"Plodné" debaty

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: "Plodné" debaty

Příspěvek od 9001 » 29.1.2015 14:24

Ono ovšem i USA si nemá s Ruskem co vyčítat...
1) Afgánistán - Tam i předtím to stálo za nic, ale USA se docela činili, aby to zůstalo...
2)Irák - Nejdřív spojenec, pak nepřítel a výsledek vidíme... Země ve sračkách...
3) Lybie - Asi nejhorší verze a nejvíc nechutná... S Kadáffím si podávali ruce všichni představitelé Západu... Země prosperovala a pak najednou buch, je to nepřítel, zabít a země je ve sračkách...
4) Sýrie - Zafinancování Islámského státu přes odpůrce Asada se CIA trochu vymklo z ruky... Výsledek vidíme...

Takže ono i kam američan stoupne tráva neroste... Akorát to nemáme tak blízko a ještě zabalené do boje proti terorismu...

Stojím si za tím, že jak Rusko tak USA jsou stejní...

Ještě k roku 45... Beneš prosil Churchilla, aby nám zajistil celistvost... Ten odmítl a tak šel za Stalinem, který mu ji přiklepnul...

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2015 13:35

von Špilberk píše:Mně je 35. Já chápu, že kdo zažil 68 nemá Rusy rád.
Takže bohužel nechápete ani jejich způsoby propagandy. Přesto doporučuji (pokud máte UPC nebo SAT, asi i net) pustit si RT (Russia Today). Ta propagandistická slátanina vám snad otevře oči.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2015 13:32

Filip píše:Ukrajina deklarovala neutralitu již v 90.letech neboť už tehdy hrozilo, že se Krym trhne. Dohoda z Budapešti navíc byla ústní a všechny jaderné zbraně na Ukrajině byly ve vlastnictví Ruska jakožto nástupnického státu SSSR. Navíc Krym měl být vrácen už dávno Rusku. Chruščov (Ukrajinec) darováním Krymu porušil především Ústavu SSSR, jeho krok byl protiústavní, nehledě na to, že Krym nikdy Ukrajině nepatřil. A přijde mi fér, že se lidé teď v referendu rozhodli o sebeurčení a nakonec si zachránili životy před vraždící ukrajinskou armádou.
Ukrajina neutralitu nedeklarovala, jen se do žádného paktu nezapojila. Dokonce se ani nestala členem SNS. Je naprosto jedno, jak to Chruščov udělal, pokud toto uspořádání uznaly oba následnické státy v 90. letech - Rusko i Ukrajina. Jaderné zbraně byly ve vlastnictví nástupnických států, na jejichž území byly rozmístěny - Ruska, Ukrajiny, Běloruska a Kazachstánu. Proto také k Budapešťskému memorandu došlo, těžko by se ty země mohly jinak jaderných zbraní vzdát.
Referendum, které se koná až po obsazení země vojsky, předvedl taky Áda v Rakousku. A i tam lidi nadšeně jásali. Bylo i toto referendum podle vás platné? :-)
Filip píše:Navíc Putin a je to můj názor, v současné době se chová jako jeden z mála politiků nejen racionálně, ale snaží se zachránit co nejvíc lidí. A nedivím se, když říká, že se cítí ohrožen přítomností NATO na jeho hranicích. Víme, co je NATO za zločineckou organizaci. Na dveře nám klepe Islámský stát a my budeme dělat, že Rusko je náš nepřítel. Místo, abychom se s ním spojili proti mezinárodnímu terorismu, tak jsme loutky USA a dřívější Moskvu jsme vyměnili dnes za Brusel. (-X
Tohle je přesně ta argumentace, která je chybná, ale Rusku vyhovuje. Co nás ohrožuje víc - banda 100000 magorů s kalašnikovy, nebo jeden fuhrer řídící milion poslušných magorů, kteří kromě těch kalachů mají i tanky a jaderné zbraně, kterými dokonce vyhrožuje světu (to dělal naposledy Chruščov, ani Brežněv toto nehlásal).
Filip píše:Rusko nemá o Ukrajinu zájem, jen pomáhají Rusům, aby to tam přežili. Jak je to možné, že humanitární pomoc posílá jenom Rusko. Co za zvrácenou vládu je v Kyjevě, která nechává zabíjet své občany a místo, aby jim poslala pomoc, tak raději nakupují zbraně od Američanů a Poláků. (-X
A proto tu humanitární pomoc nelze zkontrolovat a je zásadně převážena přes nikým nekontrolované hranice, byť původní dohoda s Ukrajinou zněla zcela jinak. A aktivita separátu po každé takové "humanitární" pomoci vzroste.
Filip píše:Já to ale napíšu, zlatí komunisté.
Tím říkáte naprosto vše, ani TASS by to nenapsal líp. :roll:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.1.2015 13:24

cwapa píše:[Můžu se tě zeptat kolik je ti let? Mě je 65 a zažil jsem 68 a vím co "bratři" dovedou.
Víš ty tvoje příspěvky vypadají jako by jsi byl jejich agent. kdyby to četl Putin tak by měl určitě radost. 8-)
Mně je 35. Já chápu, že kdo zažil 68 nemá Rusy rád. Taky kdo zažil koncentrák nemá rád Němce. Ale takhle se nikam nehneme. Co "bratři" dovedou. Oni nepřišli sami, někdo konkrétní je poslal a spousta "bratrů" ani netušila, kde vlastně je a proč.

Nevím, proč bych měl být Putinův agent. Já tady Rusy rozhodně nechci, ani tady nechci komunismus. Jen nežeru tu proti ruskou hysterii, protože si myslím, že je přehnaná.
Myslím, že islámští teroristé jsou a budou mnohem větší nebezpečí než Rusko.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2015 13:17

von Špilberk píše:Rusové tvrdí, že Ukrajinu rozeštvávají Američani. Ti tvrdí, že ne. Komu mám věřit a proč?
Důležité je, kdo tam posílá zbraně a vojáky. NATO ani USA to nejsou.
A pokud jde o rozdmýchávání. Rusové mají plnou hubu řečí o vměšování, ale o tom, že ceny plynu měnili přesně podle politického zadání, radši mlčí. Přitom jde o miliardy USD.
Proč si myslíte, že státy do NATO vstupují? Historická zkušenost - naše, polská, pobaltská vám nic neříká? Kdyby se státy Ruska nebály, tak je NATO nezajímá. I Finsko už o tom vážně uvažuje.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 29.1.2015 13:10

von Špilberk píše:Vyhlásit válku a nic nedělat, to je jako ji nevyhlásit.
Ano, Stalin byl zaskočen, protože se chystal taky na útok, proto potřeboval odklad.

Spolupráce Ruska a Německa: po 1.SV vlastně logická věc. Západ odmítal sovětský režim a zároveň dusil úplně nepřiměřeně Němce. Tak se ty země spojily při vojenské spolupráci už před Hitlerem. Co taky čekat?
Ale p-0 ořád si myslím, že Putin není ani car, ani Lenin, ani Stalin, ani Brežněv.
Můžu se tě zeptat kolik je ti let? Mě je 65 a zažil jsem 68 a vím co "bratři" dovedou.
Víš ty tvoje příspěvky vypadají jako by jsi byl jejich agent. kdyby to četl Putin tak by měl určitě radost. 8-)
Putin sice není car, ale chová se tak. Jak již jsem jednou psal, být u moci v 89 Putin tak tady máme opět "soudružskou pomoc" v podobě tanků.

Filip

Příspěvek od Filip » 29.1.2015 13:09

Ukrajina deklarovala neutralitu již v 90.letech neboť už tehdy hrozilo, že se Krym trhne. Dohoda z Budapešti navíc byla ústní a všechny jaderné zbraně na Ukrajině byly ve vlastnictví Ruska jakožto nástupnického státu SSSR. Navíc Krym měl být vrácen už dávno Rusku. Chruščov (Ukrajinec) darováním Krymu porušil především Ústavu SSSR, jeho krok byl protiústavní, nehledě na to, že Krym nikdy Ukrajině nepatřil. A přijde mi fér, že se lidé teď v referendu rozhodli o sebeurčení a nakonec si zachránili životy před vraždící ukrajinskou armádou.

Navíc Putin a je to můj názor, v současné době se chová jako jeden z mála politiků nejen racionálně, ale snaží se zachránit co nejvíc lidí. A nedivím se, když říká, že se cítí ohrožen přítomností NATO na jeho hranicích. Víme, co je NATO za zločineckou organizaci. Na dveře nám klepe Islámský stát a my budeme dělat, že Rusko je náš nepřítel. Místo, abychom se s ním spojili proti mezinárodnímu terorismu, tak jsme loutky USA a dřívější Moskvu jsme vyměnili dnes za Brusel. (-X

Rusko nemá o Ukrajinu zájem, jen pomáhají Rusům, aby to tam přežili. Jak je to možné, že humanitární pomoc posílá jenom Rusko. Co za zvrácenou vládu je v Kyjevě, která nechává zabíjet své občany a místo, aby jim poslala pomoc, tak raději nakupují zbraně od Američanů a Poláků. (-X

A říkat Rusové špatní, protože rok 1968, to je přinejmenším dost nefér argument. Navíc tady nebyli jenom Rusové, ale vojska jiných zemí Varšavské smlouvy. Budu odsuzovat Islám jenom protože, pár magorů se odpálí s bombou a zařvou ve jménu Alláha ?

A nikdo ještě nepředložil důkaz o tom, že Rusko vojensky podporuje ruské separatisty. Za to jsou důkazy o tom, jak se demonstranti na Mejdanu vypláceli v amerických dolarech přes americkou ambasádu v Kyjevě.
Vstup do NATO je největší chyba pro evropské státy. NATO se mělo zrušit s Varšavskou smlouvou. NATO dnes už jenom kryje zločiny USA po světe. Krásný důkaz je třeba Kosovo,abychom nechodili daleko.
Špatná to doba, ale Evropa na to dojede.
Naposledy upravil(a) Filip dne 29.1.2015 13:20, celkem upraveno 5 x.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.1.2015 12:58

Já vůbec neschvaluji válku na Ukrajině. On je taky problém v tom, že na Ukrajině je 20 % Rusů. Co s tím :?:
Já jen říkám, že Rusové mají pocit ohrožení a podle toho jednají. Všude kolem evropského Ruska je NATO. To se někdo diví, že Rusové nevěří, že se na ně nic nechystá :?: A že se snaží udělat něco na Ukrajině, aby se do NATO nedostala.
Navíc se dostáváme k diskuzi "co bylo dřív? vejce nebo slepice?"
Rusové tvrdí, že Ukrajinu rozeštvávají Američani. Ti tvrdí, že ne. Komu mám věřit a proč?

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2015 12:39

Ano, západ udělal v Mnichově chybu. A vy byste tu samou chybu chtěl nejspíš opakovat na Ukrajině - tedy že Rusům schválíme anexi Krymu i dobývání východu země, jejíž hranice sami zaručili.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.1.2015 12:33

XSC píše:Mnichov byla ostuda západu, kterou už tehdy i vlastní politici odsuzovali. Ale nebylo to předání celé střední Evropy, Polsko už za vyhlášení války stálo
Ještě k Mnichovu. Právě tam je počátek všeho, i roku 1948 :!: :!:
Jak Hitler, tak Stalin Mnichov pochopili právě jako stažení Západu ze střední Evropy. Kdyby ( ano mluvíme o dějinách, takže už je tady to kouzelné slovíčko) nám Západ pomohl, mohl být Hitler zastaven včas a žádná světová válka by nebyla (ano USA x Japonsko by asi byl oddělený konflikt o Tichý oceán), ale hlavně Stalin by viděl, že střední Evropa není pro něj, že ji Západ brání, a měl by smůlu. Takhle Západ vydal střední Evropu nejdřív Hitlerovi a po válce ji dal Stalinovi.
Francie ani VB nikdy neměla svoje hlavní zájmy v Evropě, ale měla je ve svých koloniích všude jinde. Proto ten pocit, že střední Evropu můžeme dát někomu jinému (Hitlerovi, Stalinovi), a třeba tak od nich budeme mít pokoj.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 29.1.2015 12:59, celkem upraveno 1 x.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2015 12:23

von Špilberk píše:Ano, Stalin byl zaskočen, protože se chystal taky na útok, proto potřeboval odklad.
Skvělé, že jste to napsal. Takže paktem získal v podstatě původní hranice imperiálního Ruska, ale to mu nestačilo a dál se chystal útočit na západ. Pak mi vyvracejte jejich agresivní politiku.
von Špilberk píše:Ale pořád si myslím, že Putin není ani car, ani Lenin, ani Stalin, ani Brežněv.
Putin je důstojník KGB (tedy následník Brežněva), který se stává carem. Jediný rozdíl je, že nedokáže založit dynastii, takže je to takový ruský Mussolini.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2015 12:20

Když na něco není dohoda, tak ji nemůžu vymáhat. A už vůbec ne určovat cizím zemím, jak mají jednat. NATO se sice rozšířilo, ale jaderné zbraně se neposunuly ani o krok a stav konvenční výzbroje zásadně klesl. Zato jako reakce na uvažovaný, ale nikdy nepostavený radar v Brdech byly v kaliningradské oblasti nasazeny rakety Iskander. Radar není, rakety, schopné nést jadernou hlavici ano.
O stavu se zrušením obou paktů snil v 90. roce i Havel. Převrat v SSSR a sesazení Gorbačova ho ze snů rychle probral.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.1.2015 12:16

Vyhlásit válku a nic nedělat, to je jako ji nevyhlásit.
Ano, Stalin byl zaskočen, protože se chystal taky na útok, proto potřeboval odklad.

Spolupráce Ruska a Německa: po 1.SV vlastně logická věc. Západ odmítal sovětský režim a zároveň dusil úplně nepřiměřeně Němce. Tak se ty země spojily při vojenské spolupráci už před Hitlerem. Co taky čekat?
Ale pořád si myslím, že Putin není ani car, ani Lenin, ani Stalin, ani Brežněv.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 29.1.2015 12:10

XSC píše: Do té doby Ukrajina neutralitu nedeklarovala (čili nebyla ani podmínkou Budapešťského memoranda), jen se v žádném uskupení neúčastnila.
To je právě to nedorozumění. Jak jsem psal, že když se Rusové stáhli z Evropy, tak čekali, že USA to udělají taky, a ono nic. Rusové taky očekávali zrušení NATO, a už ho mají u hranic. Nikdy na to žádné dohody nebyli, jen to Rusové prostě předpokládali. Tohle je stejné: Rusko předpokládalo, že se Ukrajina prostě nebude angažovat ani s EU, ani s NATO. A oni berou EU jako předstupeň NATO. Nejdřív EU, pak NATO.
A teď se zkrátka cítí podvedeni. A na Západě se ten ruský pocit strašně podceňuje. Tady nejde o to, jestli s tím souhlasím nebo ne. Jen upozorňuju na to, že Rusko si připadá frustrované a obcházené. Pak hrozí, že někdo udělá blbost a poletíme všichni.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2015 12:10

von Špilberk píše:Teď mi není jasná myšlenka: Carské Rusko bylo na straně Dohody, takže co byste si přál? Zachovat Carské Rusko bojující proti Němcům? Potom by ale žádné Polsko asi nevzniklo.
Polsko by vzniklo, i když v jiném rozsahu. V té době už žádné carské Rusko nebylo.
von Špilberk píše:Já bych začal v Mnichově: tady předal Západ střední Evropu Hitlerovi a doufal, že od něj bude mít pokoj. Stalin Západu nevěřil a navíc věděl, že není ve stavu, kdy by se mohl s Hitlerem měřit. Pro Stalina byla ta smlouva hlavně odkladem války, území bylo jen takový bonus.
Mnichov byla ostuda západu, kterou už tehdy i vlastní politici odsuzovali. Ale nebylo to předání celé střední Evropy, Polsko už za vyhlášení války stálo (bohužel ne za okamžitý útok).
Ale ten váš výklad dohody s Německem je hodně účelový. To by nesměla německá armáda se sověty už předtím spolupracovat. Navíc i za 2 roky byl Stalin překvapen, na obranu nepřipraven. Takže to zjevně jen jako odklad německého útoku nebral. On zbrojil, ale na útok, ne na obranu. Předaná území pak rozhodně nebyl jen bonus, ale v podstatě popření výsledků 1. světové. A Katyň ukázala, jak to opravdu s Poláky myslí.

Odpovědět