Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Ulomena pacicka na vzdáleném prihlasovaku k Olšanskému náměstí od Olšanské DC, je to ten na urovni SUDOPu.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes opět nefunguje preference na Vltavské...
Jeden postřeh: SSZ u smyčky Černokostelecká už včera odpoledne běželo.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je jak na Francouzské-prý tam byla opět spuštěna preference, ovšem jak: Jeden náš bývalý člen OO a dlouholetý zaměstnanec má kontakt na "někoho, kdo se stará o SSZ". Vůbec nevím, co je to za člověka, ale když tohoto řidiče něco síří, ozve se mu, třeba i na podnět a problém bývá často účinně vyřešen. Takto byl asi po měsíci trvání, následně na podnět velmi rychle odstraněn i pevný cyklus na Dlabačově. Ohledně Ruské mu prý volal, že už je hotovo, načež mu tento prý sdělil "ježišmarjá, to mi nikdo neřekl" a bylo operativně vyřízeno. Takže děkujeme dobrodinci, ale rád bych věděl kdo to je a jak spolupráci rozvinout
Pokud opravdu systém nefunguje sám a je potřeba feedback od řidičů (což nepovažuji za nic špatného při takovém rozsahu provozu), tak prosím, ale pak nám zřiďte nějaký "helpdesk", tahle pártyzánština to je fakt ostudná demence při tom, jak jsme jinak myslím podnik na solidním technickém standardu, ale tímto si to naprosto hnojíme a shazujeme
Jinak Černokostelecká jeví se býti funkční
Jinak Černokostelecká jeví se býti funkční
-
von Špilberk
- Uživatel
Dnes superpreference na Ořechovce: Nový asfalt dávno položen, vodorovné značení včetně cyklopikto taky hotovo, žádní pracovníci na silnici v dohledu. Ale proč tam pustit auta, když můžou stát na kolejích až ke křižovatce Octárna
Uzavřený úsek: http://www.mapy.cz/#!t=r&x=14.384534&y= ... xXzMUg9GMB
Výsledek: na Hradčanské DC zpoždění 5 - 8 minut.
Uzavřený úsek: http://www.mapy.cz/#!t=r&x=14.384534&y= ... xXzMUg9GMB
Výsledek: na Hradčanské DC zpoždění 5 - 8 minut.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 20.6.2014 18:17, celkem upraveno 2 x.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
protože jsem nenašel ani "stopy" po přeříznutí kolejnice, které tam při OR bylo.von Špilberk píše: ...Do preference možno přidat i zprávu, že OR PO na Pražského povstání DC beze stopy zmizela.
Tak ještě přefiknout a převařit ty malé "stříšky" kolejnic v obou směrech oblouku Fidlovačka - SSZ Otakarova a začnu být trochu spokojený.
-
von Špilberk
- Uživatel
Na Černokostelecké se objevily nové kontakty na troleji, vypadá to přeci jen, že by možná... 
Do preference možno přidat i zprávu, že OR PO na Pražského povstání DC beze stopy zmizela.
Do preference možno přidat i zprávu, že OR PO na Pražského povstání DC beze stopy zmizela.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vltavská je hodně náladová...
V pátek to nechalo vykysat 15T (což jsem jako řidič IAD potěšen Argentinská se dala projet na zelenou vlnu
). Dnes už opět šlapala jak hodinky
V pátek to nechalo vykysat 15T (což jsem jako řidič IAD potěšen Argentinská se dala projet na zelenou vlnu
- Bobik
- Uživatel
Není. Alespoň večer ne. Včera kolem 22h mě to zazdilo pod mostem, čočky původně na volno utekly před nosem. Důvod pro to nebyl, kolizní volno nepadlo. Auta vedle mě sice stála, ale dřív to běžně pouštělo tram i pokud byla zelená od Kartouzský. Po chvíli padlo na volno, ostatní 2 SSZ už v poho. Průjezd DC (kolem 23h) taky zlobil, po obligátním čekání na Bertramce se rychlost mírně nad 30km ukázala jako moc k plynulému průjezdu.parrot píše:Bertramka - Anděl. Nahoru je to teď snad ok, ale ve směru dolů často zastavují ty světla s předvěstí na křižovatce pod ul. Tomáškovou.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolní body, předjetí , postihy ...
...a prestoze je DAP na dolni Francouzske jiz hotov od patku, preferenci dosud nikdo neobnovil!!!
kluci dovolte mi napsat pár postřehů...
Co jsem teď v posledních pár dnech koukal, tak...
Bertramka - Anděl. Nahoru je to teď snad ok, ale ve směru dolů často zastavují ty světla s předvěstí na křižovatce pod ul. Tomáškovou.
Horní Mírák - Grossáku prosím Tě všimnul jsem si že ten dlouhý "zásek" může mít spojitost s přechodem u Americké ul. Když na přechodu měli chodci zelenou, auta stály od spodu před přechodem a horní Mírák na ně čekal dlouhou dobu se zelenou.... Nevím, ale možná že je ten zásek spojený právě s tím:)
Dolní Mírák - dala by se prosím zkrátit odbočovací šipka pro auta, která odbočují okolo rohu budovy "Valdeku"? Ve chvíli kdy má tramvaj od shora již čočky na volno, mají současně auta ještě rozsvícenou odbočovací šipku a střihají to do Jugoslávské přímo před jedoucí tram.
potom se nám asi odevzdali do věčných lovišť přihlašováky na ul. Jana Želivského před křižovatkou s Jeseniovou ve směru od NNŽ na Biskupcovu a také na křižovatce Dělnická x Jankovcova ve směru od Manin na Libeňský most. Oboje křižovatky často zastavují vláčky víc než kdy předtím
Co jsem teď v posledních pár dnech koukal, tak...
Bertramka - Anděl. Nahoru je to teď snad ok, ale ve směru dolů často zastavují ty světla s předvěstí na křižovatce pod ul. Tomáškovou.
Horní Mírák - Grossáku prosím Tě všimnul jsem si že ten dlouhý "zásek" může mít spojitost s přechodem u Americké ul. Když na přechodu měli chodci zelenou, auta stály od spodu před přechodem a horní Mírák na ně čekal dlouhou dobu se zelenou.... Nevím, ale možná že je ten zásek spojený právě s tím:)
Dolní Mírák - dala by se prosím zkrátit odbočovací šipka pro auta, která odbočují okolo rohu budovy "Valdeku"? Ve chvíli kdy má tramvaj od shora již čočky na volno, mají současně auta ještě rozsvícenou odbočovací šipku a střihají to do Jugoslávské přímo před jedoucí tram.
potom se nám asi odevzdali do věčných lovišť přihlašováky na ul. Jana Želivského před křižovatkou s Jeseniovou ve směru od NNŽ na Biskupcovu a také na křižovatce Dělnická x Jankovcova ve směru od Manin na Libeňský most. Oboje křižovatky často zastavují vláčky víc než kdy předtím
- 7001
- Uživatel
To potvrzuji, včera odpoledne při pátečních kolonách nebyl problém tam vyhnít 2 až 3 cykly. Preference už tam nešla ani cca 14 dní zpět kdy jsem tam byl naposledy.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Křížové dnes úplně bez preference. Podivně to tam funguje už dlouho, ale tak špatně jako dnes jsem to tam ještě "fungovat" neviděl. Běhalo tam pevné cosi. Od Braunovy jsem jednou projel až na třetí volno. Výzvová návěstidla potmě. Hlášeno na dispečink, hlásím i sem.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem právě jezdil tzv. polonoc (= cca 14 až 24 hodin včerejšího dne) přes Pzeňskou a úsek Anděl - Bertramka v obou směrech byl více méně OK = při jízdě cca 40km/h (někdy 1x v celém úseku s mírným přibržděním) tzv. zelená (respektive volnová) vlna vyšla.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rychlost průjezdu určuje sama výhybka svým návěstidlem. Tudíž pokud nic nesvítí, tak pořád platí 10/15. To, že na návěstidle svítí rychlost vyšší, tím mi výhybka dává najevo, že o mě ví a že cestu pro mě připravila. Samozřejmě, že za vjetí do... bla bla bla. Ale jednou to má umět 50, tak ať to sviští!9001 píše:A je opravdu adekvátní do vexle takhle rychle jet pokud je řidičč stále odpovědný za směr?