gabuliatko píše:Pouze pokud vzdělání nebylo pořízeno za úplatu na školách jejichž akreditace se rok od roku řeší v tisku. Nezapomeňme že v minulosti vzdělání bránil režim a v současnosti ekonomická situace. Proč si pan Procházka vzdělání nedoplnil netuším a hlavně si myslím že na stav změn to nemá vůbec žádný vliv (ve funkci vydržel 7 let)
Je to podobný hon na čarodějnice jako u učitelů.
Abychom jsem se nedivili, z ROPIDu se může stát s.r.o. se současným pověřencem jako majitelem. Vydržel bych na jmenování a děsím se toho že nastane diskontinuita v práci ROPIDu.
Počkat počkat, hezky popořadě. Teď se budu snažit, abych zase nebyl obviněn z překrucování, takže budu potřebovat něco z tohohle prohlášení dovysvětlit. Z citace: "
Pouze pokud vzdělání nebylo pořízeno za úplatu na školách jejichž akreditace se rok od roku řeší v tisku.", tedy neslyšel jsem o nějaké dopravní fakultě, kde by se to rod od roku řešilo v tisku, mýlím se? Překrucuji? Nemyslíš si, že spojuješ jablka s hruškami?
"
Nezapomeňme že v minulosti vzdělání bránil režim a v současnosti ekonomická situace." Dneska brání lidem si doplnit VŠ vzdělání ekonomická situace? Koho, státu nebo těch občanů? Takže když studenti při dodržení délky studia neplatí žádné školné, je chyba? To je ta zmiňovaná "
ekonomická situace"? Nevím, každý žijeme v jiném prostředí, ale já ve svém okolí nepozoruji žádné zábrany studia na VŠ, rozhodně ne, ty ekonomické.
"
Je to podobný hon na čarodějnice jako u učitelů.". Ten hon na čarodejnice u učitelů začal před 10 lety, když se to nařízení vydalo. Je chybou učitelů, že si nedoplnili jejich chybějící vzdělání (vždyť stačilo jen nějaké minimum, jedna moje spolužačka z gymplu ho absolvovala na PeF UK) - opět zdarma, jen se muselo chtít z volna něco udělat pro sebe. Ta doba byla dostatečně dlouhá. I odbory s tím souhlasili. Zpátky k ROPIDu. Nevím, kdy tabulky platů a pozic na MHMP vznikly, ale myslím si, že určitě ještě dřív, než vůbec ROPID vznikl, už od začátku bylo jasné, že na vedoucí pozici bude sedět člověk s VŠ.
MPL píše:A myslíš, že takový člověk snese nějakého "nadřízeného", který bude navíc (doufejme) lepší než on?
"
takový člověk", jaký člověk? Procházku jsem v životě neviděl, vůbec toho pána neznám, jak bych si vůbec mohl dovolit předpokládat, jestli se snese s novým ředitelem či ne? Proč by si nemohli padnout do noty, třeba bude rád, já nevim.