V pondělí jsem měl tu čest jet ForShity na 7 mezi Otakarovou a Nádraží Vršovice a vedle toho otravného třískání kovových plíšků na přechodovém měchu otřásla v jedni chvíli tramvají i poměrně citelná rána.
K tomu sedačky na úrovni 3. tř. první republiky (v jakože "hi-tech" tramvaji? Pokud jde o hygienu, existuje dobře tvarovaný plast), v interiéru dva 3m tunely o šířce 70 cm. Radši bych skutečně bral v Praze to, co jde do Blavy....
Škoda ForCity 30T. Vzhľadovo veľmi podarená tramvaj, z produkcie Škody asi zatiaľ najkrajšia. Previezol som sa v rámci predvádzacej jazdy pre médiá. Sadol som si nad podvozok bez trakčákov. Nič nerachotilo, nedrnčalo, nevibroval. Úplne odlišný zážitok ako v 14T. Kinematika kĺbov odlišná než som čakal, pozdĺžne nerovnosti boli podľa očakávania oproti 15T takmer nepovšimnuteľné. Akurát na vlnkovitých koľajniciach trochu rachotila, ale to nie je chyba vozidla ale trate. Prejazd oblúkmi bez šklabania, provnateľný s Bombardierom Flexity Outlook ktorý sa v BA testoval. Interiér je priesranný a nemám obavy že by neobrala toľko vlkov ako súprava 2xT3 s usporiadaním 1+1. Miesta na státie naozaj dosť, rovnako dosť madiel na držanie. Vynikajúci informačný systém. Sedadlá STER 6MS sú rovnaké ako v novch Trolisoroch a pohodlné, určite lepšie než "dreváky" v 15T v Prahe. Teší ma že tramvaj je aj plne klimatizovaná. Fotky budú nasledovať.
Docela závist.
(Samozřejmě, oni mají jednu takovou, my máme nových tramek mraky, ale oni mohou být s naději, že budou přibývat, kdežto my budem mít ty dřevěné pojízné prvorepublikové chudobince, bo nějaká firma potřebovala zakázku - dost možná)