Smichovsky okruh a desitky dalsich, kde je to jen ( co nase informace sahaji) o tom zajmu vec resit. Ja vim, muze se namitnout, kez by to bylo nejvetsi zlo, ale ta marnost je ubijejici :'(
Edit: tim "neni vule" pochopitelne nemyslim nasazeni Grossakovo a dalsich srdcaru, ale objektivne spici problemy jako Palacak, Zelva, Karmelitska... Ted me uplne pichlo, kdyz si uvedomime, kde vsude se utratilo za hardware a presto preference neslape. Takze to meni obligatni "nejsou penize", ale ferova ignorace, coz je jeste smutnější.
Jmenovite: Letenske nam., 3x Karmelitska, kde to navic vyvolává nebezpecne situace, oba Miraky, Smichovsky okruh a desitky dalsich, kde je to jen ( co nase informace sahaji) o tom zajmu vec resit. Ja vim, muze se namitnout, kez by to bylo nejvetsi zlo, ale ta marnost je ubijejici :'(