Kam se pod to mám podepsat9001 píše: MM: Musíš se smířit s tím, že tahle společnost se neřídí podle průměru, ale podle největšího dementa a tomu se všechno přizpůsobuje, aby on ten průser udělat nemohl... Že lidi dementní je věc druhá...
KT8D5 a KT8D5.RN2P
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: KT8D5 a KT8D5.RN2P
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Von : I v autoškole se jezdí 50 a pak ve svém první autu se rozštípou o strom ve 180...
To samé u tram... Jak píše TJ. Spousta zkouší co to udělá a když nevypadne, tak takhle jezdí dál...
MM: Musíš se smířit s tím, že tahle společnost se neřídí podle průměru, ale podle největšího dementa a tomu se všechno přizpůsobuje, aby on ten průser udělat nemohl... Že lidi dementní je věc druhá...
MM: Musíš se smířit s tím, že tahle společnost se neřídí podle průměru, ale podle největšího dementa a tomu se všechno přizpůsobuje, aby on ten průser udělat nemohl... Že lidi dementní je věc druhá...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A pak taky omezení na výhybkách, v úsecích s OR atd atd...MM-Mikulovsky píše:Osobně jsem názoru, že EMA by mohla mít jediné funkční uplatnění jako OBOM - "oblastní omezovač" = mimo úseky s nejvyšší povolenou rychlostí (což je dnes v ČR 60km/h, ale jednou by se i v ČR mohly provozovat TRAMvajové rychlodráhy s povolenou rychlostí 80km/h a možná i více) by elektronicky snižovala maximální rychlost na v oblasti povolené "snížené maximum" (= dnes přes den většinou 50km/h a v Praze mezi 22.h až 6.h 40km/h + v pěších zónách NONSTOP 20km/h)
Jinak když nějaké prase vymete oblouk o poloměru 25metrů 50 km/h i když tam "r" není tak to není o tom, že to sice není zakázané, ale stejně je to prasárna první třídy. To, že část řidičů jezdí jak jezdí (a že si na to lidé oprávněně stěžují) jasně ukazuje, že EMA své opodstatnění mít může, už v tom, že prodlouží životnost kolejových konstrukcí...
-
von Špilberk
- Uživatel
A kde se to ti řidiči naučiligabuliatko píše: že odpovědní zjistili že mnozí řidiči jezdí jako![]()
-
gabuliatko
- Uživatel
Osobně jsem názoru že odpovědní zjistili že mnozí řidiči jezdí jakoMM-Mikulovsky píše:Osobně jsem názoru, že EMA by mohla mít jediné funkční uplatnění ...
- Bobik
- Uživatel
Obávám se, že to s tím nesouvisí. Mělké srdcovky jsou zejména kvůli úhlu křížení, tam ti široké kolo moc nepomůže. Krom toho širší kola se před časem zkoušela, ovšem naráželo to na problém ne/kvality stavu tratí - ani ne tak kolejí, jako okolní zejména zádlažby. Takže na mnoha místech tramvaj spíš drtila dlažbu, než jela v kolejích.P_V píše: Hned by se mohly víc používat hluboké srdcovky a ztišit tak jízdu.
To mě zaujalo. Když s tím může jezdit po Praze, proč se to nepoužívá u pražských tramvají? Hned by se mohly víc používat hluboké srdcovky a ztišit tak jízdu.MF píše:... širší kola...
A pokud to s tou vlakotramvají
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nějak mne mrzí, že viditelně fungující bezpečnostní prvky DPP neimplementuje do provozu a naopak se snaží vymýšlet různé (s prominutím) chujoviny, které možná provoz spíše i znebezpečňují - např. EMA (oficiálně "elektronická mapa" - funkčně elektronický úsekový omezovač dle detekované polohy vlaku se záznamem jestli nebrzdil sám místo řidičovi manipulace s ručním řadičem, což je pokyny zakázané, ale na druhou stranu nyní je nastaven na snížení rychlosti v obloucích v nichž, až na ty označené návěstí "r", není stanovena maximální rychlost průjezdu = řidič nemá tušení v jakém přesně úseku a jak moc má snižovat rychlost +).MF píše:O víkendu jsem tu měl kolegu z Brna a mluvili i na toto téma. Povídal, že zrovna nedávno měli případ, kdy řidič za jízdy zemřel a naštěstí měl vůz s tímto řadičem.koci píše:Mimochodem v Brně má mrtvolu snad skoro všechno, co má ruční řadič.
Osobně jsem názoru, že EMA by mohla mít jediné funkční uplatnění jako OBOM - "oblastní omezovač" = mimo úseky s nejvyšší povolenou rychlostí (což je dnes v ČR 60km/h, ale jednou by se i v ČR mohly provozovat TRAMvajové rychlodráhy s povolenou rychlostí 80km/h a možná i více) by elektronicky snižovala maximální rychlost na v oblasti povolené "snížené maximum" (= dnes přes den většinou 50km/h a v Praze mezi 22.h až 6.h 40km/h + v pěších zónách NONSTOP 20km/h)
O víkendu jsem tu měl kolegu z Brna a mluvili i na toto téma. Povídal, že zrovna nedávno měli případ, kdy řidič za jízdy zemřel a naštěstí měl vůz s tímto řadičem.koci píše:Mimochodem v Brně má mrtvolu snad skoro všechno, co má ruční řadič.
Jo, funkci mrtvého muže nepředepisuje ani ČSN 28 1300, ostatně i proto mohou být 14 a 15T bez něj. Mimochodem v Brně má mrtvolu snad skoro všechno, co má ruční řadič.MF píše:Když se stala nehoda 14T do T6 na Kotlářce před třemi lety, tak Drážní inspekce vydala bezpečnostní doporučení o náhradě řadičů za řadiče s funkcí mrtvý muž. Jenže je to doporučení a ne nařízení. T6 ho mít nebude, T3 s klony taky ne, KT8 by mohlo, 14T a 15T taky mohlo leč ho nemají, mají jen prodlevu cca dvou minut od posledního pohybu.
Tak ona to byla tak nějak mrtvola skoro na nic. Pokud zrovna řidič při kolapsu nespadne ze sedačky, tak tu nohu (zejména je li vyšší postavy) má na tom pedálu pěkně zašprajclou. Takže účinnost si každý domyslí.9001 píše:Nejsmutnější na tom je, že mrtvolu měly první T3... Dokonce snad je i na 6149 ne?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejsmutnější na tom je, že mrtvolu měly první T3... Dokonce snad je i na 6149 ne?
Když se stala nehoda 14T do T6 na Kotlářce před třemi lety, tak Drážní inspekce vydala bezpečnostní doporučení o náhradě řadičů za řadiče s funkcí mrtvý muž. Jenže je to doporučení a ne nařízení. T6 ho mít nebude, T3 s klony taky ne, KT8 by mohlo, 14T a 15T taky mohlo leč ho nemají, mají jen prodlevu cca dvou minut od posledního pohybu.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
14T ho mají, ale reálně je k ničemu... Aspon co tu popisoval Brejšín, tak když postavíš dítě na Anděl a tramvaj se rozjede na smíchovském nádraží, tak cca před ním zastaví na tuto funkci...koci píše:Pražské KT8D5.RN2P řadič s mrtvým mužem nemají? Jsem si nějak myslel, že zrovna tato funkce je už kolik let standart.
To dřív nabere nějaké auto a nebo vykolejí...
Pražské KT8D5.RN2P řadič s mrtvým mužem nemají? Jsem si nějak myslel, že zrovna tato funkce je už kolik let standart.