Jo jo Karlák potřebuje co nejvíc sól a vysoké podlahy nejen o víkenduMartin Šubrt píše:18 do sóla
Je fakt že něčím se na zkrácení víkendových nocí vydělat musí.
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Jo jo Karlák potřebuje co nejvíc sól a vysoké podlahy nejen o víkenduMartin Šubrt píše:18 do sóla
uvidíme s čím v ROPIDu přijdete..Martin Šubrt píše: Jemný dotaz. Reko Evropská i Petřiny jsou placené z EU projektu Konkurenceschopnost, které mají ve vyhodnocení zrychlení provozu a nepochybně nebudou nakloněny tomu, aby vykázaly po dokončení rušení linek a prodlužování intervalů... Rušení spojů by mohlo znamenat i vracení peněz, tj. počet cestujících bude poněkud irelevantní. Změny tramvají se doufám budou přijímat komplexně, protože jen systémová změna umožní někde najít to Karosákovo sólo. Pokud by byl tlak na změny okamžité, tak jedině se skřípáním zubů 20 na Červený Vrch a teoreticky 18 do sóla a 6 ze Spořilova do soupravy, ale to opravdu není systémové řešení (kvůli víkendům i úseku 6 za Národním divadlem), které má mnohá negativa. Nikdo ale nechce hrabat do sítě na podzim a na jaře znovu.
Jemný dotaz. Reko Evropská i Petřiny jsou placené z EU projektu Konkurenceschopnost, které mají ve vyhodnocení zrychlení provozu a nepochybně nebudou nakloněny tomu, aby vykázaly po dokončení rušení linek a prodlužování intervalů... Rušení spojů by mohlo znamenat i vracení peněz, tj. počet cestujících bude poněkud irelevantní. Změny tramvají se doufám budou přijímat komplexně, protože jen systémová změna umožní někde najít to Karosákovo sólo. Pokud by byl tlak na změny okamžité, tak jedině se skřípáním zubů 20 na Červený Vrch a teoreticky 18 do sóla a 6 ze Spořilova do soupravy, ale to opravdu není systémové řešení (kvůli víkendům i úseku 6 za Národním divadlem), které má mnohá negativa. Nikdo ale nechce hrabat do sítě na podzim a na jaře znovu.Looki píše:Na podzim dojde k dílčím změnám (asi nejen Praha 6) a ROPID má jasnej rozkaz: srazit vozokilometry, šetřit.Karosák píše:Nevím, jaké mají postřehy ostatní, ale k tomu omezení nad metrem:....
To je blbost. Káem říkal, že ekonomika roste, není důvod šetřitLooki píše:Na podzim dojde k dílčím změnám (asi nejen Praha 6) a ROPID má jasnej rozkaz: srazit vozokilometry, šetřit.Karosák píše:Nevím, jaké mají postřehy ostatní, ale k tomu omezení nad metrem:....
Na podzim dojde k dílčím změnám (asi nejen Praha 6) a ROPID má jasnej rozkaz: srazit vozokilometry, šetřit.Karosák píše:Nevím, jaké mají postřehy ostatní, ale k tomu omezení nad metrem:....
No jsou informace a informace. Tohle pokládám za "všeobecný přehled". Na nějaký přesný data a detaily taky kašlu (kdo si to má pamatovat), nicméně co se kde stalo a kdy se to asi tak stalo (že to např. nebylo v 18.stol) právě myslím do toho všeobecnýho přehledo patří. Nic ve zlým samozřejmě.Filip píše: Ale už jsem pár let ze školy a nevidím důvod uchovávat v hlavě informace, které k životu nepotřebuji.
To je rozhodující otázka: Když už si lidi pomalu zvykli, že existuje nějaká zastávka Odborů, tak to změníme. Prostě nesmysl. Zase jedna změna pro změnu.Filip píše:A proč zrovna teď najednou tu zastávku budou přejmenovávat ?
Na dějepis jsem chodil a dokonce mě bavil. Ale už jsem pár let ze školy a nevidím důvod uchovávat v hlavě informace, které k životu nepotřebuji. A upřimně mi také vadí, když mi někdo vytkne na webové diskuzi, že místo "i" napíšu "y". Opravdu problémy ....MARV píše:Filip: Je vidět, že v hodinách dějepravy jsi chyběl, nebo jsi se jich vůbec nezúčastnil. Novoměstská radnice se proslavila kupříkladu na počátku husitských válek, dá se říci, že byla na začátku jejich vypuknutí. Oni ti konšelé, kteří končili po vyhození z okna na kopích přihlížejícího davu, by mohli vyprávět, pokud by to přežili. Proto bych určitě, a myslím, že nejenom já, tuto změnu názvu uvítal. Otázkou je, zda pomazaní tohoto města na to neměli myslet již při zřízení této zastávky. Oni ale asi v tom dějepise a místopise v Praze plavou. Jinak bychom neměli toliko zastávek, které mají stejný název, i když je mezi nimi mnohdy docela velký kus cesty a jejich současné názvy jsou zavádějící.
Nojo, no, že tenhle národ nezná vlastní dějiny, natož aby se z nich poučil je bohužel smutné. Odkud asipak letěli konšelé na vidle, píky a jiné ostré domácí nástroje zfanatizovaného davu? A kdepak vlastně začalo to "menší nedorozumění lokálního významu", v jehož počátku měl prsty jakýsi bezvýznamný pán, co se po něm dnes jmenuje stanice metra, jemuž šéfoval další bezvýznamný pán, co se po něm dnes jmenuje celá čtvrť a kvůli kterýmu sem jelo půl Evropy s CK Křížové Výpravy?Filip píše:Novoměstskou radnici neznám a co jsem se ptal lidí kolem, tak moc ne.