Tak to snad po spuštění SSZ snad nebude ta potíž, nebo ne? Vlepka se podle mého (vzhledem k datu) vztahuje právě ke spuštění místní SSZ.P_V píše:Asi že je tam špatně vidět dozadu na autobusy blížící se po kolejích, kterýžto podstatný fakt se z toho pro samou právničinu vykouřil.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
Asi že je tam špatně vidět dozadu na autobusy blížící se po kolejích, kterýžto podstatný fakt se z toho pro samou právničinu vykouřil.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo představu, co chtěl básník říci touto vlepkou? Mě osobně zůstává rozum stát.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak to asi brzy oslavíme spuštění toho přechoduKarosák píše:Na IPP DC byla instalována ta hustá megasekce co je na Trojském mostě. Označena je však (myslím, že rozumně) klasickou navesti.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) já dnes (vlastně již včera
) jel po čase l.7 a rozhodně jsem na její další 2 umístění velmi myslel a to:
- na výjezdu z pravého oblouku za zastávkou Křížová ZC
- a hned následující sekci těsně za zastávkou Braunova ZC
2.) jinak z hlavy mne ještě napadají
a) také kvůli plynulým rozjezdům
- za zastávkou Výtoň DC
- za zastávkou Národní třída DC
- před zastávkou Modřanská rokle ZC
-
za zastávkou Anděl ZC v Plzeňské
b)
pokud se na ní nedá uváznout bez napětí (což mi někdo tvrdil), tak rozhodně
- obě v Lazarské ul. u oblouku do/z Vodičkovy ul., páč tam s uvázlou tramvají z Vodičkovy ul. lidská síla nepohne = musí se spojovat, a to žel většinou s technickou, protože to není sólo, ale 15 či 14T (jak se již určitě párkrát stalo)
- v prostoru zastávek Na Knížecí v ul. Za Ženskými domovy
- na výjezdu z pravého oblouku za zastávkou Křížová ZC
- a hned následující sekci těsně za zastávkou Braunova ZC
2.) jinak z hlavy mne ještě napadají
a) také kvůli plynulým rozjezdům
- za zastávkou Výtoň DC
- za zastávkou Národní třída DC
- před zastávkou Modřanská rokle ZC
-
b)
- obě v Lazarské ul. u oblouku do/z Vodičkovy ul., páč tam s uvázlou tramvají z Vodičkovy ul. lidská síla nepohne = musí se spojovat, a to žel většinou s technickou, protože to není sólo, ale 15 či 14T (jak se již určitě párkrát stalo)
- v prostoru zastávek Na Knížecí v ul. Za Ženskými domovy
Super:) tak další místo kde by byla potřeba jako sůl, jsou výjezdový vrata z vozovny Motol:)willyjeff píše:Sakra čeho ty si nevšimneš? Já tam ráno 6x projel a neviděl sem nic zajímavýho, až na těch pár sebevrahů, co se vrhají pod jedoucí tramvajKarosák píše:Na IPP DC byla instalována ta hustá megasekce co je na Trojském mostě. Označena je však (myslím, že rozumně) klasickou navesti.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sakra čeho ty si nevšimneš? Já tam ráno 6x projel a neviděl sem nic zajímavýho, až na těch pár sebevrahů, co se vrhají pod jedoucí tramvajKarosák píše:Na IPP DC byla instalována ta hustá megasekce co je na Trojském mostě. Označena je však (myslím, že rozumně) klasickou navesti.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na IPP DC byla instalována ta hustá megasekce co je na Trojském mostě. Označena je však (myslím, že rozumně) klasickou navesti.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, ale i tak jsem pro blikátka. Zaprvé proto, že by to, jak podotkl von Š, mohlo zabavit ouřady. A dále proto, že třeba (především) na naší "oblíbené" Hráče musíš mít oči úplně všude, protože tam ty ovce snad padají i z nebe. 35 tam jezdím málokdy, většinou kolem 20 a i tak jsem tam již zažil horké chvilky. Hlídám si chodce, ale stačí mžik pohledu na SSZ a máš ho tam. Večer to místo není přímo přisvětlené a když v tom šeru máš vnímat i periferii, je to bída. Když si hlídáš lidi, může se stát, že to třeba projedeš ne úplně košer a někdo (technik) může mít kecy. U blikátka tohle řešit nemusím a hlídám si jen ty lidi.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Pan G nemíchá nic...
U vozovny Střešovice a např. kousek za Strašnickou směrem k Bille je to samé. Přechod svítí/bliká bíle, ale jakmile se objeví chodec začne červeně a chodec ho spouští svoji přítomností... Ale ovšem ten ve Střešovicích moc nefunguje...
Upřímně... Je to lepší než tam cpát SSZ, ale pokud tam bude člověk co mu "přeskočí" a nepodívá se tak ho tramvaj stejně sejme, tak jako tak .Viz ted děda na přejezdu, jak ho "skřípli" policajti...
U vozovny Střešovice a např. kousek za Strašnickou směrem k Bille je to samé. Přechod svítí/bliká bíle, ale jakmile se objeví chodec začne červeně a chodec ho spouští svoji přítomností... Ale ovšem ten ve Střešovicích moc nefunguje...
Upřímně... Je to lepší než tam cpát SSZ, ale pokud tam bude člověk co mu "přeskočí" a nepodívá se tak ho tramvaj stejně sejme, tak jako tak .Viz ted děda na přejezdu, jak ho "skřípli" policajti...
Ty světýlka na přechodě pro chodce ovládá fotobuňka na sloupu osvětlení přechodu. Když se pod ní objeví chodec na kraji chodníku, přechod začně blikat. Když tam nikdo nestojí, nebliká.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
POZOR - mám pocit, že "meleš o voze, když jiní o koze" či "si pleteš hrušky s jablky".gabuliatko píše:.... Dělka blikání bude dána polohou detekce tramvaje.
Nějak nechápu co řešíš, chodci ignorují SSZ a Ty řešíš délku blikání nějakého blikátka. Pokud to je podobná kravina co je nainstalována u vozovny Střešovice ZC tak tam jsem nepřišel na to jak to funguje. A blikátka na Buranově na zastávkách, ty jsem též nepochopil.
1.) u voz. Střešovice je napříč vozovkou "výstražné světelné/blikající BODOVÉ upozornění" řidičů vozidel na přechod přechodce = možnost častého výskytu chodců a jejich právo přednosti - dle mne toto zařízení funguje nepřetržitě (v určitém nastaveném čase či detekce snížení denního světla) - obdobně jako forma upozornění na přechody pomocí speciálního nasvícení pouličním osvětlením
2.) momentálně se tu ovšem bavíme o "světelné výstražné LINII hranice průjezdního profilu TT v úseku přechodu pro chodce" upozorňující chodce na blížící se TRAMvaj, o jejíž 1. instalaci jsem tu jako první informaoval zrovna já před cca 2 měsíci - mezi zastávkami Vosmíkových a Bulovka (jen dodávám, že na fotce je ještě příslušné zařízení zakryto bílou ochrannou fólií, a že již delší delší dobu tam i v Karlíně u železniční viaduktu jsou bez ní = je vidět povrch z nějaké poměrně čiré hmoty/plastu a tedy provedením připomíná blikající světýlka na nástupních hranách zastávek TT Barrandov či stanic =M=C Střížkov, Prosek, Ládví) - předpokládám, že toto zařízení bude spouštěno obdobně jako právě uvedená zařízení na 3 stanicích =M=C a 6-ti TRAM zastávkách či blikání výstražných DZ "POZOR TRAM" na přechodech u zastávek TRAM Poliklinika Barrandov a osobně si myslím, že právě poslední uvedené zařízení, které je svou funkcí nejbližší tomu budovanému, má spolehlivý dopad = chodci se při přecházení TT řádně rozhlížejí a dávají TRAM přednost, když to potřebuje /jede (a nikoliv, když tato stanicuje a přesto je na přechodu červená).
Dodávám, že můj předchozí dotaz byl jen otázkou, jestli nově instalované zařízení bude spouštěno tak, aby počítalo s možnou maximální traťovou rychlostí TRAM či tuto bude uměle snižovat.
-
gabuliatko
- Uživatel
Dělka blikání bude dána polohou detekce tramvaje.MM-Mikulovsky píše:100% souhlasím + navíc z mého pohledu řidiče jsem opravdu hróóóózně zvědavý na nastavení délek blikání před průjezdem TRAMvaje = vyklizovacích časů na opuštění přechodu chodci (jestli náhodou z pohledu "vyšší moci" nepožaduji volnou TT dříve než je dostačující)von Špilberk píše:Já to beru tak, že kdo si hraje s blikátkama, ten neotravuje se semafory. Takže, když se příslušní orgáni zabaví rozmisťováním blikátek a přestanou trousit semafory na každém rohu, tak jde o zlepšení.
Nějak nechápu co řešíš, chodci ignorují SSZ a Ty řešíš délku blikání nějakého blikátka. Pokud to je podobná kravina co je nainstalována u vozovny Střešovice ZC tak tam jsem nepřišel na to jak to funguje. A blikátka na Buranově na zastávkách, ty jsem též nepochopil.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
100% souhlasím + navíc z mého pohledu řidiče jsem opravdu hróóóózně zvědavý na nastavení délek blikání před průjezdem TRAMvaje = vyklizovacích časů na opuštění přechodu chodci (jestli náhodou z pohledu "vyšší moci" nepožaduji volnou TT dříve než je dostačující)von Špilberk píše:Já to beru tak, že kdo si hraje s blikátkama, ten neotravuje se semafory. Takže, když se příslušní orgáni zabaví rozmisťováním blikátek a přestanou trousit semafory na každém rohu, tak jde o zlepšení.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já to beru tak, že kdo si hraje s blikátkama, ten neotravuje se semafory. Takže, když se příslušní orgáni zabaví rozmisťováním blikátek a přestanou trousit semafory na každém rohu, tak jde o zlepšení.