Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.5.2015 22:45

gabuliatko píše:
kruťák píše:Pak je otázka, zda je potřeba to prohánět APEXem a nešlo by to posílat přímo z vysílačky. Ale to je laický pohled. Nevím, jak to tam je zapojený.
Podle mne vysílačka bez APEXu nefunguje, ale to je též laický pohled.
Já si zase, ale na druhou stranu si uvědomuji, že hlášení zastávek (ať již ručně či automaticky):
- přece ani nepřerušuje (natož "neutíná") hlášení PDT řidičům (ať již tzv. linkovou volbou či generální volbou), protože jej (v případě aktuálnosti velmi nepříjemně) v tzv. příposlechu jen překryje :!:
- tak mi je fakt záhadou proč předčasně ukončí hlášení PDT "do salónu" #-o

Z:arrow: když to hlášení PDT "do salónu" tzv. jde přes APEX, tak proč právě ten není schopen rozpoznat, že se hlásí a své zastávkové hlášení "uložit" do pořadí spuštěných (které by bylo v nějaké "mezi"/operační paměti) a na svém displeji se tzv. posunout na další zastávku = zobrazit a vysílat signál pro aktuálně následující ROV :?:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 16.5.2015 22:45

Martin: Ale taky v Liberci počet pořadí je trochu jinde...

martin8211
Uživatel

Příspěvek od martin8211 » 16.5.2015 22:41

Vůbec tomu nerozumím, ale tak logicky mi něco říká, že přes APEX se nastavuje linka a pořadí, čímž si vytvořím volací znak ve tvaru KGX8xx/xx. . Pomocí této identifikace v Apexu se pak dispečer muže spojit s konkrétním vlakem, linkou, linkama, čí generálně. Takže zřejmě v Praze je Apex potřeba.

Třeba v Liberci, tam je Apex na vysílačce nezávislý, a "všichni slyší všechno" na stejném kanále (Tram, nebo Bus), což je trochu kontraproduktivní. K čemu je trojce na Horním Hanychově dobré vědět, že na Brandlu se posouvá křížení? Nebo že služba 92 jede na výměnu do vozovny a má nařízeno to vzít po objízdné koleji. A vůbec veselo je, když se něco pokazí a všichni v MHD jedou na jeden kanál. Busy, tramvaje přes sebe pátý přes devátý. Na druhou stranu, čekal bych to i horší. Zřejmě jsou naučení otravovat co nejméně.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 16.5.2015 21:26

kruťák píše:Pak je otázka, zda je potřeba to prohánět APEXem a nešlo by to posílat přímo z vysílačky. Ale to je laický pohled. Nevím, jak to tam je zapojený.
Podle mne vysílačka bez APEXu nefunguje, ale to je též laický pohled.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 16.5.2015 11:25

mimochodem tento sloupek na staroměstské také zatajuje linku 194...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 12.5.2015 14:25

Pak je otázka, zda je potřeba to prohánět APEXem a nešlo by to posílat přímo z vysílačky. Ale to je laický pohled. Nevím, jak to tam je zapojený.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 12.5.2015 10:15

Myslím že ano. Automaticky vyhlášená zast. ať už automaticky rukou, nebo automatem přerušovala přenos do salónu.
Ony relace zasahují do chodu apexu zbytečně moc, protože třeba když mám před konečnou nevoleny směr v "poloautomatickém" ručním řízení výhybek a shora se ozve nějaké moudro, spadne vysílač do bloku. V lepším případě to stihnu nadatlit znova, v horším vycházka s tágem.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 11.5.2015 20:19

martin8211 píše:Ano, někdo tu měl dobrou připomínku ke generální volbě do vozu.
neskončila tahle featura na tom, že se to tluče s automatickým vyhlašováním zastávek?

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 11.5.2015 19:21

To ovšem nic nemění na faktu, že zkrátka v podniku s více než 10 000 zaměstnanců nefunguje píárko.
Možná by ani nebylo potřeba někoho přijímat, stačilo by kdyby současní komunikátoři místo vymýšlení komunikačního vagónu a kampaní "víte, že" sedli k PC a překlofali zprávy z dispečinku do lidské podoby.

A informující řidiče bych taky radši nekomentoval, já bych taky nebyl nadšen, kdyby po mně chtěli jinou práci než dělám.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.5.2015 18:25

MM: K těm tisícům... DPP má podle výroční zprávy 10 600 k 31.12.2013 z toho je 4158 řidičů, další 3616 jsou dělníci a jenom 2800 jsou "kancelářské krysy". A to ještě z té poslední části budou mít nejspíš slušný podíl vedoucí dep, dispečeři, škola ED atd. takže osobně mě tohle tak příšerná přezaměstnanost nepřijde...

K těm informujícím řidičům. By mě zajímalo, kdyby si tam přijel a tohle jim řekl, že mají jít na zastávky informovat :twisted: . Minimálně by si byl poslán do pr... Z větší části nejsou schopni něco říct do mikrofonu natož si někam jít stoupnout...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 11.5.2015 18:05

K mastodontům a spol. snad ani nemá cenu se vyjadřovat. Jinak tím online systémem s obrovským potenciálem jsem myslel IDOS (resp. CIS JŘ), ne "síť sloupků". Chápu, že "není možné" okamžitě reagovat na nějaké mimořádnosti, ovšem hypotetická představa:
Něco se stane ve čtvrtek po úřednické pracovní době (tj. po 14:30) a je nutná změna JŘ Z:arrow: nikde nikdo. I kdyby na DPP ještě někdo byl, tak na ministerstvu už stopro ne. Tedy bude to zapracováno a zveřejněno nejdříve v pondělí.

V tak dynamickém odvětví, jako je doprava, musí prostě být nepřetržitá pracovní doba a tyhle změny se prostě musí řešit A ZVEŘEJNIT do pár hodin. No jo, jenže se to nikdy nedělalo.

Jinak výjimečně souhlasím s MM-M, že v situaci, kdy DPP zaměstnává tisíce úředníků na jedno brdo, by pár střídajících se "referentů informovanosti cestujících" bylo potřeba jako sůl.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.5.2015 18:03

Proto taky psal TÉMĚŘ!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.5.2015 18:01

Protože když se bude hlásit každá blbost tak lidi otupí...

martin8211
Uživatel

Příspěvek od martin8211 » 11.5.2015 16:52

Ano, někdo tu měl dobrou připomínku ke generální volbě do vozu. To je další věc, která by byla hodně užitečná. Lidi jsou rádi když "vědí co a jak". Ono konec konců, co brání tomu, pouštět generální relaci naplno TÉMĚŘ vždy? (pátrání po zmatených osobách, nehody, odklony, přerušení metra a tak podobně) Lidé by nějaké ty oficiality typu "KGX5...." pochopili a ničemu by to neuškodilo.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 11.5.2015 15:21

No jo, no. :roll: :roll: Já taky žil v domnění, že si zkrátka někdo sedne na Bojišti k počítači, nakliká si ze seznamu mastodonty, které chce, zadá text: POZOR l.18 ODKLON PŘES ÚJEZD, zmáčkne enter, a ono se to objeví. No tak takhle ne, soudruzi, to by nešlo. (-X
Dobře, tak aspoň vydat sloupkům povel: l.18 nezobrazovat. Hmmm, tak to taky nejde. (-X
Tak už nezbývá než ten sloupek prostě vypnout. Určitě by bylo lepší, kdyby to neukazovalo nic, než když to ukazuje nesmysly. Ale hádám, že to dálkově taky určitě nejde, takže nic. #-o #-o :roll: :roll:

Odpovědět