Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Já tu po čase musím zopakovat své přesvědčení, že obratiště Výstaviště Holešovice se mělo přejmenovat na Stromovka, čímž by se:
1.) v hlášení zastávek odlišilo od nácestných zastávek Výstaviště Holešovice
2.) na vnější orientaci by byl jednoslovný název cíle - jen mrknutím odlišitelný od dvouslovného cíle l.17 - Voz.KO
Odlišení cílů Nádraží Strašnice x Hostivař asi alespoň trochu pomůže jedině REKO železnice na Zahradním městě a současně tamní výstavby nového obratiště TRAM, které by mělo nahradit obratiště Nádr.SA
1.) v hlášení zastávek odlišilo od nácestných zastávek Výstaviště Holešovice
2.) na vnější orientaci by byl jednoslovný název cíle - jen mrknutím odlišitelný od dvouslovného cíle l.17 - Voz.KO
Odlišení cílů Nádraží Strašnice x Hostivař asi alespoň trochu pomůže jedině REKO železnice na Zahradním městě a současně tamní výstavby nového obratiště TRAM, které by mělo nahradit obratiště Nádr.SA
-
gabuliatko
- Uživatel
Třeba v DP došlo, ale ROPID to přeci takhle chtěl.9001 píše:Natož Nádraží Strašnice a nádraží Hostivař.
Smutné je že tohle nikomu nedošlo..
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Základní problém je, že tramvaj (rozuměj R.P, T6 atd.) mají cca 1/2 polovinu velikosti panelu busu.Fanda Brynda píše:Proč se vlastně u tramvají nepoužívají názvy cílových stanic napsané velkými písmeny, jako je tomu u autobusů? To je daleko přeci daleko lépe čitelné, a to i při dvouřádkovém provedení.
Jak je to s orientacemi u 15T, které mají větší čelní panel? Všiml jsem si, že např. nápis Divoká Šárka je u některých 15T "roztažený," u jiných ale stejný jako u RP.
U 15T je to o softwaru. Asi nejpoznatěljší je "velká" Černokostelecká.
-
Fanda Brynda
- Uživatel
Proč se vlastně u tramvají nepoužívají názvy cílových stanic napsané velkými písmeny, jako je tomu u autobusů? To je daleko přeci daleko lépe čitelné, a to i při dvouřádkovém provedení.
Jak je to s orientacemi u 15T, které mají větší čelní panel? Všiml jsem si, že např. nápis Divoká Šárka je u některých 15T "roztažený," u jiných ale stejný jako u RP.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Šlo o snadnost. Tučné velké krátký spoj blechy dlouhý spoj. Navíc když to nepojede podle jr tak šance splést seje velká.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To jasně, jenže když ti na Veletržní přijedou dvě 17 za sebou, tak musíš běhat a číst, co vlastně přijeloMF píše:Buďto něco čtu nebo nečtu. Tak hrozny to není
Buďto něco čtu nebo nečtu. Tak hrozny to není
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Natož Nádraží Strašnice a nádraží Hostivař.
Smutné je že tohle nikomu nedošlo.
.
Smutné je že tohle nikomu nedošlo.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Proč by stály dvě 17 za sebou v jedné zastávce?
(Ironie)
(Ironie)
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S otevřením Trojského mostu a navrácením linky 17 do původního trasování ošklivě vyplulo na povrch, jak jsou na orientacích "Vozovna Kobylisy" a "Výstaviště Holešovice" velmi podobné. Takže dvě stojící 17 za sebou v zastávce, prakticky neoddělitelné. Bravo 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pawel: Šipku to umí pouze při sítovém režimu...
Navíc na tyhle panely nemusíme do Polska... Stačí vyjet do Českých Budějovic, Brna, Olomouce...
Navíc na tyhle panely nemusíme do Polska... Stačí vyjet do Českých Budějovic, Brna, Olomouce...
umeji panely v 15T nejak informovat o vyluce? nebo se na to nejak zapomnelo? (napr.: sipka "vyluka", zazlucene info uvnitr.)
prave jsem ve varsave, kde je v pripade zmeny trasy vse zazlucene, pod cislem linky (dokonce i na zadnim cele vozu) bezi text "zmena trasy". jinak nove stroje (a ze jich tu je) informuji o prestupech, ulici atd. Na renovovanych zastavkach a vetsine dulezitych zastavek v centru jsou elegantni infotabule nemeckeho strihu (vyroba tipuju polska) s prehledem nasledujicich cca 8 odjezdu (linka, cil, za ... min.).
prave jsem ve varsave, kde je v pripade zmeny trasy vse zazlucene, pod cislem linky (dokonce i na zadnim cele vozu) bezi text "zmena trasy". jinak nove stroje (a ze jich tu je) informuji o prestupech, ulici atd. Na renovovanych zastavkach a vetsine dulezitych zastavek v centru jsou elegantni infotabule nemeckeho strihu (vyroba tipuju polska) s prehledem nasledujicich cca 8 odjezdu (linka, cil, za ... min.).
To umějí jen jednodílné, velké vnitřní info panely, které jsou na 15T od evidenčního čísla 9252 (a ještě na 9207, kde se zkoušely), tedy první vozy s tímto typem info panelů od firmy Bustec přišly už v roce 2012 a myslím, že tuto funkci měly už od začátku 
O víkendu jsem v (tuším) 9289 byl překvapen funkcí, kdy na vnitřním monitoru se seznamem zastávek se popisek u bílého rámečku "Příští zastávka/Next stop" měnil při stanicování na "Tato zastávka/This stop". To je nějaká novinka nebo jsem si toho jen dříve nevšiml?
Jo to jsem tak nějak odhadoval, ale nevím přesně kolik roční stojí. Takže to budou mít vlastně splněné, aniž by to volič poznal9001 píše:Ted s ročním kuponem stojí 13 Kč/den. To se tedy moc přes kapsu neplácliMF píše:Já myslím, že kámenem úrazu jsou ty všemožné zóny, některé se počítají jako dvě, pak máme kouzelné pásmo b a podobně. Asi by to chtělo dost zpřehlednit.
No, teď mě napadlo, že jistá politická strana hlásá, že MHD za 10 kč na den, takže to vlastně možná bude vyřešené