Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Martin Šubrt » 27.11.2014 22:48

gabuliatko píše:Politické zadání se nedá nesplnit chceš li si zachovat židli pod zadkem. Dle prvních náznaků chování paní Primátorky mi přijde že bude mnohem hůř.
Ano, tak to funguje. Jsou ale okamžiky, kdy při nejlepší vůli není technik schopen zadání splnit. Např. otevřít Blanku 2. prosince ;-). I tu splítku vnímám jako střet příkazu a jeho držení s fyzickým stavem, který je holt nefunkční. Držení příkazu a neustoupení na některých místech pravděpodobně projektanta dostává do stavu, který bych nechtěl zažít. Ale fakt nevím, co se tam (ne)děje, nemám dost informací, jen mi pípají smsky od řidičů a čtu zprávy o těch zdrženích a netěší mě to. Nerozumím tomu, jak je možné, že se to děje. Myslím systémově, technicky bych to nepochopil nikdy ;-).

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 27.11.2014 22:42

vencavasek: TSK má semafory pouze ve správě. Co na nich běhá je výsledkem práce projektanta (Eltodo, DIS Tomek, AŽD, DIP Marek) a toho, jakou podobu dopravního řešení schválí Policie (doporučující, ale velmi silný téměř rozhodující hlas) a Odbor dopravních agend magistrátu hlavního města Prahy. TSK má smlouvu na obnovu a výstavbu SSZ s Eltodem a ty běží podle ročních plánů výstavby a obnov. Pokud je jiný požadavek, může jej vyvolat třeba Ropid. ODA MHMP na něco dá se souhlasem Policie razítko, na místě se to nastaví a běží to. Fyzickou realizaci většinou zajistí TSK prostřednictvím Eltoda, případně nějakého subdodavatele. Třeba v případě splítky je ale vliv TSK na akci téměř nulový, rozhodně ne ve smyslu, co bude na místě běhat. Spíš na sebe na chodbě každý den koukáme a vyzvídáme, zda někdo nezjistil něco nového.

Otakarova byla výjimka. Součástí TSK je jaksi od roku 2008 zbytek Bémem zrušeného Ústavu dopravního inženýrství. Tyto zbytky simulují dopravně-inženýrskou činnost pro město, ale zatímco v minulosti se u nás skoro 100% dopravních řešení i projektovalo, nyní tomu tak není. Nyní se pouze vyjadřujeme k dopravním studiím a dopravním řešením, a to ještě ne ke všem a u některých až v okamžiku, kdy se SSZ již staví nebo je v provozu. Naše připomínky jsou vždy níže než připomínky Policie či ODA MHMP. Dva z kolegů ještě projektují dopravní řešení, protože jeden z těchto lidí byl v osmdesátých letech u zrodu prvních preferencí a je nepochybně největším expertem na tramvajové preference. Ale už se k němu něco dostane výjimečně. Nábř. Kpt. Jaroše po těch problémech po rekonstrukci, opravovaná Výtoň a teď koncepčně ta Otakarka. To je důvod, proč jsem při problémech na Otakarce mohl on-line předávat info projektantům a koukat jim pod ruce. A oni mohli ovlivnit činnost zhotovitele na místě, také složkám DPP a argumentovat Polici a ODA MHMP. V případě splítky nemají informace ani oni, tady bude daleko víc vědět Grossák.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 27.11.2014 21:59

Martin Šubrt píše:MARV: Mistr tvořitel nepochybně dostal zadání na poslední chvíli a ono to oddetekovat také není úplně jednoduché. Vlastně je to v každém podobném případě návrh úplně něčeho nového, co se začne nějak chovat. Třeba taky velmi špatně. Mistry tvořiteli je v tomto případě opět vedení Ropidu + MČ P1, kteří akci rozjeli na poslední chvíli, měli si uvědomit, že to není zas tak jednoduché a k tomu patří i umění ustoupit, počkat, linku rozdělit apod. Chyby v této rovině se ale nepřiznávají, zatím... Přitom to není ostuda, ostuda je na nich trvat...
Politické zadání se nedá nesplnit chceš li si zachovat židli pod zadkem. Dle prvních náznaků chování paní Primátorky mi přijde že bude mnohem hůř.

vencavasek
Uživatel

Příspěvek od vencavasek » 27.11.2014 20:45

K malostranské splítce: Já se omlouvám, ale pořád to nechápu. Chápal bych třeba, že se z Letenské detekuje bus, i když tam není (a prodlužuje dobu, kdy nejede nikdo). Ale nechápu, jaktože od Letenské čeká (navolená) tram na volno klidně 3 nebo 4 minuty. Nebo že z Malostranského nám. proběhnou dva (tři?) cykly a potom teprve padne volno. To už je podle mě nějaká větší chyba v SSZ.
A myslel jsem, že SSZ má na starosti TSK, nebo ne? Když byly problémy na Otakarce, tak jsem pochopil, že to řešili zaměstnanci TSK.
Kdo je tedy ten, kdo může rozhodnout, co za program tam bude běhat? Nebo mám volat na HOTLINE Eltoda, abych jim sdělil závadu, o které už si tady píšeme přes měsíc?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 27.11.2014 20:37

Preferenční postřehy z linky 11:
1) Spojovací-ať už to proboha dodělají, nebo ať se volno vkládá alespoň 2x, tohle je katastrofa. Do toho tam ocumujou lidí a nechápou, proč je nepustim.
2) Jeseniova -ano odshora mi přijde, že to prostě nepočítá s dodrzenim té silniční 30 od Basilejského. Nemagnetil jsem nikdy, ale často mi to padá akorát u hlavy.
3) Mezi hřbitovy-nevím co přesně Grossák chtěl zjistit, ale výzva k NNŽ svítí a preferuje to korektně. Směrem k Želivskému nesvítí výzva, ani kz a fakt nevím co si o tom myslet, neb volno drželo. Pravděpodobně však jen díky tomu, že drželo s hlavním směrem. Ovšem divně se to chová cca 2 měsíce, bo i když svítila výzva, mě se s 26 srovnal zadní vůz a pěkně jsem tomu nasypal, většinou jsem v zápětí sypal magneto, bo to házelo před čumák a s tou mizernou vyklizovackou a ihned odbočováním jsem tam neměl dobrej pocit nikdy.
4) Boleslavská zdá se parádní. Patrně se i vzájemně přihlašují přes křižovatku vlaky s Florou a opačně, takže se krásně stíhá obojí ne jeden průplav. Když to vydrží, je to nádhera.
5) Otakarova -já si mlaskal, vždy bez zastavení, zvlášť od NBS to nese své ovoce. Jako dřív tam vytvrdnout jen kvůli půlvterine pozdního přihlášení bylo zbytečný a k vzteku. Kéž to vydrží a podaří se případně vyladit a postupně dát do lípy zbytek.
6) Michelská ZC se chová jak Baumax ZC. Jen se vyvalim z oblouku, prd, problikne stromeček a počkej si. To asi dělají busy, ne? Já jim to přeju, ale těch 10 vteřin než projedou by to už vydrželi. Asi by to chtělo lepší detekci tram, ne?
7) Když se na Chodovske vybatolim 20, tak se Baumax stíhá bez zastavení ;-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.11.2014 20:27

MARV: Nový magistrát? :lol: :lol: Tomu sám nevěříte ne?

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 27.11.2014 19:42

MARV: Mistr tvořitel nepochybně dostal zadání na poslední chvíli a ono to oddetekovat také není úplně jednoduché. Vlastně je to v každém podobném případě návrh úplně něčeho nového, co se začne nějak chovat. Třeba taky velmi špatně. Mistry tvořiteli je v tomto případě opět vedení Ropidu + MČ P1, kteří akci rozjeli na poslední chvíli, měli si uvědomit, že to není zas tak jednoduché a k tomu patří i umění ustoupit, počkat, linku rozdělit apod. Chyby v této rovině se ale nepřiznávají, zatím... Přitom to není ostuda, ostuda je na nich trvat...

MARV
Uživatel

Příspěvek od MARV » 27.11.2014 19:20

MF píše:
MARV píše:Dnes kolem poledne šňůra tramvají před splítkou z obou směrů a navíc, jak jsem výše psal tak občas to pro zpestření pustilo tram proti sobě. Pro zlepšení na závěr při výjezdu z Letenské to pouští cca 5 aut, nebo jednu tram a poté dlouhá prodleva.
Byla tam zavada vozu v kombinaci s neschopnym tramvajakem. Další zase nepustil, lidi ven s pak neuměl od bavit nouzovr otevřené dvere. Ostatní ucpali splitku.
To je možná vysvětlení pro tuto chvíli, ale jinak je to celý den obdobné. Od Újezda, díky hloupě nastavené SSZ na Malostranském nám. dochází k ucpání Karmelitské, takže fronta tram v Karmelitské před Malostranským nám. blokuje IAD a tím pádem i sama sebe. Vzhledem k uspořádání Karmelitské z toho není úniku. Dříve před úpravou této SSZ taky docházelo k chvilkovému vzdutí, ale nyní je to až hororové a ještě za to autor této úpravy rozhodně dostal balík místo, aby byl popohnán k odpovědnosti. Doufám, že snad nové vedení magistrátu bude k nářkům vstřícnější a věc upraví do původního stavu a toho mistra tvořitele, který to takto vymyslel náležitě ocení.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 27.11.2014 17:38

MS: Bus podjezdem pro auta jezdil i predtim. Nevim vsak, zda oficialne, ale prakticky ano. Ridici samozrejme klicku meli, ale byli lini vystoupit a navolit se, a tak obcas jezdili i na stuj..

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 27.11.2014 16:19

MARV píše:Dnes kolem poledne šňůra tramvají před splítkou z obou směrů a navíc, jak jsem výše psal tak občas to pro zpestření pustilo tram proti sobě. Pro zlepšení na závěr při výjezdu z Letenské to pouští cca 5 aut, nebo jednu tram a poté dlouhá prodleva.
Byla tam zavada vozu v kombinaci s neschopnym tramvajakem. Další zase nepustil, lidi ven s pak neuměl od bavit nouzovr otevřené dvere. Ostatní ucpali splitku.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 27.11.2014 16:01

Martin Šubrt píše:... kolapsy celé Malé Strany.
Není to nějaké chystání "efektu" otevření tunelu Blanka? Tu přicpeme, támhle zhoršíme, a až se tunel na apríla otevře, tak se to zas zruší.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 27.11.2014 15:32

Tohle přece není možný, aby minibus se třemi lidmi za půl hodiny odstřeloval už druhej měsíc pravidelnost dopravy v půlce města. Zvlášť, když kromě 22 odtud ještě hradí nyní 20 půlku spojů 9 na Žižkov a 12 je na Arbesáku sama.

Tak se sundal bus směrem ke Klárovu z kolejí, takže asi jezdí podjezdem pro auta. Tak k tomu vypnu tu detekci busů nad kolejemi, odpojím kamerky i na druhé straně, nasadím původní DŘ a řidič 294 prostě dostane kličku a v Letenské se nacvakne vždy po příjezdu. To přece šlo udělat druhej den po zjištění, že ta videodetekce nešlape. Nebo když se nebude chtít kličkovat, tak holt jízda Valdštejnskou, ale přece není možný, aby to takhle nešlo den za dnem s těmi kolapsy celé Malé Strany.

MARV
Uživatel

Příspěvek od MARV » 27.11.2014 15:07

Dnes kolem poledne šňůra tramvají před splítkou z obou směrů a navíc, jak jsem výše psal tak občas to pro zpestření pustilo tram proti sobě. Pro zlepšení na závěr při výjezdu z Letenské to pouští cca 5 aut, nebo jednu tram a poté dlouhá prodleva.

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 27.11.2014 14:40

Ohledně letenské splítky, včera jsem měl 12, stál jsem jako 3tí a interval pouštění tramvaje byl vždy přes 2 minuty, já čekal na čočky 2:42...proti mě jela JEDNA tramvaj.

MARV
Uživatel

Příspěvek od MARV » 27.11.2014 14:37

Mám dotaz, bude se něco dělat se SSZ ve splítce v Letenské a ze SSZ na dolním Klárově při výjezdu z Letenské. Dnes, jako vždy docela síla. Vše stálo již od Újezdu a ve splítce to dokonce pouští i tram proti sobě. Nebo je to úmysl jak zasekávat Malou Stranu.

Odpovědět