Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Marek B.
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od Marek B. » 11.8.2014 13:21

Viz Botanická zahrada. Důležitá je ta možnost. Třeba Karlovy lázně se v tomto ohledu moc nepovedly (nevyčítám to DPP).

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 11.8.2014 9:30

Petrpes píše:Na novém přechodu přes koleje na IPP se fyzicky objevilo SSZ, tak že nakonec opravdu bude? Tam bude přejetejch...
Sloupky SSZ a chodecká návěstidla tam s výjimkou severního chodníku jsou již 10 měsíců ;-). Jeden sloupek už to má po nehodě nahnuté. Odpovědný pracovník se mi dušoval, že do provozu to půjde v červnu, vedení jsem informoval pro jistotu o červenci, bo ho znám, ale máme srpen... Tak nevím.

Martin: Pokud na akci DPP nenaváže nějaká akce TSK, o níž nevím, tak ano, do vozovky. Ale pokrok je už ten fakt, že koleje budou ne mysy připraveny.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 11.8.2014 8:24

Martin Šubrt píše:
MOp píše:Bude se dělat na přelomu září - října Štefánikova. Více nevím. Letošní rok byl velice vydatný na reko, nic většího bych již neočekával.
Ano, minulý týden jsem na to koukal ve svodné komisi TSK. Víceméně prostá výměna kolejí (teda do W-tram) bez úprav zastávek, ale je tam rozšíření osové vzdálenosti u Arbesáku, aby stavba umožnila realizaci výhledových mysů. Plus tam je posun celé trati trošku východněji u křižovatky s Kartouzskou, aby to tam nebylo tak těsný s auty a i bumlík se pak vejde. A je tam náznak provizorního posunu zastávky Arbesovo nám. na chodníku před ulici pana Huga ;-), ale to nevím, zda nakonec bude.
Takže výstup/nástup do ulice zůstává :?:

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 11.8.2014 8:23

MOp píše:Bude se dělat na přelomu září - října Štefánikova. Více nevím. Letošní rok byl velice vydatný na reko, nic většího bych již neočekával.
Když odečteme Hostivař, na který byly peníze již přes 2 roky, nebylo toho zas o tolik víc než v předchozích letech.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 11.8.2014 1:29

Na novém přechodu přes koleje na IPP se fyzicky objevilo SSZ, tak že nakonec opravdu bude? Tam bude přejetejch...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 10.8.2014 20:59

Ano, minulý týden jsem na to koukal ve svodné komisi TSK. Víceméně prostá výměna kolejí (teda do W-tram) bez úprav zastávek, ale je tam rozšíření osové vzdálenosti u Arbesáku, aby stavba umožnila realizaci výhledových mysů. Plus tam je posun celé trati trošku východněji u křižovatky s Kartouzskou, aby to tam nebylo tak těsný s auty a i bumlík se pak vejde. A je tam náznak provizorního posunu zastávky Arbesovo nám. na chodníku před ulici pana Huga ;-), ale to nevím, zda nakonec bude.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 10.8.2014 19:59

Bude se dělat na přelomu září - října Štefánikova. Více nevím. Letošní rok byl velice vydatný na reko, nic většího bych již neočekával.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 10.8.2014 17:44

Co se ještě letos chystá? Dle plánu na rok 2014 se mluvilo ještě o Švandovo divadlo - Anděl a TT kolem vozovny Střešovice. Budou se dělat?

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 10.8.2014 11:37

Nejvíc práce bude ještě na Vypichu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 10.8.2014 11:36

Kolej ZC je na tom hůř. Kompletní je až ke Kaštanu, mezi Kaštanem a Klášterem je přerušena a taky chybí u Říčanovy.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 10.8.2014 11:33

Tak ještě stručně z Bělohorské: Kolej DC je kompletní od Malovanky až ke křižovatce s Tomanovou. U zastávky Říčanova řádí podbíječka.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 10.8.2014 11:37, celkem upraveno 1 x.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 10.8.2014 0:20

Pokud vím, tehdy jsme se bavili o tom odstranění těch pražců po položení, což bylo vysvětleno tím přívalovým deštěm. Tam nevidím problém. Ale byly tam jiné věci, které mě zarazily. Ale jelikož tomu nerozumím, ventilovat to tu raději nebudu.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 09.8.2014 23:27

Martin Šubrt píše:
Bobek píše:....
Průběžná: zatravnění? =D> Ani jsem nedoufal.
No, po prohlídce místa mi přijde, že to ještě není pořádně podbité a už se na to mastí hlína. Vůbec ten úsek od Olšin po Nádraží Strašnice mi přišel z hlediska způsobu výstavby krajně podezřelý...
už je to tady a kdo tu byl minimálně za "rejpala"?
Martin Šubrt píše:Také to beru za znak toho, že se to dělá lépe a zodpovědněji... ;-)

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 09.8.2014 20:34

Bobek píše:Trojský most: to bych taky rád věděl.
Průběžná: zatravnění? =D> Ani jsem nedoufal.
No, po prohlídce místa mi přijde, že to ještě není pořádně podbité a už se na to mastí hlína. Vůbec ten úsek od Olšin po Nádraží Strašnice mi přišel z hlediska způsobu výstavby krajně podezřelý...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 09.8.2014 20:31

Petrpes píše:Právě jsem se díval na opravené zast. Karlovo nám. od jihu a Odborů. A nutno konstatovat, že šířka nástupního prostoru se podstatně zmenšila na úkor hlíny...
Upřesním, že TSK nestihla tuším vybrat zhotovitele. Povolení problém asi nebyl. Budou tam posedové zídky až skoro v úrovní sloupů toho trolejového vedení. Aby se pak daly v klidu udělat základy, udělaly se chodníky trošku užší, ale pak se samozřejmě dotáhnou až k těm zídkám. Problém Karláku je v tom, že do toho vstoupilo ještě nějaké reko nějaké sítě, které není ještě připravené, takže odpadly na letošek plánované obnovy světel, ale koleje se udělat musely, tak bylo nutné některé postupy a plány přepracovat a části dělat trošku provizorně, aby se tam dalo chodit a jezdit, ale zároveň tam nešly peníze zbytečně na úpravy, které budou za rok jinak. Určitě nejméně metr šířky tam ještě přibude.

Odpovědět