To máš sice Martine pravdu, ale jak jsem napsal již výše tak dostanou nafrak manipulační možnosti.Martin Šubrt píše:Přemýšlím, proč by dvě linky v nové podobě smyčky měly být na jedné koleji, když tam jsou koleje dvě? A na obou místo pro nejméně dvě (spíš dvě a půl) soupravy za sebou, jednu až jednu a půl v oblouku před námezníkem, třetí soupravu vždy ve výstupní zastávce. Tj. i v nové smyčce může dle mého v pohodě pobývat 5-6 souprav 2xT. Jako asi bych se snažil v souvislosti s okolím to navrhnout trošku jinak, ale pokud jde jen o stavbu DPP, která se musí vejít na původní plochy a součinnost v návaznosti okolí není, tak budiž. Aspoň je společná nástupní zastávka.Filip píše:Nová podoba Petřin se mi nelíbí, ale možná tam opravdu počítají pouze s jednou linkou, což bych ještě pochopil. Ale dvě linky na jedné koleji, to bude humáč.
Nevím, ale nepřijde mi současný stav špatný.
Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlím, proč by dvě linky v nové podobě smyčky měly být na jedné koleji, když tam jsou koleje dvě? A na obou místo pro nejméně dvě (spíš dvě a půl) soupravy za sebou, jednu až jednu a půl v oblouku před námezníkem, třetí soupravu vždy ve výstupní zastávce. Tj. i v nové smyčce může dle mého v pohodě pobývat 5-6 souprav 2xT. Jako asi bych se snažil v souvislosti s okolím to navrhnout trošku jinak, ale pokud jde jen o stavbu DPP, která se musí vejít na původní plochy a součinnost v návaznosti okolí není, tak budiž. Aspoň je společná nástupní zastávka.Filip píše:Nová podoba Petřin se mi nelíbí, ale možná tam opravdu počítají pouze s jednou linkou, což bych ještě pochopil. Ale dvě linky na jedné koleji, to bude humáč.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Info a reakce z DPP/JDCT: jsou zde strasny blaboly.
Na Libenskem moste se nic nechysta - az tam bude TSK, tak jim vytrhame puvodni trat. Nepredpokladam, ze realizace bude drive nez za rok.
Smycka Cerveny vrch se bude stavet za mesic.
Na Libenskem moste se nic nechysta - az tam bude TSK, tak jim vytrhame puvodni trat. Nepredpokladam, ze realizace bude drive nez za rok.
Smycka Cerveny vrch se bude stavet za mesic.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karosák píše:Naopak úsek, který mám podezření, že též stříhá metr, je úsek Urxova-Palma
Tak zase se trochu uklidníme, jo?-KUBI- píše:vyloženě tragických úseků už zbude opravdu jen pár. Podle mě jimi jsou esíčko u Masarykova nádraží, Revoluční, Hlávkův most, Na Žertvách, Za Ženskými domovy, Rašinovo nábřeží a dále úseky Kobylisy - Vozovna Kobylisy, Strossmayerovo náměstí - Nádraží Holešovice, Albertov - Otakarova a celé větve k Vozovně Pankrác a na Spořilov. To je 11 úseků, tedy stejně jako se plánuje opravit letos, tudíž do roku 2017 by se teoreticky dalo vstoupit bez plovoucích, polámaných a celkově žalostných tratí na BKV panelech a v síti by zbylo jen cca 20 a navíc celkem krátkých úseků této konstrukce, které navíc zatím celkem drží a netrpí tradičními neduhy tohoto svršku
Starou Plzeňskou a Podolí na vás!
Souhlasím s tebou. Současná podoba sm. Petřiny není vůbec špatná. Mimochodem v případě jakékoliv mimořádnosti je současný stav lepší než ten navrhovaný (např. předjetí nebo objetí).Filip píše:Nová podoba Petřin se mi nelíbí, ale možná tam opravdu počítají pouze s jednou linkou, což bych ještě pochopil. Ale dvě linky na jedné koleji, to bude humáč.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pochybuji, že se na Petřiny podívá víc než jedna linka od otevření metra, resp. spíš po zjištění reálně potřebné a hlavně požadované kapacity.Filip píše:Nová podoba Petřin se mi nelíbí, ale možná tam opravdu počítají pouze s jednou linkou, což bych ještě pochopil. Ale dvě linky na jedné koleji, to bude humáč.
Maximálně až opadne dogma 8/10/8, tak něco po 6 minutách
-
Filip
Nová podoba Petřin se mi nelíbí, ale možná tam opravdu počítají pouze s jednou linkou, což bych ještě pochopil. Ale dvě linky na jedné koleji, to bude humáč. 
Tak jinak - on nový stav nějak snižuje kapacitu? To se snad dnes vlaky odstavovaly v nástupních zastávkách?von Špilberk píše:Je o tom zde:http://mhd86.cz/2015/02/05/konec-dvouko ... y-petriny/
Ovšem kromě snížení kapacity smyčky jsem nepochopil k čemu je to dobré.![]()
(Čímž nechci říct, že by snížení kapacity smyčky bylo k něčemu dobré.)
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak já jsem na l.18 častým hostem (častějším než bych chtěl) a dosud jsem za 6,5 roku nepozoroval, že by současný stav činil někomu nějaké potíže. Řekl bych, že 99 % lidí jsou místní a jsou zvyklí.
Jedna zastávka pro ty, co chtějí jen po společné trase provozovaných linek nestačí?von Špilberk píše:Je o tom zde:http://mhd86.cz/2015/02/05/konec-dvouko ... y-petriny/
Ovšem kromě snížení kapacity smyčky jsem nepochopil k čemu je to dobré.![]()
-
von Špilberk
- Uživatel
Je o tom zde:http://mhd86.cz/2015/02/05/konec-dvouko ... y-petriny/
Ovšem kromě snížení kapacity smyčky jsem nepochopil k čemu je to dobré.

Ovšem kromě snížení kapacity smyčky jsem nepochopil k čemu je to dobré.
- Bába Foutéř
- Šťoura
Pro představu, jednokolejná s jednou předjízdnou kolejí, pojížděná po směru hodinových ručiček. Dvě výstupní zastávky, dvě manipulační koleje, před nástupní zastávkou, která bude již jen jedna, společná, sloučení do jedné koleje. Stačí takto?Looki píše:mohli byste sem prosím někdo hodit jak bude vypadat nová podoba smyčky na Heyrovského náměstí....díky!
Naposledy upravil(a) Bába Foutéř dne 02.3.2015 11:02, celkem upraveno 1 x.
mohli byste sem prosím někdo hodit jak bude vypadat nová podoba smyčky na Heyrovského náměstí....díky!
Tvrdilo se, že letos začne kompletní dvouletá rekonstrukce. Ale popravdě se to už tvrdí tak deset let, takže dost možná další provizorium 
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak je otázka, jestli to bude nějaká větší reko mostu, nebo provizorní vypodložení a zalití děr, aby to ještě chvíli vydrželo.slonik píše:Sleduju, ale právě jsem četl na dost místech o tom, že se bude rekonstruovat celý a tak dva roky. A najednou tady čtyři měsíce. To mě zmátlo... A je nějaká šance na kaliforňana na Maninách? Trať je tam stará tak rok, takže rekonstrukce potřeba není a nechat okolí bez tramvají na tak dlouho by bylo dost špatný...