Příspěvek
od mart337 » 02.3.2015 2:00
No, já taky v zastávkách bez ostrůvků blikám, ať už to k něčemu je nebo ne. Na těch pravidelně provozovaných, jako jsou Ostrčilák, Nuselská radnice, Stejskalova ZC, Zborovská atd. většinou IAD zastavuje, i když se vždycky najde nějaká "světlá vyjímka potvrzující pravidlo", která pospíchá a proplétá se mezi vystupujícími a nastupujícími cestujícími.
Nějak si neuvědomuju, jestli je v Praze ještě někde jinde podobné místo, jako je zastávka Výtoň občasná.
Tahle zastávka je problematická z toho důvodu, že kromě vyjímek, kdy probíhá nějaká výluka a tato je uvedena do stálého provozu (a v tomto případě bývá zastávka doplněna o dopravní značení s textem o uvedení zastávky do pravidelného provozu), stanicují v této zastávce jen vozy vyjíždějící z vozoven směrem do Braníka a Modřan a na druhé straně zase vozy z tohoto směru zatahující.
Zastávka od Albertova je v zásadě ještě celkem OK, IAD tam většinou zastavuje bez problémů. V opačném směru je to už horší, kolikrát se tam vyřítí auta jedoucí od Palačáku hurá hlava nehlava a já jen trnu, jestli někoho neseberou. A vůbec není jednoduché se rozhodnout, zda mám otevřít dveře nebo ne, protože i když za mnou není žádné auto a začnu otevírat, tak něž se dveře otevřou a lidi začnou vystupovat, tak se ti pospíchající přiřítí a je na problém zaděláno.
Měl bych pro tento problém dvě možná řešení.
Buď bych nainstaloval na trolej do oblouku od Braníka kontakt - brnkačku, nebo do vozovky krabičku s přijímačem radia-výhybky (signál šipka vpravo), které by spustily nějaký světelný panel před zastávkou, který by hlásil, že zastávka je v současné době využívána (Pozor - stanicující TRAM). Po odstanicování a rozjezdu by další kontakt toto zařízení vypnul.
Druhou možností, asi jednodušší, by bylo seřízení křižovatky Výtoň jinak, tak aby nebyla po odbočení tram od Braníka nějakou dobu puštěna IAD od Palačáku, aby nějakou dobu byla zelená jen v přímém směru po nábřeží. Tím by se tento problém mohl značně omezit.
Jinak co se týká blikání na KOMOKU v zastávkách na znamení si myslím, že to je blbost. Blikám celkem poměrně dost, ale tohle by mne nikdy nenapadlo.