protože prý nelze jezdit zadarmo, ale jen za snížené jízdné. Tedy proto se prodává tento druh jízdného.MM-Mikulovsky píše: Ať mi nikdo donetvrdí, že DPP "vytrhne" 50-ti korunový manipulační poplatek za vydání/nahrání ročního kupónu
.
Tarif, revizoři a vše kolem...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tarif, revizoři a vše kolem...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sic dítě nemám, tak to jízdné pro něj chápu:
buď prokáže věk od 6-ti do 15-ti let (od 10-ti jedině "speciální" TIŠTĚNOU PRŮKAZKOU DPP) x nebo každou jízdu do 90min má za 16,-Kč
DÁLE SI VZPOMÍNÁM, ŽE SENIOŘI (minimálně jejich určitá věková skupina) BYLI VYZVÁNI K NÁVRATU OPENCARD A PŘEJITÍ NA PROKAZOVÁNÍ VĚKU = NÁROKU NA JÍZDNÉ ZDARMA "speciální" TIŠTĚNOU PRŮKAZKOU DPP
OVŠEM do
NAPROSTO NECHÁPU
, PROČ OBDOBNĚ NEJDE JEDNAT S NÁROKEM NA PŘEPRAVU ZDARMA ZAMĚSTNANCI DPP = OFICIÁLNÍM PROKAZOVÁNÍM ČIPOVOU/VSTUPNÍ/OSOBNÍ KARTOU ZAMĚSTNANCE OPATŘENOU FOTKOU
Ať mi nikdo do
netvrdí, že DPP "vytrhne" 50-ti korunový manipulační poplatek za vydání/nahrání ročního kupónu
Navíc, když vím, že jsou kolegové, kteří si jej ani nahrát nenechali, protože žijí "za" Prahou, do/z vozovny jedou autem a MHD vždy v uniformě
není možno vynásobit 50,-Kč počtem zaměstnanců cca 11000 = 550 000,-Kč = možná tak cca roční náklady zaměstnavatele na 1,5 místa prodejců/informátorů.
buď prokáže věk od 6-ti do 15-ti let (od 10-ti jedině "speciální" TIŠTĚNOU PRŮKAZKOU DPP) x nebo každou jízdu do 90min má za 16,-Kč
DÁLE SI VZPOMÍNÁM, ŽE SENIOŘI (minimálně jejich určitá věková skupina) BYLI VYZVÁNI K NÁVRATU OPENCARD A PŘEJITÍ NA PROKAZOVÁNÍ VĚKU = NÁROKU NA JÍZDNÉ ZDARMA "speciální" TIŠTĚNOU PRŮKAZKOU DPP
OVŠEM do
Ať mi nikdo do
- Bobik
- Uživatel
Jo, už jsem se tím taky prokousal. Bordel. Víceméně do patnácti stačí papírová průkazka za dvacku. Ale musí se prokázat "dokladem o nároku na zvláštní ceny jízdného pro dítě od 6 do 15 let". To co je? To znamená, že prostě po Praze jezděj do 15 zdarma, akorát na to potřebujou od 10 do 15 let spěšl průkazku vydanou DPP. Takže jestli to chápu správně, to by měla být ta papírová průkazka za dvacku. Všude se na to odkazujou, ale nikde jsem nenašel, co to ten "doklad o o nároku blablabla" vlastně přesně je. A v tabulce jízdného je napsáno, že dítě jezdí za 16,-. To mě právě zmátlo.Proxy píše:A k čemu? Děti do 15 let kupon nepotřebují!
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Do 15 let bude dceři 10 
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A k čemu? Děti do 15 let kupon nepotřebují!Bobik píše:Jo, ale mě jde o to, zdali mi tam daj papírovej zaměstnaneckej kupon. Nebo zdali zaměstnanecký (+ rodinný příslušníci) jdou pouze na Openkradku.Proxy píše:Pokud je dceři 10 let, tak se vyplatí papírová průkazka PID za 20 Kč (+10 pouzdro). Papírovou průkazku umí na počkání vystavit jakýkoliv předprodej nebo infocentrum.
- Bobik
- Uživatel
Hmm, toho jsem se právě bál.MF píše:Zam+prislusnicka jen OK
Zam+prislusnicka jen OK
-
Filip
Zaměstnanecký papírový kupon bych taky uvítal. Opencard už nechci. Zlatý papír.
- Bobik
- Uživatel
Jo, ale mě jde o to, zdali mi tam daj papírovej zaměstnaneckej kupon. Nebo zdali zaměstnanecký (+ rodinný příslušníci) jdou pouze na Openkradku.Proxy píše:Pokud je dceři 10 let, tak se vyplatí papírová průkazka PID za 20 Kč (+10 pouzdro). Papírovou průkazku umí na počkání vystavit jakýkoliv předprodej nebo infocentrum.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za vydání opencard se platí od 150 do 250 korun.Bobik píše:Fajn, díky. No ona ta kategorie 6-15 let je rozdělená. Bude jí 10, takže už bude muset mít nějakou tramvajenku. Od šesti do deseti právě stačí "jakákoli" průkazka (a jezdí zadarmo), ale od deseti do patnácti už ne (a už musí mít lístek). No poptám se ženskejch na Hradčanský.MF píše:Stačí za padesat myslim prukazka s fotkou jako že dite 6-15 let. Taky jsem to ted delal. A jestli je už skoropatnact tak open+prislusnicka za200
Pokud je dceři 10 let, tak se vyplatí papírová průkazka PID za 20 Kč (+10 pouzdro). Papírovou průkazku umí na počkání vystavit jakýkoliv předprodej nebo infocentrum.
- Bobik
- Uživatel
Fajn, díky. No ona ta kategorie 6-15 let je rozdělená. Bude jí 10, takže už bude muset mít nějakou tramvajenku. Od šesti do deseti právě stačí "jakákoli" průkazka (a jezdí zadarmo), ale od deseti do patnácti už ne (a už musí mít lístek). No poptám se ženskejch na Hradčanský.MF píše:Stačí za padesat myslim prukazka s fotkou jako že dite 6-15 let. Taky jsem to ted delal. A jestli je už skoropatnact tak open+prislusnicka za200
Stačí za padesat myslim prukazka s fotkou jako že dite 6-15 let. Taky jsem to ted delal. A jestli je už skoropatnact tak open+prislusnicka za200Bobik píše:Jo lidi, nevíte jak je to se zaměstnaneckým? Dcerka bude potřebovat tramvajenku, jenže mám za to, že zaměstnanecký jinak, než na Openkradku nejde. A já zase nechci Openkradku.
Ale asi ji budu muset pořídit, co?
P.S. Platí se něco za vydání? Nikde jsem o tom nic nenašel (což nic neznamená, max to, že neumím hledat), ale platit za něco, co nechci, ale jsem nucen si pořídit proti mé vůli, se mi nechce už vůbec.
Díky
- Bobik
- Uživatel
Jo lidi, nevíte jak je to se zaměstnaneckým? Dcerka bude potřebovat tramvajenku, jenže mám za to, že zaměstnanecký jinak, než na Openkradku nejde. A já zase nechci Openkradku.
P.S. Platí se něco za vydání? Nikde jsem o tom nic nenašel (což nic neznamená, max to, že neumím hledat
), ale platit za něco, co nechci, ale jsem nucen si pořídit proti mé vůli, se mi nechce už vůbec.
Díky
P.S. Platí se něco za vydání? Nikde jsem o tom nic nenašel (což nic neznamená, max to, že neumím hledat
Díky
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže to jde bez problémů.
. Docela mě překvapilo, že na okénko na papír byla docela fronta...
G: Reálně tomu nic nebrání... Vše se na kupon tiskne.
G: Reálně tomu nic nebrání... Vše se na kupon tiskne.
-
gabuliatko
- Uživatel
No nevím zda papír bude za 3650.Žížala píše:Určitě. Nedávno jsem napsal na DPP stejný dotaz, pouze s tím rozdílem, že moje průkazka je ještě o 5 let starší9001 píše:Malá technická. Je možné si koupit papírový kupon na průkazku PID z roku 2008?Odpověď byla kladná. Tudíž na konci roku zamávám slavné Opencard a vrátím se ke "klasice"...