U linek s delším intervalem hold vznikají velké rozdíly mezi časem na ZJŘ a který platí!
Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
Jedu na střídání 143 v 15:14 z NB. Ovšem visí už ZJŘ od PO a již 2. člověk si stěžuje že to jede o 12 minut později... Ale ono to jede včas 
U linek s delším intervalem hold vznikají velké rozdíly mezi časem na ZJŘ a který platí!
Ale bude.... Ikarusy mají oproti Solarisům horší rejd, takže se na 294 stejně neobjeví.MOp píše:Takze se zabiji dve mouchy jednou ranou - zmizi jedine misto, kterym neprojede Ikarus E91 a nic nebude branit jeho nasazeni.Bravo, Bravisimo!
Tam asi i Transit. 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha. Tak mě to přišlo stejný.Bobek píše:Polák je oproti Maďarovi o víc jak metr delší. Ostatně i na kapacitě je to znát.
Polák je oproti Maďarovi o víc jak metr delší. Ostatně i na kapacitě je to znát.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A Ikarus vs Solaris je takový rozdíl velikosti? Mě to přijde oboje prakticky stejné...MOp píše:Takze se zabiji dve mouchy jednou ranou - zmizi jedine misto, kterym neprojede Ikarus E91 a nic nebude branit jeho nasazeni.Autobus 294 se v centru opět zasekl. Od ledna dojde u problematické linky ke změnám
http://www.metro.cz/autobus-294-se-v-ce ... e-deje_hyrBravo, Bravisimo!
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Takze se zabiji dve mouchy jednou ranou - zmizi jedine misto, kterym neprojede Ikarus E91 a nic nebude branit jeho nasazeni.Autobus 294 se v centru opět zasekl. Od ledna dojde u problematické linky ke změnám
http://www.metro.cz/autobus-294-se-v-ce ... e-deje_hyr
-
von Špilberk
- Uživatel
Ano, to je logika: postavím černou, přehřívající se bednu a pak si zvýším provozní náklady instalací, provozem a údržbou klimatizace, aby mi tam lidi nechcípli vedrem.

-
martin8211
- Uživatel
Tak Solaris mají zrovna klimatizaci 
Mě v 15T vadí hlavně smrad bezdomovců, který je tam až divně často, hlavně v zadním článku. Jakoby nešla prostě vyvětrat.
Mě v 15T vadí hlavně smrad bezdomovců, který je tam až divně často, hlavně v zadním článku. Jakoby nešla prostě vyvětrat.
-
von Špilberk
- Uživatel
Příležitost vytvořit korporátní barvy DP pro nové vozy byla, protože 15T a SORky začaly přicházet téměř ve stejné době, přesto se vzhled trochu liší, i když by nemusel, kdyby se chtělo.
S tím, že bych chtěl, aby 15T vypadala víc jako bus SOR, ne naopak.
Stejně tak to byla příležitost sjednotit vzhled a funkce info. systému pro cestující (když tyto vozy budou tvořit většinu výkonů povrchové dopravy), ale to se asi taky nechtělo.
Bílá střecha je lepší, interiér se nebude tak přehřívat.
Se podívejte třeba na 15T: obří skla, černá barva, boky ukloněné ke slunci jako solární panely.
Proč jen je v tom takové vedro

Stejně tak to byla příležitost sjednotit vzhled a funkce info. systému pro cestující (když tyto vozy budou tvořit většinu výkonů povrchové dopravy), ale to se asi taky nechtělo.
martin8211 píše:Ještě poznámka, co mě mrzí u Solárek DPP, ze nechal bílou střechu. Krásně vypadají brněnské SU18 s černou střechou od oken.
Se podívejte třeba na 15T: obří skla, černá barva, boky ukloněné ke slunci jako solární panely.
-
martin8211
- Uživatel
Ono to je občas jenom přelepený ten nátěr PID. Souhlas, červená k MHD v Praze patří, ale ta modrá střecha, to je trochu "levně vypadající hlavně aby to bylo za každou cenu nový nátěr neDPP". Osobně nejlepší verzi nátěru PID jsem zatím viděl paradoxně u DPP na těch dvou příměstských NB12, který ale nesplňuje zase přesně podmínky jednotného nátěru.
Na druhou stranu, když se nad tím zamyslím, na linkách 3xx a 4xx by se PID nátěr mohl chytit (červená-jede do města/Modrá-Čsad bylo vždycky modrý).
Ještě poznámka, co mě mrzí u Solárek DPP, ze nechal bílou střechu. Krásně vypadají brněnské SU18 s černou střechou od oken.
Na druhou stranu, když se nad tím zamyslím, na linkách 3xx a 4xx by se PID nátěr mohl chytit (červená-jede do města/Modrá-Čsad bylo vždycky modrý).
Ještě poznámka, co mě mrzí u Solárek DPP, ze nechal bílou střechu. Krásně vypadají brněnské SU18 s černou střechou od oken.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ČD má stejný přístup jako DP ne? Prostě vůz jde na nějaký stupen prohlídky, kde by lak dostal stejně, tak šel rovnou do Najbrtu.von Špilberk píše:Lak PID není záruka ničeho: To je asi jako, když přijede vlak v Najbrtu a vevnitř je koženka, skrz okna není vidět a záchod smrdí až na nástupiště.
Jsem kdysi doufal, že ČD napadne dávat nové barvy jen na reko vozy, aby se to odlišilo, no a ono je to nenapadlo.![]()
A přemalovávat všechny BusyKdo by to zaplatil
Stejně jako před pár lety suchoje akorát DPP nemá "nový" korporátní nátěr... A nebo u DPMB, kde i největší střepy měly nový brněnský lak
-
von Špilberk
- Uživatel
Lak PID není záruka ničeho: To je asi jako, když přijede vlak v Najbrtu a vevnitř je koženka, skrz okna není vidět a záchod smrdí až na nástupiště.
Jsem kdysi doufal, že ČD napadne dávat nové barvy jen na reko vozy, aby se to odlišilo, no a ono je to nenapadlo.
A přemalovávat všechny Busy
Kdo by to zaplatil 
Jsem kdysi doufal, že ČD napadne dávat nové barvy jen na reko vozy, aby se to odlišilo, no a ono je to nenapadlo.
A přemalovávat všechny Busy
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jo, jenže třeba takový busíky nejmenovanýho dopravce zpod seřadiště dost často nesplňujou dobrou polovinu požadavků a standartů, ale v PIDím laku jsouElWapp píše:No podle mě má v ideálním případě být z dálky vidět, že bez ohledu na konkrétního dopravce jede autobus PID splňující všechny standarty a požadavky ...
No podle mě má v ideálním případě být z dálky vidět, že bez ohledu na konkrétního dopravce jede autobus PID splňující všechny standarty a požadavky kladené na údržbu, kapacitu, čistotu vozidla, informační systém, pohodlnost sedaček a vystupování řidiče, za jejichž případné nesplnění si to provozovatel pěkně odskáče u organizátora celého systému, který řídí provoz, zaštiťuje celý systém a aktivně komunikuje se zákazníky.
A když po sobě tu větu čtu, tak nám z ní vlastně nefunguje vůbec nic
A když po sobě tu větu čtu, tak nám z ní vlastně nefunguje vůbec nic