mart337 píše:Ad MMM:
co se týká úseku mezi Modřanskou Roklí a Novými Dvory, musel bys celý úsek mezi paneláky v sídlišti Modřany i na Kamýku zakopat, jenom zahloubit by to nestačilo, rozdělil bys tím sídliště a přístup do školy a navíc hluk. I tak by ti lidi moc nepoděkovali. Navíc mezi těmito sídlišti ti protéká potok, který sice běžně moc vodnatý není, ale má celkem dost velké povodí a tak by to mohl být při povodni dost problém - přemostit to nepůjde, takže taky pod zem.
Takže mi připadá jednodušší obsloužit oblast Kamýku z druhé strany - od Nových Dvorů Durychovou a Ke Kamýku se smyčkou v oblasti poblíž Policejní akademie, či to táhnout dál Lhoteckou. Tyto ulice jsou prostorově dost kapacitní pro vybudování tramvajové trati a vedou oblastmi s velkou zástavbou. .........
1.) ve východní části daného úseku - Durnychově ul. se shoduješ se mnou
2.) Lhotecká nevede oblastí s velkou zástavbou, ale podél její severní hranice a já TT navrhl naopak podél jižní hranice té oblasti

DLE MNE JE DOCHÁZKA K TÉ TT OD VŠECH DOMŮ JIŽNĚ OD LHOTECKÉ UL. KRATŠÍ/RYCHLEJŠÍ NEŽ K SOUČASNÝM BUS ZASTÁVKÁM OD TĚSNÉHO OKOLÍ NAVRŽENÉ TT (ZEJMÉNA ŠPIRKOVY A SOUKUPOVY UL., ALE I ZE STŘEDU DAŠKOVY UL. TO JE NASTEJNO K NAVRŽENÉ TT ČI NYNĚJŠÍM BUS)
3.)
TT JSEM ÚMYSLNĚ NAVRHL CO NEJKRATŠÍ TRASOU + SAMOSTATNÉ TĚLESO MIMO PK, PROTOŽE JEDINĚ TATO KOMBINACE ZAJISTÍ KRÁTKÉ PŘEPRAVNÍ ČASY = ATRAKTIVITU TRAM
JEJÍ VÝZNAM CO NEJBLIŽŠÍ K ZAVRHOVANÉ 2.VĚTVY =M=D, JENŽ BY MĚLA MÉNĚ ZASTÁVEK NEŽ TRAM = BUĎ BY BYLY NA MHD/=M= DELŠÍ DOCHÁZKOVÉ ČASY ČI NIC NEUBYLO Z BUS LINEK
a) Durnychovou severně podél PK (u západního konce určitě pod úrovní terénu)
b) křížení s ul Ke Kamíku podjezde, za ním zastávka Kamýk (kombinace K Barrandovu - obě boční nástupiště pod terénem, Chaplinovo nám. - TT tunelem z obou směrů)
c) dále TT zahloubená a 4x zakrytá tunelem v blízkosti domů (nad ní vozovky a parkoviště)
d) cca v úrovni Špirkovy ul. výjezd na povrchovou stejnojmennou zastávku
e) hned za ní nízká estakáda (kvůli předejití kolizí TRAM a osob/zvířat pohybujících se v odpočinkové zóně/zeleni) s protihlukovými stěnami jižně od Imrychovy a Hassovy ul. a zastávkou Hassova (jižně od stejnojmenné ul.)
f)"za přejitím" potoka (nevím proč by neměl jít nějaký potůček přemostit

) návrat TT na povrch/úroveň terénu - do zastávky Rakovského
g) "zajetí" TT do zářezu podél/pod ul. Polijanova, který by byl několikrát (dle potřeby odhlučnění a spojení vozovek či chodníků) zakryt tunelem/mostkem, mezi ul. Nikoly Vapcarova a Vitošská zastávka Modřanská rokle (uspořádáním obdobná jako výše uvedená zast. Kamýk)
h) obloukem podjetí ul. Gen. Šišky a výjezd na povrch do stávající zastávky U Libušského potoka (= opuštění současné TT mezi zastávkami Modřanská rokle, majícími stejnojmennou náhradu blíže zástavbě, a obratištěm Levského)