Ale naprosto upřímně možná by to příště stálo za to... Udělat vítr na MČ, kam SSZ spadá, pak bombardovat magistrát a klidně i Krnáčovouvon Špilberk píše:Tak, tak, TSK se do příště poučí z předchozích nezdarů a už se to nebude opakovat.9001 píše:Sice hezké, ale možná příště pustit rovnou s dymanikou...
A jestli jo, tak na TSK napíšu příště stížnost, a budou to mít. Hotovo.![]()
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak, tak, TSK se do příště poučí z předchozích nezdarů a už se to nebude opakovat.9001 píše:Sice hezké, ale možná příště pustit rovnou s dymanikou...
A jestli jo, tak na TSK napíšu příště stížnost, a budou to mít. Hotovo.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sice hezké, ale možná příště pustit rovnou s dymanikou...Martin Šubrt píše:13:30 puštěna dynamika, ve 14:30 na všech vjezdech bez kolon aut.Petr86 píše:Tak dnes v poledne byla kolona od křižovatky u Otakarky "jen" do podjezdu pod tratí za Fidlovačkou.Trolejové kontakty stále nekvokaly.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
13:30 puštěna dynamika, ve 14:30 na všech vjezdech bez kolon aut.Petr86 píše:Tak dnes v poledne byla kolona od křižovatky u Otakarky "jen" do podjezdu pod tratí za Fidlovačkou.Trolejové kontakty stále nekvokaly.
Tak dnes v poledne byla kolona od křižovatky u Otakarky "jen" do podjezdu pod tratí za Fidlovačkou.
Trolejové kontakty stále nekvokaly.
-
gabuliatko
- Uživatel
Nejen v noci. Stav běžný z Neapole se pomalu přesouvá do Prahy.Bobik píše:Jinak mi přijde, že čím dál tím víc řidičů IAD si v noci na prázdných silnicích s těmi "divnými barevnými světýlky" na křižovatkách odmítá lámat hlavu.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A co bys chtěl? Svého času jsem dojížděl do práce přes Rohanské nábřeží. Tam je milion semaforů v řadě a na některých trvalá červená. I když k nim jedeš předpisově, musíš zastavit. Sám na prázdné silnici. Takže jsem na to pak už dlabal. Někdy jsem viděl, jak se semafor snaží na poslední chvíli překlopit a někdy ani to ne. Město mi na naftu/spojku/brzdy nepřispěje, tak ať si takový vyfiku-ndace strčí do řiťky.Bobik píše:Jinak mi přijde, že čím dál tím víc řidičů IAD si v noci na prázdných silnicích s těmi "divnými barevnými světýlky" na křižovatkách odmítá lámat hlavu. Pomalu se stává zvykem přijet ke křižovatce, rozhlédnout se a pokud nikde nic není, (což obvykle není) pokračovat. To, že světla na vjezdu do Šárky nikdo neřeší (a to kolikrát ani přes den) jsem si už zvykl, ale borec na odbočení z Patočkovy do Myslbekovy mě poněkud překvapil. A to nemám na mysli "poněkud červenější oranžovou", nýbrž tvrdé ignorování červené.
Byť nesouhlasím, neodsuzuju. Jen konstatuju.
- Bobik
- Uživatel
Koryta v noci fungují nějak "divně". Ještě se na na to zaměřím. Jako je to o hodně lepší, než ten pevnej cyklus předtím, ale "úspěšnost" za dva dny (2x26, 57 a 51) okolo 50% "preferenčních" průjezdů mi teda přijde tristní. Zvlášť, když tam v noci chcíp pes. Nějak jsem nepochopil, co to tam vlastně běhá, přijde mi to jako klasické volno po hlavní, které cokoli z boku zazdí. S tím, že to má akorát snahu po přihlášení tramvaje ji co nejdříve pustit. Akorát si tím nejsem zcela jist, mám dojem, že jsem tam i zahlédl něco ve smyslu "červená všude, první přihlášený jede".
Páč se mi opakovaně stalo, že jsem přijížděl k červené, ke které nebyl zjevný důvod (nic z boku nejelo). Sice mě to "vzápětí" pustilo, ovšem háček je v tom "vzápětí". Někdy (především DC) mi to padlo do jízdy, někdy mě to donutilo zastavit a někdy jsem i chvíli čekal. Ano, zdržení nikdy nebylo nijak velké, ale vrtá mi hlavou, k čemu tam ta "vopičárna" v noci vůbec je a zdali by v tom "hustém nočním provozu, kde se nehne ani kolo" nebylo prospěšnější, aby to blikalo.
Jinak mi přijde, že čím dál tím víc řidičů IAD si v noci na prázdných silnicích s těmi "divnými barevnými světýlky" na křižovatkách odmítá lámat hlavu. Pomalu se stává zvykem přijet ke křižovatce, rozhlédnout se a pokud nikde nic není, (což obvykle není) pokračovat. To, že světla na vjezdu do Šárky nikdo neřeší (a to kolikrát ani přes den) jsem si už zvykl, ale borec na odbočení z Patočkovy do Myslbekovy mě poněkud překvapil. A to nemám na mysli "poněkud červenější oranžovou", nýbrž tvrdé ignorování červené.
Páč se mi opakovaně stalo, že jsem přijížděl k červené, ke které nebyl zjevný důvod (nic z boku nejelo). Sice mě to "vzápětí" pustilo, ovšem háček je v tom "vzápětí". Někdy (především DC) mi to padlo do jízdy, někdy mě to donutilo zastavit a někdy jsem i chvíli čekal. Ano, zdržení nikdy nebylo nijak velké, ale vrtá mi hlavou, k čemu tam ta "vopičárna" v noci vůbec je a zdali by v tom "hustém nočním provozu, kde se nehne ani kolo" nebylo prospěšnější, aby to blikalo.
Jinak mi přijde, že čím dál tím víc řidičů IAD si v noci na prázdných silnicích s těmi "divnými barevnými světýlky" na křižovatkách odmítá lámat hlavu. Pomalu se stává zvykem přijet ke křižovatce, rozhlédnout se a pokud nikde nic není, (což obvykle není) pokračovat. To, že světla na vjezdu do Šárky nikdo neřeší (a to kolikrát ani přes den) jsem si už zvykl, ale borec na odbočení z Patočkovy do Myslbekovy mě poněkud překvapil. A to nemám na mysli "poněkud červenější oranžovou", nýbrž tvrdé ignorování červené.
-
gabuliatko
- Uživatel
Nepožadovaly ji autobusy?Martin Šubrt píše:Holt ta chválená směrová šipka na levé odbočení z Otakarky nahoru k Synkáči má za následek...
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S Otakarkou please ještě trpělivost, prý zítra v poledne poběží dynamika. Hlavní problém je v tom, že jak nešly přestavníky, tak byl puštěn pevný cyklus s trvalým vybíráním tramvajového oblouku, který není pojížděn žádnou linkou. To i s mezičasy samo o sobě křižovatce sežere cca 20-25 sekund produktivního času v drtivě většině zejména směru od Synkáče a částečně od Bělehradské. Na směr z Nuslí, tam se bojím, že zhoršení zůstane i při dynamice. Holt ta chválená směrová šipka na levé odbočení z Otakarky nahoru k Synkáči má za následek, že se volno z Nuslí prostě musí seknout o dost dřív a vypořádat se mezičasy, tj. určitě to tam bere autům víc než 10 sekund. Ale zase se v dynamice cykly trošku zkrátí, teď je tam natvrdo stovka a dynamika by měla být spíše okolo devadesátky, pokud si všechny tramvaje nebudou prodlužovat. Od Nuslí je očekáváno ladění, možná redistribuce volna od Synkáče pro Nusle, ale uvidíme.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No s nářadím jsem tam nevyrazil, já hlásil závadu na TSK, zatím 2x přes formulář bezúspěšně. No na červené se mmusí stát, to ano, ale když je za tunelem kolona, tak je tam červená třeba i nějakou tu minutku a to samozřejmě nejde vydržet, takže už se mi stalo, že to někteří brali přes bumlík a samozřejmě se to vzdulo do tunelu.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes ráno horní Náměstí Míru, pro pobavení: https://www.youtube.com/watch?v=o3R3ZBRU7OQ škoda, že mi tak trvalo vybalit fotoaparát, takže si k tomu videjku připočtěte ještě asi 30 vteřin 
-
von Špilberk
- Uživatel
Dneska jsem tam jezdil a zatím jsi tam neupálil ani větvičku.Karosák píše:Zatím jsem si dal menší cíl a sice vyklestění DZ "Stůj, směr centrum kolona!" ze zákrytu lípy u světelné závory v Podolí.
Jinak se přiznávám, že jsem o té ceduli nikdy nepřemýšlel, až teď po tomto příspěvku. A ta cedule je vlastně dost divná: informuje řidiče, že když svítí na semaforu stůj, tak mají zastavit. To snad u každého semaforu, ne
Ale když už tam tu ceduli chceme, tak by se mohla šoupnout na sloup VO před semafor, nemusela by se opakovaně vyřezávat z větví a obecně by byla lépe vidět.
https://www.google.cz/maps/@50.0611994, ... w8M-sQ!2e0
- Bobik
- Uživatel
Skutečně? Já jen, že to, co mi to tam předvádělo ve tři ráno, teda na dynamiku fakt nevypadalo.Karosák píše:A příjemný bonbónek na závěr: V Korytech funguje dynamika![]()
I když, je pravda, že předtím a potom jsem projel. Jenom nevím, jestli proto, že tam "něco" funguje, nebo proto, že jsem měl kliku a zrovna se trefil - zelená/volno akorát svítilo, takže jsem raději na nic nečekal a mazal, než si to rozmyslí. A ještě předtím s 26 mi to sice "padlo do jízdy", nicméně jsem nějakou dobu čekal na tam končící 22.
-
vencavasek
- Uživatel
von Špilberk: K té Nuselské (Táborská => Synkáč), shodou okolností jsem tam byl ve čtvrtek vpodvečer (to už bylo SSZ v provozu a vypadalo to tam podobně). A kupodivu měla tam parkující auta lístečky za stěračem. Nicméně uznávám, že problém to samozřejmě nevyřešilo.