Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.11.2014 23:57

cwapa píše:MMM - nevím proč do toho zatahuješ Velehradskou, jestli to tam znáš, tak víš, že ti to ti na přechod přes Vinohradskou není nic platné. Jinak přecházení bylo možný přes křižovatku s Perunovou a ne s Velehradskou, trochu v tom máš guláš.
Tak velké pardón, že jsem si popletl (pro dálku "prapůvodní" zprávy) směr jízdy a nebylo to DC, ale ZC = za křižovatkou s Velehradskou, nýbrž s Perunovou ulicí!

OVŠEM NIC TO NEMĚNÍ NA PODSTATĚ ODŮVODNĚNÍ NEÚMYSLNÉHO PROVEDENÍ, z pohledu laika, NESMYSLNÉ/BEZOHLEDNÉ VĚCI.
KTERÁ JSEM TU OPAKOVANĚ (PO NEKONEČNÝCH TOTOŽNÝCH NARÁŽKÁCH AŽ :zadnice ) NEPSAL JEN JÁ, ALE POČÍNAJE NAPŘ. I
GABULIATKO píše:....trefit zda se při 30 metrech soupravy vejdeš za přechod (přejezd na křižovatce) není nic jednoduchého. A když se do 20ti metrů za přechod nenacpeš tak Tě začne všechno předjíždět zleva zprava. Že se vpředu stojí si všimnou až Tě předjedou.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.11.2014 23:55

willyjeff píše:nj, však ani my tu nepíšeme : "Tak nám zase jedna zaviněná nehoda skončila rozsudkem" Ale tak nějak se to občas dozvíme, ale spousta řidičů se s tím nepochlubí ani kolegům, takže to o nich prostě nevíme. To, že to vím já je jen důsledek, že občas přičichnu k výpravně a plánování služeb. Rozhodně vás tady o tom nebudu informovat. Třeba sem si včera našel, kdo měl tu obrovskou nehodu na Olšance, a taky vám to najust neřeknu. A vůbec bych se nedivil, kdybysme se nedozvěděli jak to vlastně dopadlo, protože to rozhodnutí bude už tak za dlouho, že na to nikdo nebude myslet.
Možná by stálo na školním tyhle případy vytahovat. Zkusit nějako anonymní formu, ale aby to někde zaznělo...

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 01.11.2014 23:51

nj, však ani my tu nepíšeme : "Tak nám zase jedna zaviněná nehoda skončila rozsudkem" Ale tak nějak se to občas dozvíme, ale spousta řidičů se s tím nepochlubí ani kolegům, takže to o nich prostě nevíme. To, že to vím já je jen důsledek, že občas přičichnu k výpravně a plánování služeb. Rozhodně vás tady o tom nebudu informovat. Třeba sem si včera našel, kdo měl tu obrovskou nehodu na Olšance, a taky vám to najust neřeknu. A vůbec bych se nedivil, kdybysme se nedozvěděli jak to vlastně dopadlo, protože to rozhodnutí bude už tak za dlouho, že na to nikdo nebude myslet.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.11.2014 23:41

willyjeff píše:....
Zajímavý, já bych si spíš dovolil tvrdit, že kvalita velmi pomalu roste, ale o tom růstu se nedá moc mluvit, rozhodně ale neklesá a dle mého názoru je to díky odchodu do důchodu starých kádrů, který si ještě vzpomínají (a oni na to velmi rádi vzpomínají) jak se jezdilo bez jízdních řádů, kontrolních bodu, čidel atp. Jak to odstavili na Bráníku na vnitřní kolej a jen pár jedinců jezdilo a oni si celej den vyhulovali v hospodě...To už dnes nejde. A rozhodně bych netvrdil, že nám všechno projde, občas se někdo odsoudí (podmínečně), ale ty o tom nevíš, protože se s tim podnik nechlubí.
......
S částí o "starých kádrech" 100% souhlas.
Dodatek, že nechlubení se DPP s odsouzením (byť jen občasným) svých řidičů je naprosto logické - v opačném případě by nesehnal ani polovinu potřebných lidí k vykonání objednaných jízd!

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 01.11.2014 23:38

MMM - nevím proč do toho zatahuješ Velehradskou, jestli to tam znáš, tak víš, že ti to ti na přechod přes Vinohradskou není nic platné. Jinak přecházení bylo možný přes křižovatku s Perunovou a ne s Velehradskou, trochu v tom máš guláš.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 01.11.2014 23:34

9001 píše:MM: Je užasný jak to dokážeš okecat. Nechceš jít spíš do sněmovny? Bys byl přeborníkem v obstrukcích a to je v naši politice velmi vážené místo.
Že neviděl blikačky? Není to ten samý co si četl noty a neviděl na Veletržní stát 14T a napral to do ní? :wink: Nebo jeden z těch borců co si při jízdě Na Poříčí hrabají v tašce a nebo píšou sms.
Jo byl to von, četl si Blesk vo Makrele (nebo jak se kráva jmenovala) a přitom nečuměl :D Že tuhle diskuzi furt udržujeme při životě, asi se prsotě musíme nějak odreagovat a pořádně se pohádat, dřív se chlapi poprali v hospodě, dneska se flamuje v diskuzích...

Filip

Příspěvek od Filip » 01.11.2014 23:30

9001 píše:MM: Je užasný jak to dokážeš okecat. Nechceš jít spíš do sněmovny? Bys byl přeborníkem v obstrukcích a to je v naši politice velmi vážené místo.
Že neviděl blikačky? Není to ten samý co si četl noty a neviděl na Veletržní stát 14T a napral to do ní? :wink: Nebo jeden z těch borců co si při jízdě Na Poříčí hrabají v tašce a nebo píšou sms?

K tomu bych přidal, že není nic nebezpečnější než obcházet těsně za zadkem tramvaje. Nikdo vás z protisměru nevidí a ani nevidíte vy nic a jdete naslepo.

Filip: Tak si zatleskej, ale realita je taková, že kvalita řidičů tram rapidně klesá. Částečně je to dáno úpadkem celé společnosti, která si bez zákona za chvíli ani neutře řit, částečně i přístupem DPP, ale tam se motáme v kruhu. Nahoře nic neudělají, nahoře nepřemýšlí, proč já bych musel? Dokud nikoho nepřizabuji, tak vlastně mi všechno projde.
Trochu trapné s tou nenávistí nemyslíte ? Souhlasím s MMM, těžko soudit, když jsme u toho nebyli. A těžko říct, jestli kolega mohl předvídat, zda se tam se soupravou vejde, či jestli tam nebyla jiná okolnost. Napsal o někom, že je blb je hrozně snadné. (-X
A je nepravda, že kvalita řidičů TRAM klesá, opak je pravdou. Naopak u řidičů IAD je smutné, jak úroveň klesá rok od roku. A to s autem najedu mnohonásobně víc kilometrů než s tramvají.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 01.11.2014 23:25

9001 píše:Filip: Tak si zatleskej, ale realita je taková, že kvalita řidičů tram rapidně klesá. Částečně je to dáno úpadkem celé společnosti, která si bez zákona za chvíli ani neutře řit, částečně i přístupem DPP, ale tam se motáme v kruhu. Nahoře nic neudělají, nahoře nepřemýšlí, proč já bych musel? Dokud nikoho nepřizabuji, tak vlastně mi všechno projde.
Zajímavý, já bych si spíš dovolil tvrdit, že kvalita velmi pomalu roste, ale o tom růstu se nedá moc mluvit, rozhodně ale neklesá a dle mého názoru je to díky odchodu do důchodu starých kádrů, který si ještě vzpomínají (a oni na to velmi rádi vzpomínají) jak se jezdilo bez jízdních řádů, kontrolních bodu, čidel atp. Jak to odstavili na Bráníku na vnitřní kolej a jen pár jedinců jezdilo a oni si celej den vyhulovali v hospodě...To už dnes nejde. A rozhodně bych netvrdil, že nám všechno projde, občas se někdo odsoudí (podmínečně), ale ty o tom nevíš, protože se s tim podnik nechlubí.
MM-Mikulovsky píše:
willyjeff píše:WTF?? Vy ste dokázali během mého krátkého pobytu v hospodě naflamovat dvě stránky vo houně?
:lol: Dost zvláštně krátký pobyt od 13:11 (= čas příspěvku 2 strany před citovaným) a i od 16:50 (= čas příspěvku 1 stranu před citovaným).
Ano jooo mami :D :D :roll: :twisted:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.11.2014 23:22

willyjeff píše:WTF?? Vy ste dokázali během mého krátkého pobytu v hospodě naflamovat dvě stránky vo houně?
:lol: Dost zvláštně krátký pobyt od 13:11 (= čas příspěvku 2 strany před citovaným) a i od 16:50 (= čas příspěvku 1 stranu před citovaným).

= prosím, nepřeháněj velikost houna, předem děkuji.
Prostě nejsem z těch, co si nechají :zadnice na hlavu ať již přímo či (jako v tomto případě) nepřímo = (rozhodně jsem na té Vinohradské neřídil já, ale) určitě nechtěně jsem v minulosti skončil nejednou v podobné či i horší situaci a nemohu to vyloučit ani do budoucna.
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 01.11.2014 23:33, celkem upraveno 3 x.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.11.2014 23:20

MM: Je užasný jak to dokážeš okecat. Nechceš jít spíš do sněmovny? Bys byl přeborníkem v obstrukcích a to je v naši politice velmi vážené místo.
Že neviděl blikačky? Není to ten samý co si četl noty a neviděl na Veletržní stát 14T a napral to do ní? :wink: Nebo jeden z těch borců co si při jízdě Na Poříčí hrabají v tašce a nebo píšou sms?

K tomu bych přidal, že není nic nebezpečnější než obcházet těsně za zadkem tramvaje. Nikdo vás z protisměru nevidí a ani nevidíte vy nic a jdete naslepo.

Filip: Tak si zatleskej, ale realita je taková, že kvalita řidičů tram rapidně klesá. Částečně je to dáno úpadkem celé společnosti, která si bez zákona za chvíli ani neutře řit, částečně i přístupem DPP, ale tam se motáme v kruhu. Nahoře nic neudělají, nahoře nepřemýšlí, proč já bych musel? Dokud nikoho nepřizabuji, tak vlastně mi všechno projde.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 01.11.2014 23:18

WTF?? Vy ste dokázali během mého krátkého pobytu v hospodě naflamovat dvě stránky vo houně?

Filip

Příspěvek od Filip » 01.11.2014 23:13

MMM hezky napsal =D>

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.11.2014 23:02

cwapa píše:Pro MMM - aby jsi měl představu, tak stál druhým vozem na přechodu, takže žádná křižovatka a podobně. ......
:shock: #-o Bylo psáno, že se jedná o přechod u Alberta - jenž je vidět nalevo mého odkazu na Google(Street)View v mém předešlém příspěvku = tento je za křižovatkou s Velehradskou ulicí, a pokud:
a) uvádí 9001, že obcházení bylo možné prakticky přes křižovatku
b) uvádíš ty sám, že přes přechod stál 2. vůz,
tak tento (15m dlouhý) druhý vůz musel stát těsně za křižovatkou, v níž má (na rozdíl od přechodu) zakázáno "zastavit vozidlo" každý řidič = i TRAMvaják!

Ostatní mnou uvedené v předchozím příspěvku jsou možné (ovšem nikoliv vždy nutné) vlivy okolí, které mohou zapříčinit, že řidič (a nejen TRAM) udělá něco z pohledu nezainteresované osoby nelogickou věc.
Jinak na vzdálenost 30m (např. "přes křižovatku") se dost blbě odhaduje jestli je za ní místo dlouhé 30 či jen 25metrů!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 01.11.2014 23:13, celkem upraveno 1 x.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 01.11.2014 22:45

Pro MMM - aby jsi měl představu, tak stál druhým vozem na přechodu, takže žádná křižovatka a podobně. Koukal jsem na to jak tam s tou tramvají přijížděl a žádný auto před ním nebylo.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.11.2014 22:36

9001 píše:A co pánové nějaká slušnost?
..........
Kdyby tam chtěl jít starší člověk, vozíčkář, kočárek a i pro zdravého člověka není super obcházet tramvaj prakticky do křižovatky.
No - jako obyčejně platí, že po bitvě je každý generál, ale z právě uvedeného vyplývá:
"kritizovaná TRAMvaj" stála přes přechod tak, že zádí byla za křižovatkou, což je:
a) dodržení zákazu "zastavení vozidla" v prostoru křižovatky (platného i pro TRAM)
b) možnou snahou řidiče té TRAM o zajištění možnosti objezdu stojící TRAM "boční" ulicí, protože si neuvědomil, že tato je jednosměrná a auta do ní nesmí z křižovatky vjet
c) možná způsobeno tím, že nemohl řidič příslušné "kritizované TRAM" zavčas vidět výstražky předcházející TRAMvaje (ať již pro sledování kritického dění blíže před čelem jím řízeného vozidla či klidně pro "zastínění" výstražek té předchozí TRAM nějakým větším vozidlem IAD - dodávkou, které následně tu předchozí TRAM objelo)

JINAK TRVÁM NA SVÉM (JIŽ ZDE DNES UVEDENÉM) PŘESVĚDČENÍ, ŽE JEDINÉ SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ JE JIŽ TU DRUHOU TRAMVAJ ZASTAVIT PŘED MÍSTEM NAJÍŽDĚNÍ IAD NA TT = V TOMTO PŘÍPADĚ V ZASTÁVCE RADHOŠŤSKÁ DC, ale toto vyžaduje nejen (dosud žel nerealizovanou) příslušnou aktivitu PDT, ale zejména také krapek štěstí, že na její realizaci byl dostatek času = ta druhá TRAMvaj nejela opravdu moc brzo za tou první.

Odpovědět