No myslím, že program se dá vymyslet dopředu a vyzkoušet v nějaké simulaci. Pak stačí postavit kandelábry a natáhnout dvoulinku9001 píše:Vyměnit železo a postavit SSZ včetně programu je asi trochu složitějšíMF píše:Stejně, Šurovský a spol zvládnou vyměnit kolejovou křižovatku doslova za pár dní a tady mění semafory takovou dobu...
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vyměnit železo a postavit SSZ včetně programu je asi trochu složitějšíMF píše:Stejně, Šurovský a spol zvládnou vyměnit kolejovou křižovatku doslova za pár dní a tady mění semafory takovou dobu...
Stejně, Šurovský a spol zvládnou vyměnit kolejovou křižovatku doslova za pár dní a tady mění semafory takovou dobu...
-
von Špilberk
- Uživatel
zpráva z preference (http://preference.prazsketramvaje.cz/)sstepan23 píše:Světla na Spojovací zatím plně funkční i s preferencí.
28.01.2015 Zoufalost na Spojovací skončila
SSZ Koněvova - Spojovací je po půl roce opět v dynamickém řízení s preferencí tramvají. Signalizace byla dočasně řízena pevným programem v důsledku vlekoucí se přestavby 5ramenné křižovatky...
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Příští sobotu mám lajnu 9, tak odzkoušíme. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Luxus, díky za zprávu. Já je mám až teď
Tak ať to vydrží dlouhá léta šlapat ku prospěchu věci a bez záseků 
Přesně komplet funkční. Před pár hodinama to pustili.mam druhý vánoce normálně 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ho@ovno
Jako ode dneška? I s předvěstí a tak??!!
Světla na Spojovací zatím plně funkční i s preferencí. 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak včera jsem linku 17 měl a pořadí za mnou mě dojíždělo někde u Národního divadla. Já byl o 3 pozdě, on o 1 napřed. Netuším, co tam bylo za střelce, ale dělal to takhle celý den. Podle mě měl jen štěstí na světla a u ND nečekal v té frontě tydýtů, co tam furt čekají na světla rovně, když je přikázaný směr vpravo.
Když jsem jel na druhou stranu, tak při výjezdu ze smyčky mě neustále předjížděla linka 24, která mě drbala až na Jaroše, takže už na Čechově mostě jsem měl zase 3 minutovou sekeru.
Nevím, když prostě nemám šanci, tak se nehoním, tu tramvaj předemnou nepředjedu. Zpoždění nabírám zásadně z těchto důvodů: 1) tramvaje jedoucí předemnou ve stejný čas, 2) pomalu nastupující cestující (všichni jedněma dveřma, vykecávání uprostřed dveří, loučení, nesmyslné dobíhání a držení zavírajících se dveří, ikdyž za mnou už přijíždí další pořadí, velký počet cestujících kvůli nahromadění vzhledem díře mezi pořadími atp.) 3) semafory, 4) striktně dodržuji omezené rychlosti. Neexistuje, abych do výhybky jel víc jak 15/10, OR také stritkně, u mě žádných 51 nebo 52 neuvidíte. Jedu maximálně 50. Nelíbí se vám to? Tak můžete akorát tak zírat na moje brzdová světla. Nikde nestanicuji déle než bych měl. Přijedu do zastávky, otevřu dveře, zavřu dveře, vyrážím a jedu maximální možnou rychlostí, ale nepřekročím ji.
Když jsem jel na druhou stranu, tak při výjezdu ze smyčky mě neustále předjížděla linka 24, která mě drbala až na Jaroše, takže už na Čechově mostě jsem měl zase 3 minutovou sekeru.
Nevím, když prostě nemám šanci, tak se nehoním, tu tramvaj předemnou nepředjedu. Zpoždění nabírám zásadně z těchto důvodů: 1) tramvaje jedoucí předemnou ve stejný čas, 2) pomalu nastupující cestující (všichni jedněma dveřma, vykecávání uprostřed dveří, loučení, nesmyslné dobíhání a držení zavírajících se dveří, ikdyž za mnou už přijíždí další pořadí, velký počet cestujících kvůli nahromadění vzhledem díře mezi pořadími atp.) 3) semafory, 4) striktně dodržuji omezené rychlosti. Neexistuje, abych do výhybky jel víc jak 15/10, OR také stritkně, u mě žádných 51 nebo 52 neuvidíte. Jedu maximálně 50. Nelíbí se vám to? Tak můžete akorát tak zírat na moje brzdová světla. Nikde nestanicuji déle než bych měl. Přijedu do zastávky, otevřu dveře, zavřu dveře, vyrážím a jedu maximální možnou rychlostí, ale nepřekročím ji.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S bodem 2 jsem se setkal a rovněž jsem nechápal, co tím chtěl básník říci 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
s popisem rozumné jízdy 100% souhlasím, ale opakovaně:Karosák píše:Dobře ty!Jedu kde to jde a když to jde. Někdy Korunní 50 jindy 25. Pořád se učím nenervovat jř. Toto se mi začalo dařit více, když jsem zjistil, že hamtani má na čas pramalý vliv. Z toho Prašňáku prostě jen odbrzdim, když vidím plnou Hradcanskou a ještě sólo před ní. Na co budu rvát Letnou 50, když přede mnou je 12 a 26. Stejně si budeme koukat na kufr před Strossem a projíždět do zastávek. Naslapnu a nechám koulet. Je večer, pěkné volno, vyjdou semtam nějaká světla, solim to pade. Atd. tak asi i pojem kochač bude dost relativní. Ve světle toho, že se snažím nad jízdou přemýšlet dál, než na zabrzdnou vzdálenost mě pak mrzí, když Káem spustí pindy o loudačích. Stejně tam dřív nikdo není.
1.) jsem od kolegů slyšel, že dojíždějí neustále stejné lidi s pořadími před nimi
2.) jsem viděl, že mezi Dvorci - Modřany jsou někteří kolegové schopní při zcela volné trati před sebou jet max 40km/h (byť ta je na 50 až 60km/h), ale nepochopitelné je, že na kříženích a výhybkách pak vidím na tachometru 2. vozu soupravy výrazně víc než předepsaných 15km/h!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už jsem tam dost dlouho nejel, ale musím si položit otázky:cwapa píše:K tý Blanický, nějak nechápu jak to někteří z Míráku, u l.10 a 16, vypálí aby jako stihli světla, který stejně nestihnou, přitom jak pozoruji již několik let, někteří kterým to myslí, vyjedou zvolna a pak jim to padá do jízdy.Ono to chce jako všude trochu myslet.Karosák píše:A trochu k preferenci-horní Mírák se stále neodnaučil ty 90-ti vteřinové záseky, zato však umí jiný bonus: někdy i přes svítící předvolbu a vlak odshora jaksi zapomene rozsvítit volno zespoda/ZC. Bomba! Bude se to s rekonstrukcí Blanické nějak ladit?
1.) Jak dlouho je volno TRAM za Mírák ZC - za jakých podmínek projedou 2 spoje za sebou (ať již oba TRAM či 1 z nich BUS)?
2.) Jak dlouho má červenou kolizní IAD od Rumunské - aby nehrozila srážka vozu MHD s nějakým "střelcem" jedoucím již na oranžovou před zelenou?
K tý Blanický, nějak nechápu jak to někteří z Míráku, u l.10 a 16, vypálí aby jako stihli světla, který stejně nestihnou, přitom jak pozoruji již několik let, někteří kterým to myslí, vyjedou zvolna a pak jim to padá do jízdy.Ono to chce jako všude trochu myslet.Karosák píše:A trochu k preferenci-horní Mírák se stále neodnaučil ty 90-ti vteřinové záseky, zato však umí jiný bonus: někdy i přes svítící předvolbu a vlak odshora jaksi zapomene rozsvítit volno zespoda/ZC. Bomba! Bude se to s rekonstrukcí Blanické nějak ladit?
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska po poledním v pohodě, ZC padlo do jízdy, DC jsem si postál pár vteřin.MM-Mikulovsky píše:Jsem přesvědčen, že dnes ráno byl opět kolem 5:00 zásek u Polikliniky Modřany SSZ Čs.exilu (poměrně dost dlouhé "zelené" volno, když nic nejelo) x Gen. Šišky (stůj+červená, byť ZC já s TRAM a jedno IAD), po chvíli projetí IAD ve volném směru se to "rozhýbalo".