Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
parrot
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od parrot » 23.8.2014 22:27

willyjeff píše:
parrot píše:Cože, funguje dobře? :D Já jsem včera při 2 kolech na l.9 chytil od Anděla až po Bertramku postupně kuličky na stůj na všech 4 SSZ. Jinak pozor auta to mastí při odbočování vlevo do Tomáškovi přes koleje jako by nic a smrdí to tam průšvihem :!:

Nefunkční obousměrná preference na Spartě dnes hlášena na PD :wink: (závadu dodnes ohlášenou neměli :( )
Tak jelikož o nebezpečí víš, zařídil ses a nepřekvapí tě. Ano, to že stojíš na všech světlech bylo běžné i před touto změnou. Já jsem si taky na tomhle rekonstruovaném SSZ postál, ale nebylo to nikdy víc jak pár vteřin. A nezapomeň, že jsem obrat "funguje celkem dobře" vztáhl k situaci na Spojovací. Tam si nebyl? Nepřišlo ti divný tam stát přes minutu, když z žádného směru nic nejelo? Aha.
Ano máš pravdu, o nebezpečí víš a počítáš s tím. A i před současnou úpravou to nebylo nikdy stoprocentní. Ono je to tam pokaždé jinak. Ale v současnosti o dost horší. Dnes 2 x čistý průjezd, ale také i 2x vyčkání na všech světlech. Dolů to také dokáže nadělat pěknou paseku a nadělit Ti oproti JŘ 2 minuty jízdní doby navíc (zdrží Tě světla na stůj s Tomáškovou ul. a pak následně nestíháš světla na křížení s Radlickou a jen vidíš jak se SSZ z volna překlopí na stůj než k ní dojedeš).
Jinak všimli jste si, že se prakticky na tom samém místě pod Bertramkou letos vrtaj v zemi už potřetí?

Spojovací teď běhá v pevném cyklu, stejně jako provizorní Olšanské nám. Na Spojovací se dá ale navolit při výjezdu ze smyčky v krabičce a často Tě to pustí dřív než po cca jedné minutě. Ale pššššt ať to někdo nezjistí a neznemožní to:) Při vjezdu do smyčky je to průšvih - na jedny světla tam jak píšeš čekáš přes minutu, a navíc to stihne jen jedna souprava.... Už aby to tam dodělali.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 23.8.2014 1:05

parrot píše:Cože, funguje dobře? :D Já jsem včera při 2 kolech na l.9 chytil od Anděla až po Bertramku postupně kuličky na stůj na všech 4 SSZ. Jinak pozor auta to mastí při odbočování vlevo do Tomáškovi přes koleje jako by nic a smrdí to tam průšvihem :!:

Nefunkční obousměrná preference na Spartě dnes hlášena na PD :wink: (závadu dodnes ohlášenou neměli :( )
Tak jelikož o nebezpečí víš, zařídil ses a nepřekvapí tě. Ano, to že stojíš na všech světlech bylo běžné i před touto změnou. Já jsem si taky na tomhle rekonstruovaném SSZ postál, ale nebylo to nikdy víc jak pár vteřin. A nezapomeň, že jsem obrat "funguje celkem dobře" vztáhl k situaci na Spojovací. Tam si nebyl? Nepřišlo ti divný tam stát přes minutu, když z žádného směru nic nejelo? Aha.

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 22.8.2014 23:24

willyjeff píše:
Karosák píše:Tomaskova x Plzeňská prý bez odbocovaci zelené. Normálně jen plné signály. Viděl to už někdo? Nějaká provizorka, nebo trvalá úprava? A co si od toho slibují daleké civilizace?
Něco tam kutaj. Je to provizorka a funguje překvapivě celkem dobře. Oproti Spojovací ;)
Cože, funguje dobře? :D Já jsem včera při 2 kolech na l.9 chytil od Anděla až po Bertramku postupně kuličky na stůj na všech 4 SSZ. Jinak pozor auta to mastí při odbočování vlevo do Tomáškovi přes koleje jako by nic a smrdí to tam průšvihem :!:

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 22.8.2014 11:59

Karosák píše:Tomaskova x Plzeňská prý bez odbocovaci zelené. Normálně jen plné signály. Viděl to už někdo? Nějaká provizorka, nebo trvalá úprava? A co si od toho slibují daleké civilizace?
Něco tam kutaj. Je to provizorka a funguje překvapivě celkem dobře. Oproti Spojovací ;)

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 22.8.2014 11:58

Je lepší býti opatrný, však pro lidský organismus je rychlost přesahující koňský trysk smrtelná, ne?

Už se těším na ten les semaforů v Hostivaři. Vidím to v barvách, co se ušetří na OR, pročumí se na světlech. 8-[

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 22.8.2014 11:38

Tomaskova x Plzeňská prý bez odbocovaci zelené. Normálně jen plné signály. Viděl to už někdo? Nějaká provizorka, nebo trvalá úprava? A co si od toho slibují daleké civilizace?

A Dejvickou DC, jsem vzal 25 pod přihlašovákem a nechal kutalet. I tak jsem v nabytých 32 musel brzdit skoro do zastavení. Vskutku preferenční přínos!! Cestovní mezistanicni rychlost tak podle mě nepreleze 20 km/h. Bych blil!

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 21.8.2014 7:18

Ano, Dejvická DC teda mizérie. Blížil jsem se od Thákurky cca 40 a nestačilo to, šel jsem skoro do zastavení, jen těsně mi nenastoupila ČB. Samozřejmě všude vymeteno v 6 ráno. Prosíme vyladit ala Prašňák.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 20.8.2014 13:38

Jo, SSZ u přechodu na zastávce Dejvická funguje správně = zdržuje (hlavně DC). :roll: #-o

Snahy o zlepšení SSZ smyčka Divoká Šárka už byly vzdány :?: :?

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 18.8.2014 17:07

Nojo...ale to je ve Švýcarsku... Semafory, ktoré predpovedajú...

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 18.8.2014 0:01

Karosák píše:Že bych měl tak prasecký (krkonošský výraz, synonymum slova kalý=bytelný, velký, pořádný) štígro? Nevím, nepochybuju o Tvém postřehu, ale je to divný. Sledovat! Co na to willyjeff, nebo Štěpán?
Tam ta preference jde jen když ji nepotřebuješ :D Včera s 16/31 o 5 minut pozdě po půlnoci směr Ledovec, stál jsem na všech zastávkách na znamení a ještě na týhle křižovatce, hezky se mi vysmála do očí. To bude ten samej druh preference jako na těch 4 světlech mezi Andělem a Bertramkou. Včera 6 průjezdů, ani jeden nebyl čistej.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.8.2014 18:46

Ale jo, já ti věřím. Taky se mi tam ty "šťastný chvilky" stávají. Pár průjezdů mám pocit, že to funguje, jenže pak mě to zas zazdí. Jako kdyby tam ta preference fungovala jen občas.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 17.8.2014 18:24

Že bych měl tak prasecký (krkonošský výraz, synonymum slova kalý=bytelný, velký, pořádný) štígro? Nevím, nepochybuju o Tvém postřehu, ale je to divný. Sledovat! Co na to willyjeff, nebo Štěpán?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.8.2014 17:30

Karosák píše:Nemůžu si pomoct, ale Kbelská podle mě jede s preferencí!!
Nevím, jel jsem tamtudy včera večer 4x a z toho 3x jsem si postál. Po čtvrtý ne jen díky tomu, že jsem dojel 16 a protáh to za ní.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 17.8.2014 14:04

Na křižovatce Vinohradská x Šumavská máme obnovené SSZ, pod čočkami je výzva. Který druh preference můžeme očekávat: skutečnou, papírovou nebo žádnou :?:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.8.2014 12:01

Z linky 25:

Hládkov ZC má celkem krátké volno, je třeba to od Octárny poctivě sypat a pak uctivě brzdit, aby to člověk neprometl jak prase a občas to padne u hlavy. Nešlo by decentně upravit? Octárna DC moc nečeká, výzva zhasíná před čumákem a pokud jede něco od Petřin, tak si počkáte.

Sparta. Ráno 2 kola vůbec nenavolovala ZC, výzva potmě. Užuž jsem žhavil drát, když tu 3 i 4 kolo v pohodě...sledovat! DC stále kvoká -bez předvěsti a navoluje pouze blízký přihlašovák.

Podkovarska je sice s tím presmykem IAD trochu nevyzpytatelná, ale celkem padá a škodolibě mě potěšil strůdl IAD, který to DC vždy vytvoří.

Nemůžu si pomoct, ale Kbelská podle mě jede s preferencí!!

Odpovědět