Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Já jsem si jist, že i kdybych byl z Horních Kotěhůlek, tak by to tím nebylo. I v Kotěhůlkách, nemluvě o Brně, jistě rozeznají osadu a nádraží. Nehledě na fakt, že snad ani dnešní pražský radní by nestavěli tramvaj odnikud nikam, natož Kollman, osoba židovského původu, nemluvě o podnikateli Otletovi. Tramvaj zde určitě byla postavena, aby se cestovatelé dostali na nádraží, z kterého se jedině dalo cestovat směr Paris. I když jsem z končin, o kterých se v Praze vypráví většinou pohádky, neboť je nikdo nezná, neboť při cestě z vinného sklípku je pod vlivem deliria přehlédnou a pak si musí vymýšlet, tak já, na rozdíl od Pražáků, se v Praze neztratím a dokonce mi uvízlo v paměti, že na Smíchově byla nádraží dvě. Jinak pro "všehoznalé" mistry z matičky nákres z roku 1980
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
honza z Mo
- Uživatel
Nejsem si jist, ale jestli to nebude tím, že jste z Brna! Smíchov a nádraží Smíchov není jedno a totéžJ*M*B píše:Stane se, i mistr tesař se utne. Nedávno jsem na nějakém TV kanálu se dozvěděl v pořadu o pražských nádražích z úst železničního historika informaci, že linka pražské koňky přiblížila Pražanům nádraží na Smíchově už v roce 1882 ...honza z Mo píše:Pohlednice z Nového Údolí.
...Není tedy pravdou, že obnovení se v tomto úseku konalo na počátku 90. let po 40 letech. ...
Já jsem dosud byl přesvědčen, že koňka na Smíchov dorazila už 16.5.1876
-
honza z Mo
- Uživatel
Ano, bardotka tam jezdila, protože existoval ( dávám to do minulého času, současnost neznám) rychlík Praha -Nové Údolí. No a ropovody jezdily po trase Volary - Černý Kříž - Budějice.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě tam kdysi dovezla bardotka na Šumavě, jinak zejména ropovody.honza z Mo píše: 3. Trochu mě tam ta 810 překvapila, protože já tam několikrát v posledních letech jezdil Regio(z)novou.
Stane se, i mistr tesař se utne. Nedávno jsem na nějakém TV kanálu se dozvěděl v pořadu o pražských nádražích z úst železničního historika informaci, že linka pražské koňky přiblížila Pražanům nádraží na Smíchově už v roce 1882 ...honza z Mo píše:Pohlednice z Nového Údolí.
...Není tedy pravdou, že obnovení se v tomto úseku konalo na počátku 90. let po 40 letech. ...
Já jsem dosud byl přesvědčen, že koňka na Smíchov dorazila už 16.5.1876
-
honza z Mo
- Uživatel
Pohlednice z Nového Údolí.
Dovoluji si napsat několik upřesňujících informací k textové části.
1. Železniční doprava mezi Stiožcem a Novým Údolím byla zastavena až na konci 70. let min. stol. Není tedy pravdou, že obnovení se v tomto úseku konalo na počátku 90. let po 40 letech. Spolehlivé informace ltze dohledat ve starých JŘ ČSD. ( Je mi sice záhadou, koho tam vlaky vozily, ale údajně s nimi jezili lampasáci od PS. Možná i kluci z dovolených apod.). Bližší informace jsou m.j. na http://www.zanikleobce.cz . Tam lze dohledat lokalitu Nové Údolí. Zajímavé jsou i informace o průjezdu nákladních vlaků tzv. "železnou oponou", která byla u roty PS za Stožcem ve směru N.Ú.
2. Výhybna, kde osmsetdesítka objíždí přívěsný vůz je místem, kde byla na počátku 90. let po obnovení železničního spojení železniční zastávka - výdejna jízdenek a čekárna. Až potom byla trať o těch pár desítek metrů prodloužena k současnému novému nástupišti.
3. Trochu mě tam ta 810 překvapila, protože já tam několikrát v posledních letech jezdil Regio(z)novou.
Dovoluji si napsat několik upřesňujících informací k textové části.
1. Železniční doprava mezi Stiožcem a Novým Údolím byla zastavena až na konci 70. let min. stol. Není tedy pravdou, že obnovení se v tomto úseku konalo na počátku 90. let po 40 letech. Spolehlivé informace ltze dohledat ve starých JŘ ČSD. ( Je mi sice záhadou, koho tam vlaky vozily, ale údajně s nimi jezili lampasáci od PS. Možná i kluci z dovolených apod.). Bližší informace jsou m.j. na http://www.zanikleobce.cz . Tam lze dohledat lokalitu Nové Údolí. Zajímavé jsou i informace o průjezdu nákladních vlaků tzv. "železnou oponou", která byla u roty PS za Stožcem ve směru N.Ú.
2. Výhybna, kde osmsetdesítka objíždí přívěsný vůz je místem, kde byla na počátku 90. let po obnovení železničního spojení železniční zastávka - výdejna jízdenek a čekárna. Až potom byla trať o těch pár desítek metrů prodloužena k současnému novému nástupišti.
3. Trochu mě tam ta 810 překvapila, protože já tam několikrát v posledních letech jezdil Regio(z)novou.
Díky, opravdu už to jde.ZXS91 píše:Taky nejdecwapa píše:Mám dotaz jde někomu "Káčko"? Mě to od včerejška nejde.
EDIT 19:28 - Už jde
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky nejdecwapa píše:Mám dotaz jde někomu "Káčko"? Mě to od včerejška nejde.
EDIT 19:28 - Už jde
Jsi opět vtipnýPetrpes píše:Copak nemaj slevy v Kauflandu, že chceme na KáčkoAle fakt nejde
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Copak nemaj slevy v Kauflandu, že chceme na Káčko
Ale fakt nejde 
Mám dotaz jde někomu "Káčko"? Mě to od včerejška nejde.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi jo, ale když v roce 2013 Ropid toužil po páteřních svazcích typu 5+26, měl šanciDG7021 píše:Nevznikla by pak stížnost, že z Podbaby jezdí vše nejen na Republiku, ale i na Žižkov?
Nevznikla by pak stížnost, že z Podbaby jezdí vše nejen na Republiku, ale i na Žižkov?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tento cestovný neporiadok nevychází z práce při tvorbě jízdních řádů, ale z toho, že Ropid v roce 2013 při "doladění" poslal na Podbabu právě linky 5 a 8. Pokud je mezi Vítězným nám. a Vozovnou Strašnice proložen provoz linek 5 a 26 a současně mezi Vítězným náměstím a Náměstím Republiky proložen provoz linek 8 a 26, je zřejmé, že linky 5 a 8 musí jezdit ve stejný čas. O víkendu je to lehce posunuto o ty tři minuty, aby to nevypadalo tak blbě, ve všední den o dvě minuty, přičemž se využívá minutového rozdílu jízdních dob mezi Hradčanskou a Dlouhou třídou, který z Podbaby umožní ve špičkách aspoň interval 2-6 a o víkendu 3-12. Ropid bohužel toto evidentně nepovažoval za problém a klidně takové linkové vedení navrhl. Přitom například při 8 na Divokou Šárku a 26 ne Podbabu by žádný takový problém nenastal. Všechny spoje by jely ve stejných časech jako dnes, ale společný úsek 5 a 8 by nebyl koncový a na Hradčanské a na Republice jejich společné odjezdy užitečné spíše pro přestupy.
Áno, áno, a poďme ešte po kandelábroch vešať tých, čo vymysleli cestovné poriadky tak, že (napríklad teraz) z Podbaby odchádzajú 5 a 8 tri minúty po sebe a potom je 12 minút diera.
Samozrejme je to zrejme kvôli súbehom na druhom konci mesta – na Černokostelecké 5 a 7 minútu po sebe a osmička sa radšej nekryje vôbec s ničím…
Samozrejme je to zrejme kvôli súbehom na druhom konci mesta – na Černokostelecké 5 a 7 minútu po sebe a osmička sa radšej nekryje vôbec s ničím…