Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
mejla
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od mejla » 05.7.2014 19:09

Zdravim, mel bych dotaz k RTT Branik - Modrany. Cetl jsem, ze se tam mely opravovat ponicene casti povodnemi lonske leto, ale 2 mesicni rekonstrukce ukazuje na zasadnejsi upravy - videl jsem vymenu koleji atd. Vzdyt se to rekonstruovalo v roce 2011, kdy to trvalo snad 4 mesice a ted znovu, v cem je na teto trati porad problem? Nebo je spatne navrzena?

Biki
Uživatel

Příspěvek od Biki » 05.7.2014 14:19

Minulý týden jsem viděl, jak u Hroudy urovnávali první pražce na své místo,t.j.příčně na tu odkrytou zeminu či písek.Sice nevím, jak má vypadat přesný sled rekonstrukce, ale na první pohled mi připadalo příliš brzy pokládat pražce.A dneska dopoledne tam skutečně nebyly, měli je odhozené stranou na kraji traťě podél budoucích obrubníků.Zítra dopoledne tam jdu znova, tak jsem zvědavý..

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 05.7.2014 13:03

To jako fakt tam nebyly??? V duchu me napadlo, ze si to tam jen dali na vymereni, ale rikal jsem si, ze to snad ne. Kocourkov. A pak ty stavby nemaji byt tak drahe, ze.

Biki
Uživatel

Příspěvek od Biki » 05.7.2014 12:36

Ty pražce jsem u Hroudy taky nedávno viděl, chodím kolem skoro denně, protože bydlím blízko a dneska dopoledne tam ty pražce nebyly, zajímavé.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 05.7.2014 12:27

Panely se prý už nevyrábějí, a kdyby se měly začít vyrábět, bude to drahé.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.7.2014 12:05

A repanelizace doufám nehrozí ne? Ono když na ministerstvu dopravy došlo na pořad dne i jenom frézování D1, tak bych se nedivil ani tady...

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 05.7.2014 8:29

Jo nad hloubkou jsem se taky pozastavil, zvlast pro to, ze ve stredu odbagrovavali, panely odvazeli, a najednou v patek vidim pokladku prazcu. Jsem zvedav, nutno sledovat, i kdyz s tim my tady nic asi neudelame.
Apropo. Krizovatka u NS zapnuta.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.7.2014 22:11

Zrovna tady jsem w-tram nečekal, ale budiž, kvůli zákrytu třeba ano, nicméně i když se dělá w-tram, jako třeba teď na Karláku, přecijen se to vytěží o něco hlouběji, než je to tam dnes a dále se podél dávají L profily a na spodek většinou i ty gumové rohože a mohutnost desky je zkrátka větší. I ta pláň se přecijen trochu připraví, tohle je jen trochu uježděná směs bůhvíčeho co tam už leželo...to by ta deska měl sotva tloušťku kolejového roštu. U křiž. Pod Altánem už bylo vytěženo +- solidně, ale proč by zrovna na tomhle kousku měly být 2 rozdílné technologie? Spíš bych věřil, že to ještě dotěží a upraví, ale jsem z toho nervózní :?

Edit: I přes celý Zahraďák to vypadá hrozně mělce, jen na křiž. s Vladyckou to má tu standardní hloubku, na kterou jsme zvyklí. Na fotkách z té křižovatky je jasně vidět, kolik jinde ještě chybí odtěžit. Jen mě napadá, že frézy pracují od Hostivařské a ve zbytku se zatím jen odvezly panely a rozbily zbytky živice a na těžení frézou teprve dojde...ale proč, když ta fréza to většinou bere i s tou podkladní slupkou a ta šotolina by šla od pohledu nakládat normálně lžící...to jsem z toho jelen 8-[

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 04.7.2014 21:13

Tak jsem se zašel na Průběžnou a Švehlovu podívat. Pražce před Hroudou jsou rektifikační pražce, které se používají u technologie W-tram což vysvětluje i mělký výkop. Od křižovatky Pod Altánem x Průběžná je již vyfrézováno značně více, takže předpokládám W-tram od křižovatky V Olšinách x Průběžná po křižovatku Pod Altánem x Průběžná (jistě mě tady někdo doplní/opraví).

RTT Průběžná-Švehlova:
http://petr91fotky.rajce.idnes.cz/Prube ... _4.7.2014/

-zastávka Na Groši DC v nové poloze

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 04.7.2014 14:51

Práce v Tróji mně potěšily. V Průběžné těží hezky, ale před Hroudou ZC je rozseto už pár pražců, avšak na dosti pochybné pláni. Na řádnou tloušťku žel. spodku by bylo potřeba tak 50 čísel jit ještě do hloubky, středová odvodňovací rýha zatím není, ani položená textilie. Čas je, ale nechápu ty pražce. V podstatě od Průběžné až k hasičárně a kam oko prohlédlo je vytěženo jen velmi mělce na pláň pochybné kvality. Aktuálně bagr bourá refuge zast. Radošovická. Na výjezdu ze smyčky je položen štěrk a pražce do obou směrů. Chybí kolejnice... OR POMALU na sjezdovce do smyčky snad vyřeší vyrušení oblouku od Hostivaře.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 04.7.2014 1:02

to bude architektonický záměr...

na mostě se válí menší rovné sloupy http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 8.JPG.html

a jsou tam na ně, mezi kolejemi, připravené "šrouby" http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 9.JPG.html

pět sloupů se v úterý válelo na trojské straně http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 2.JPG.html

na tyče výpletu,by se asi nic věšet nemělo...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.7.2014 0:17

kasme píše:Trojský most a okolí podrobněji

mimo jiné jsou na mostě uprostřed vidět připravené sloupy TV
....
most http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/140703/
.....
tak ty sloupy jsou viditelně na začátku oblouků nad mostovkou po stranách TT = dále v oblouku bych očekával uchycení TV na příčné dráty napjaté mezi závěsná lana mostu.
Ovšem ty sloupy se nějak značně viditelně klátí k sobě = divím se, že nemohly být uchyceny o malý kousek (cca pouhé 2 metry) "vedle"/před obloukem? #-o

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 03.7.2014 22:46

Trojský most a okolí podrobněji

mimo jiné jsou na mostě uprostřed vidět připravené sloupy TV

Holešovice http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ce/140703/

most http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/140703/

Troja http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ja/140703/

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 03.7.2014 22:43

Slyšel jsem do puntíku totéž co MF. No asi by to holka v tomto stavu vydržela, dále jsem z plánů MČ P10 pochytil, že po přesunutí trati 221 k jižní spojce by mohl z "ostrova" mezi tratěmi, bývalého ranžíru, vzniknout celkem lidský prostor, např. obytné domy, park, ale i ta administrativa a služby, co je tam teď a v nějakém studentském návrhu bylo tam o pár metrů dotáhnout i tram z Radošovické...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.7.2014 21:51

MF píše:Určitě to zde už padlo. Co smyčka Radošovická? Slyšel jsem, že se jí velká rekonstrukce netýká a to z důvodu, že se s ní po vybudování smyčky na Zahraďáku nepočítá a má být tedy zjednokolejněna a vjezd od Hostivaře má být zrušen (ušetří se křížení, výhybky a zvýší rychlost. Ovšem výjezd ze smyčky má být zachován (zprovozněn) jen kvůli tomu, aby se v případě poruchy troleje v podjezdu nemuselo couvat až přes tu řízenou křižovatku. Ví někdo více?
Sice více nevím, ale přece v loni se v rámci výluky stihla komplet výměna železa ne? Takže vlastně není potřeba do ní sahat. A kopat ulici V Korytech by asi už byl úplný zabiják dopravy v místě.

Odpovědět