Dneska i Demínka 4x OK, ale mám ji v merku a budu kdyžtak hlásit.
Podbaba:
Přijedu do výstupní jako druhý s 5 za linkou 8. Chvíli si postojíme, přecijen to nepadá ihned. 8 zhasne brzdovky a odbočuje do smyčky. Já se jí nechci lepit na kufr, dodržuji bezpečný odstup, takže jen odbrzdím a kutálím to k označníku. Jen co odbočující souprava mine označník, čočky padají na stůj (to bych ještě pochopil, bo to neprodlužuje) avšak pohasíná i proužek s výzvou. Jako by to mě, druhého, vymazalo z fronty. Zrádné na tom je, že ten proužek svítí jen o malinko méně, než v přihlášeném stavu. Pokud bych se na něj díval jako nezávislý příchozí/přijíždějící, držel by mne v přesvědčení, že jsem navolen. Ale není tomu tak-po odjezdu předchozího vlaku a přepadnutí čoček na stůj proužek trochu pohasne (totéž na KZ). Takže výlet s kličkou, výzva i šipička KZ se rozsvítí jasněji a já si počkám další minutku. Čili jednou věcí je matoucí nepříliš rozdílná intenzita svitu výzvy/KZ a druhou, podstatnější věcí je, že 2. vlak do smyčky musí jít s kličkou, protože je samovolně odhlášen. Rozumíme si?
Stalo se mi to letos 2x bo zase tak často tam na kufru nikomu nepřijedu. Ale když už tam za něčím stojím, tak to je žrádlo