jo, klídek, pohoda. Žádný vrhání se chodců na červenou přímo před jedoucí tramvaj, všichni dnes spořádaně čekali až tramvaj projedeBobik píše:Mlč krucinál. Nebo si toho ještě nějakej trouba všimne a zase to zkur..., teda zapne.Karosák píše:Jinak je k mé spokojenosti již 3 dny tma na první Hradčanské.
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
- Bobik
- Uživatel
Mlč krucinál. Nebo si toho ještě nějakej trouba všimne a zase to zkur..., teda zapne.Karosák píše:Jinak je k mé spokojenosti již 3 dny tma na první Hradčanské.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, SPK jsem tu taky již jednou reklamoval. Buď dát přechod s větším zpožděním, nebo zrušit. Jinak je k mé spokojenosti již 3 dny tma na první Hradčanské.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mam s dovolenim lepsi napad - ta 2. Svetla zrusit zcela, protoze ono tam je asi teoreticky dostatecne zpozdeni proti tem prvnim, ale ridici ta prvni ignoruji ci prehlizi! Sam MŠ prohlasuje, ze ssz maji byt s minimalnim rozestupem 100m - opravnenost tohoto tvrzeni jsem si jen tak tak bez meho noveho zraneni overil cca pred 2 tydny za vystupni tram zastavkou na nadr. Podbaba, kde pres prechod za 1.ssz mi tesne pred nosem prosvistelo na svou cervenou v levem pruhu oa az k 2.ssz o cca 10m dal, byt v pravem pruhu pred 1.ssz jine oa davno stalo. Priznavam, ze jsem sledoval svou/chodeckou zelenou a poradne se nerozhledl, ale nadtesti jsem toho slepone ci tupce zpozoroval periferne a krok neprovedl.Petrpes píše:To je tam vodjakživa... Jakoby ta druhá červená nemohla padat až za 10 seKund nebo tak nějak?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je tam vodjakživa... Jakoby ta druhá červená nemohla padat až za 10 seKund nebo tak nějak?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuji, pozorováno z tramvaje v sobotu kolem 14. hodiny a v neděli kolem 16. hodiny.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to jsem si stezoval davno -bud to nikdo neresi ci se imrvere opakuje stejna vada!gabuliatko píše:Kolega si stěžuje že na x u Krále železnic (nábřeží kpt. Jaroše) skáče červená pro IAD na přechodu pro chodce moc brzo (2. světla směr tunel) a IAD pak blokuje tramvaj která si má vybrat DC své preferenční volno a nemůže.
-
gabuliatko
- Uživatel
Kolega si stěžuje že na x u Krále železnic (nábřeží kpt. Jaroše) skáče červená pro IAD na přechodu pro chodce moc brzo (2. světla směr tunel) a IAD pak blokuje tramvaj která si má vybrat DC své preferenční volno a nemůže.
- Bobik
- Uživatel
Ano, funguje. Svítí, stejně jako předtím, trvale zelená/volno. Nezazlobilo celou směnu (24 a 56).Grossák píše:Na Teplárně Michle by mělo být opraveno. Prosím o zpětnou vazbu.
Díky.
Na místě jsem viděl, že někteří řidiči BUS ignorovali čočky a čekají na barvu. Řekl bych, že drtivá většina už pochopila, co pro ně platí, ale výjimka se může najít. Nebo prostě zaspal, to se stane.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak za ten Kulaťák se omlouvám, to jsem tedy neviděl. Mě víc zajímali čočky, tak se mi asi zdálo, že nějaký směr jede a nebyl to ten od Kulaťáku.Grossák píše:Nedošlo k dvojímu výběru volna vlevo od Kulaťáku a druhý výběr volna vlevo od Střešovic byl v zásadě neškodný. Nebyl navíc způsoben logikou, ale tím, že tramvaj přijela později na blízký kontakt. Pravdou je, že od začátku popisované události do začátku volna pro TRAM uběhla cca minuta a čtvrt, což není málo.
Jestli tramvaj přijela pozdě na blízký kontakt, tak to znamená jediné: autobusák zaspal při odjezdu, protože trvám na tom, že jsem jel za busem k čočkám, protože jsem očekával po volnu vlevo volno přímo. Rozhodně jsem nestál v zastávce a nečučel na prázdný prostor po autobusu. Takový luxus si na l.18 nemohu ve všední den dovolit.
Každopádně děkuji za prověření.
Na Teplárně Michle by mělo být opraveno. Prosím o zpětnou vazbu.
Na Groši je objevena závada. Mělo by být v řešení. V Korytech se nic nenašlo. Také prosím o info, kdo tam pojede. Díky.
Na Groši je objevena závada. Mělo by být v řešení. V Korytech se nic nenašlo. Také prosím o info, kdo tam pojede. Díky.
Ze záznamu řízení vyplývá, že se dělo něco trochu jiného. Po první čočky vlevo pro BUS to platí. Ty padly netradičně společně s krátkým volnem od tunelu (zřejmě tam něco muselo být), které se normálně nevybírá. Po 9s stůj následovaly ještě jedny čočky vlevo, a to společně s volnem od Střešovic vlevo. Tady bych si dovolil domněnku, že tramvaj zůstala stát déle v zastávce a nejela hned za autobusem, protože nárok na blízkém kontaktu nastal až 15 sekund po volnu pro BUS. No a pak následovalo volno pro TRAM přímo, společně s ní bylo vybráno volno od Hradčanské přímo a vpravo. Také je vidět, že všechny detektory aut kromě vjezdu od Kulaťáku, byly obsazené.von Špilberk píše:Včerejší Prašňák DC: Bus stojí u čoček, já zastavuji v zastávce. Na čočkách padá volno - rovně.Bus stojí (v protisměru tramvaj nejede). Pak se jede od Kulaťáku, pak konečně čočky vlevo, bus odjíždí. Natěšeně se posouvám k čočkám - po volnu vlevo bude přece volno rovně.
Nebude
![]()
Zase se jede od Kulaťáku a pak je zase volno vlevo a až potom volno rovně.
![]()
Až pak jedu.
![]()
Vážně už se s Prašňákem nedá nic dělat![]()
![]()
Sled fází byl v pořádku. Nedošlo k dvojímu výběru volna vlevo od Kulaťáku a druhý výběr volna vlevo od Střešovic byl v zásadě neškodný. Nebyl navíc způsoben logikou, ale tím, že tramvaj přijela později na blízký kontakt. Pravdou je, že od začátku popisované události do začátku volna pro TRAM uběhla cca minuta a čtvrt, což není málo. Ale doprava je tu opravdu silná a během Vašeho čekání projelo křižovatkou několik jiných vozidel MHD.
No a to je právě ten problém, přihlásit se dřív než tramvaj předemnou se odhlásí, nejsem zastánce jezdit někomu tak na kufru jen kvůli křižovatce, ale posunout odhlašovák o nějaký 2-3 metry dál by pomohlo aby druhá souprava to stihla a přitom dodržela bezpečný odstup od soupravy před
Ale je mi jasné že toto se nestane 
Díky za poznatky k Hostivaři.