Vozovny - všeobecná diskuze

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vozovny - všeobecná diskuze

Příspěvek od Petrpes » 26.2.2015 22:24

MMMilane já to myslím vážně, moc se rozčiluješ :)
Dnes jsem tě potkal 2x se svačinama v Braníku a poprvé si blikal vpravo celou cestu z Belárie na Černýho koně a podruhé jsi pískoval s T3RP do kopce z Potoka na Rokli :D
Ale neboj, Kuželový to hlásit nebudu, nicméně opakuji "to chce klid"...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.2.2015 15:07

teď mám taky vygumováno a nejsem si jist směrem otevírání krytů vnějších otvorů pro plnění písku do 15T, ale protože krytky jsou malé a bočnice 15T skloněné - u střechy je skříň uší než u země, tak myslím, že vrata jimiž projede nastavené zpětné zrcátko, tak otevřená krytka také = na PA ve vratech haly problém nebude (ovšem čekám jej ve VO případně i MO).

Spíše může být oprávněná obava o jejich urvání/poškození při "protahování se kolem" či míjení protijedoucí IAD (tak jak se občas děje u T3, T6 či KT se směrovkami na bocích!

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 25.2.2015 14:33

MF píše:mel někdo kontrolovat, tak zatahujici, aby s nima necouval do haly '' proti srsti''
Já nechci mystifikovat, ale trpím utkvělou představou, že deklíky pískovačů se otvírají nahoru.
Ovšem otázka, jestli by se 15T vešla do vrat s otevřenými deklíky, je zajímavá. Až to půjde, provedu pokus. 8-)
Někde by to ale jít mohlo, protože jsou na PA koleje, ze kterých je možné vyjet s RP s už vyklopenou hrazdou, protože vrata do haly jsou širší.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 25.2.2015 13:18

gabuliatko píše:
MF píše:Neoteviraji se po jízdě? Ze by se o vrata spíš zavřely?
No jo ale co škoda na odřených vratech? :D
Sel by na ne nalepit filc...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 25.2.2015 13:16

MF píše:Neoteviraji se po jízdě? Ze by se o vrata spíš zavřely?
No jo ale co škoda na odřených vratech? :D

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 25.2.2015 11:44

Petrpes píše:No budu asi po roce MMMít výjezd... Tak že puzor, levná pracovní síla nezavírá deklíky na písek :roll:
Neoteviraji se po jízdě? Ze by se o vrata spíš zavřely? kdyz už by je mel někdo kontrolovat, tak zatahujici, aby s nima necouval do haly '' proti srsti''

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 25.2.2015 9:53

No budu asi po roce MMMít výjezd... Tak že pozor, levná pracovní síla nezavírá deklíky na písek :roll:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.2.2015 22:02

mám tu dodatek ke zde probírané problematice - :!: bacha na nezajištěné klapky plnících otvorů:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 17.2.2015 19:12

Já si ještě dovolím dovětek:
queenspark píše:shazuje sebe i práci pana pískaře,kterého uráží
Já sám se v 1 v noci, když lezu po 10-ti hodinové šichtě z tramvaje, taky pohybuju jako mátoha. To nebyla urážka, jen konstatování, resp. moje přesvědčení, že je toho na jednoho člověka na celý večer a kus noci moc práce, a v 1 v noci je to na něm dost vidět. Proto jsem taky naspal:
von Špilberk píše:Takže posílit obsluhu.
Tím jsem chtěl říct, aby tam bylo víc lidí, a nebylo to všechno na jednom. Tak pardon. :^o
A navíc:
MM-Mikulovsky píše:Údajně by se měly přehodnocovat/prodlužovat tzv. technologické časy na zatažení PA...
...OO chtějí prosadit vyhodnocení z průjezdu TRAM přes čidla ve vratech vozovny, čímž se zabrání i tomu zkreslení pozdním příjezdem z města
Tady musím upozornit, že pan Špilberk není v odborech organizován, ani žádného aktivního odboráře v této věci nekontaktoval, takže si zlé odbory a obludný pan Špilberk vymysleli neexistující zdržení zcela nezávisle na sobě. 8-)

Pokud dojde k postupnému zlepšení a zmenšení zdržení, budu jen rád a nejen já.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.2.2015 18:56

von Š: naprosto 100% souhlasím

jen ještě musím doplnit reakci na:
queenspark píše:............
2. 15T má v průměru vysypán 1 sypač,což trvá i "mátoze" cca 1-2 min. max.,když je vysypáno více sypačů obsluha nasadí pistole postupně a tankuje aniž by u každé stála a postupně je zas vytahuje,celé to může trvat max.3min.Takto vysypaní vůz přijede max 1/jeden/! denně.možná zrovna ten od pána špilberg :^o
.........
nechce se mi věřit, že za skutečných nepříznivých adhezních podmínek se více pískovačů vysype jedinému 15T z PA vozů - při znalosti:
1.) jak ty vozy automaticky mnohdy sypou víc/častěji než chci sypat i já
2.) že mnozí kolegové neradi na konečných doplňují písek

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 17.2.2015 17:47

queenspark píše:Já se jen těším,až zjistím kdo se po touto přezdívkou ukrývá a vezmu na malou exkurzy,pokud bude mít zájem.
Já zase nevím, kdo se skrývá pod přezdívkou queenspark.
Navíc jste vzal příspěvek starý skoro měsíc a půl :!: Zrovna včera jsem se od obsluhy dozvěděl, že se zařízení upravovalo, a že se podařilo zvýšit tlak a tedy zvýšit rychlost plnění, jen jsem zkrátka neměl příležitost to sem hlásit, protože nesedím na TF celý den. Takže jestli u toho pracujete, tak o té změně víte, a víte tedy, že to původně fungovalo hůř. Navíc se ze začátku strkaly hadice do všech přijíždějících 15T a do všech jejich pískovačů bez ohledu na to, co ukazoval stav písku, a to už se taky změnilo. Tak nešiřte bludy a nesnižujte důvěryhodnost stránek.
Dále: já např. obsluze pomáhám tak, že když mám RP tak stání ve frontě využívám k otevření pískovačů ve voze, za což mi pracovníci i poděkovali, takže si prášek dejte vy.

P:S: Kde se zobrazuje stav písku vím, ale nevím, proč by se zrovna moje tramvaj měla vracet úplně bez písku. :roll:

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 17.2.2015 16:40

Musíte jezdit bez písku, dá se to :D
Já jej v zásadě používám pouze na lidi (-X

queenspark
Uživatel

Příspěvek od queenspark » 17.2.2015 15:43

Plnění písku na PA probíhá naprosto v pořádku.Pan uživatel špilberg má naprosto špatné informace,šíří bludy u uráží pracovníka fa,která písek plní.Ted k realitě:
1.souprava vozů T3 se zdrží na "benzince" cca 1min.,solo 30sec,doplnuje se kýblem
2. 15T má v průměru vysypán 1 sypač,což trvá i "mátoze" cca 1-2 min. max.,když je vysypáno více sypačů obsluha nasadí pistole postupně a tankuje aniž by u každé stála a postupně je zas vytahuje,celé to může trvat max.3min.Takto vysypaní vůz přijede max 1/jeden/! denně.možná zrovna ten od pána špilberg :^o
3.pokud je frmol a zatahuje více vozů za sebou,si je nutné uvědomit,že řidiči by stáli a i nadále stojí 2x tolik času ve frontě na objízdné koleji a čekají až zatáhne vlak před nimi,což si 90% řidičů uvědomí a od "benzinky" ani nespěchají,poklábosí s pískařem,daj cígo,nechají si vysvětlit jak pískování funguje,či si to sami zkusí,apod..U mne mají velký obdiv,po náročné šichtě plné stresu se jich naprostá většina chová naprosto bezvadně,Pan pískař je bezvadný člověk,slušně zdraví řidiče (ahoj pani/pane,čau chlape,....),mátoha rozhodně není,poradí řidičům jak ukázat stav pískování,protože někteří ani nevědí jak se to dělá.
4."benzinka" je v provozu PO-ČT ,o pauze mezi zatažením cca kolem 23hod. jde pískař dosypat vozy které stáli na hale (rezerva,výměny,apod.
PÁ je domluven průjezd myčkou,jelikož je menší výjezd a pískař doplnuje na hale,SO a NE podobný režim.
5.pan von Špilberg,by si měl vzít prášek a nešířit bludy mezi fanoušky tramfora,snižuje důvěryhodnost stránek a shazuje sebe i práci pana pískaře,kterého uráží.Já se jen těším,až zjistím kdo se po touto přezdívkou ukrývá a vezmu na malou exkurzy,pokud bude mít zájem.
von Špilberk píše:Ano, řidič sedí v kabině. Není u toho depák, ale maník, co doplňoval písek i dřív na koleji. To je jeden problém, že se tam 1 - 2 maníci klátí jak mátohy, aby neudělali rychlejší pohyb. Takže posílit obsluhu.
Ano, rychlost plnění je katastrofální, otočit do otevřeného pískovače kýbl je rozhodně rychlejší.

Předání vozu ve vrátnici: nesmysl, depáci mají dost jiné práce, muselo by jich být ve vozovně mnohem víc.
Umístění zařízení nekritizuji, jinde to být opravdu nemůže.
MM-Mikulovsky píše:Údajně by se měly přehodnocovat/prodlužovat tzv. technologické časy na zatažení PA...
...OO chtějí prosadit vyhodnocení z průjezdu TRAM přes čidla ve vratech vozovny, čímž se zabrání i tomu zkreslení pozdním příjezdem z města
Taky mám ďábelskou myšlenku: když můžeme mít automatické hlášení zastávek a automatické stahování tacha a jeho vyhodnocování, tak bychom taky mohli mít automatické prodlužování směny na základě vyhodnoceného zpoždění spoje po průjezdu čidlem ve vratech vrátnice před zahájením zpětného pohybu do lodi. 8-)

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 17.2.2015 14:17

Dokud to nespadne, tak to bude držet Milane! Nebo se zeptej OO :D
willyjeff píše:
MM-Mikulovsky píše: Už jsem dlouho v HL nebyl - musím se tedy ptát, jestli opravdu to její zastřešení ještě přes 2 roky může vůbec vydržet?
Jako řidič to těžko poznám 8-)

JANEK L.
Uživatel

Příspěvek od JANEK L. » 17.2.2015 14:14

Přátelé, jaká čísla mají dvouosý nákladní vozy ve vozovně Hloubětín, jak je sklad materiálu? Díky

Odpovědět