Nejen ta křižovatka na DŠ má pouze naznačený směr/tvar a nikoliv skutečnou velikost!Looki píše:jsem rád, že o ničem nerozhoduješ ani nemáš poradní hlas..tohle je totiž naprostá ptákovina už jen tou křižovatkou na Divoké ŠárceMM-Mikulovsky píše:místo donedávna plánované Karlovarské radiály postavit tunel cca pod Petřinami = [/u] "Letištní" radiálu (společnou pro R6 i R7), která by využila část Evropské ulice - cca západně od Vlastiny / Libocké ul., v jejichž úrovni by byl tunel mimoúrovňově na Evropskou od severu napojen. Dále by tunel vedl jižně podél Evropské až skoro k Nádraží Veleslavín, kde by se stočil jihovýchodním směrem, přičemž by "podešel" i =M=A, a vyústil v Patočkově ul. - těsně před MÚK Malovanka, jíž by se napojil na Městský okruh a převzal většinu dopravy z Patočkovy.
(A protože mezi Prašným mostem a Dejvicemi("Kulaťákem") naštěstí původně plánovaný tunel nevznikne, tak by tento "Letištní tunel" přetáhl i většinu dopravy z Evropské ul.)
VE SKUTEČNOSTI TO JE MYŠLENO JAKO TĚSNÉ "OBTOČENÍ" KOLEM AREÁLU ČERPACÍ STANICE "ZA" OBRATIŠTĚM TT- nebo snad pro blízkost přírodní rezervace požaduješ i zbourání toho obratiště TT a čerpací stanice?
DLE MNE TO NENÍ HORŠÍ ŘEŠENÍ NEŽ MÚK MALOVANKA, PRAŠNÝ MOST A LETNÁ, z nichž zejména ta prostřední jmenovaná je v naprosto těsné blízkosti Pražského hradu, který je na rozdíl od PŘ DŠ na mezinárodním seznamu UNESCO!
Jinak také by to napojení tunelu šlo udělat na DŠ (jako u Malovanky) "jednosměrné" = v tomto případě bez nájezdových ramp (myšlených o 1 jízdním pruhu pro vjezd a 1 pro výjezd) od/do centra/ul. Vlastiny (Libocké atd.) = ovšem bylo by dle mne škoda, že obyvatelé jejich blízkého okolí by pro cestu na/za východ Prahy museli k MO jet až na Prašňák po povrchu - Evropskou a Svatovítskou ul.!
JINAK CO JE PTÁKOVINA NA ZÁKLADNÍ MYŠLENCE STAVBOU JEDINÉ KOMUNIKACE/TUNELU - NAPOJENÉ NA MO JEHO HOTOVOU NEJKAPACITNĚJŠÍ MÚK MALOVANKA, A TÍM "OSVOBODIT" OD TRANZITNÍ IAD NARÁZ HNED DVĚ TRASY VEDENÉ PO POVRCHU OBYTNOU ZÁSTAVBOU?
1.)Mezi MÚK Malovanka a PO exit 26/ R6 - Patočkovou, Bělohorskou a Karlovarskou ul.
2.) Mezi Prašným mostem a PO exit 28/ přivaděčem k R7 - Svatovítskou ul., Vítězným nám. a Evropskou ul.
Jsem přesvědčen, že jedině takovéto řešení IAD výrazně preferuje MHD/TRAM na křižovatce Prašný most a Vítězném nám., protože zajistí v daných místech výrazný úbytek IAD jedoucí nejen v kolizních směrech s MHD/TRAM!