EVO1
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: EVO1
Moc se mi včera líbily jízdní vlastnosti a nízká úroveň hluku (naopak vibrace byly dost silné, ale bez toho zvukového doprovodu). Design je o vkusu každého z nás, v mých očích by se na vzhledu dalo ještě zapracovat. Interiér je šílený, dost velká daň za řešení podvozků umožňující tu nízkopodlažní uličku přes celý vůz. Doufám, že vůz se po Praze ještě projede na nějaké lince kam kapacitně patří, aby se dalo porovnávat sólo T3 vs. EVO1.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak to jóó. To je pravda, že by na tom monitoru mohlo být zobrazeno trochu něco lepšího.
Ale stejně je to asi zbytečná diskuze, protože pokud to nějaký DP koupí, tak si udělá infosystém svůj. Přeci jen je to prototyp, nikde není napsané, že infosystém musí vypadat výhradně takhle.
Ale stejně je to asi zbytečná diskuze, protože pokud to nějaký DP koupí, tak si udělá infosystém svůj. Přeci jen je to prototyp, nikde není napsané, že infosystém musí vypadat výhradně takhle.
Aby nedošlo k mýlce--mně nevadí informační systém na tom místě (je-li pod ním alespoň 2m10 místa). Jen nejsem fanda odpudivé zatáčející čáry a jen čtyř nejbližších zastávek na velkém displeji, kam by se v klidu vešla celá trasa (či alespoň všechny důležité zastávky jako na cedulích).von Špilberk píše:Evička má to i to:DG7021 píše: Nelíbily se mi zejména displeje s příští trasou--přesně ty samé jako v sorkách, což považuji za krajně nešťastné řešení.
A mně se to právě libí. Myslím, že by se to užilo i v 15T. Ne každý má dobrý výhled na bok mezi dveře. Navíc by informační systém v tramvajích a busech v jednom městě (jednom DP) měl být co nejpodobnější, a ne v každém vozidle něco jiného.
-
von Špilberk
- Uživatel
Evička má to i to:DG7021 píše: Nelíbily se mi zejména displeje s příští trasou--přesně ty samé jako v sorkách, což považuji za krajně nešťastné řešení.
A mně se to právě libí. Myslím, že by se to užilo i v 15T. Ne každý má dobrý výhled na bok mezi dveře. Navíc by informační systém v tramvajích a busech v jednom městě (jednom DP) měl být co nejpodobnější, a ne v každém vozidle něco jiného.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Já se včera svezl, ale bylo tak plno, že jsem interiér příliš nestudoval. Nelíbily se mi zejména displeje s příští trasou--přesně ty samé jako v sorkách, což považuji za krajně nešťastné řešení.
Jinak ad níže, nemyslím si, že by T6A5 8681-8750 a velké % prostoru 14T a 15T měly nějak extra vymakanou uličku pro pohyb dvou osob...
Jinak ad níže, nemyslím si, že by T6A5 8681-8750 a velké % prostoru 14T a 15T měly nějak extra vymakanou uličku pro pohyb dvou osob...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
No, rozloženim dveří se to skutečně SORce (NB12) podobá.gabuliatko píše:Takovej SOR na kolejích.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak u T3 RP se uvádí kapacita 22 sedících, 86 stojících při 5os/m2 a 138 stojících při 8os/m2.gabuliatko píše:To má poloviční kapacitu než T3.
EVO uvádí toto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
gabuliatko píše:Sóla T3 nebo wana ano, ale ne tohle. To má poloviční kapacitu než T3. V uličce se 2 lidi nevyhnou, židle na podestách ...Bobik píše:Máš spousty úseků (tratí), kde kapacitní (dlouhá) tramvaj je buď ekonomickej nesmysl, nebo šílenej interval. Sola jsou prostě potřeba.
Ale je to fuk. Zda to bude/nebude jezdit bude politické rozhodnutí bez ohledu na potřeby.
-
gabuliatko
- Uživatel
Sóla T3 nebo wana ano, ale ne tohle. To má poloviční kapacitu než T3. V uličce se 2 lidi nevyhnou, židle na podestách ...Bobik píše:Máš spousty úseků (tratí), kde kapacitní (dlouhá) tramvaj je buď ekonomickej nesmysl, nebo šílenej interval. Sola jsou prostě potřeba.
Ale je to fuk. Zda to bude/nebude jezdit bude politické rozhodnutí bez ohledu na potřeby.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já byl v jejím interiéru v Ostravě na letošním Czech raildays a opravdu jsem už tehdy přemýšlel co brání jeho uspořádání velmi podobně jako, v pro mne pocitově prostornějších, Vario LF plus/o provozovaných Olomoucí s možností (resp. potřebou) složení obousměrných dvouvozových souprav pomocí tzv. spojení PX- např. 6.obrázek zde?gabuliatko píše:Takovej SOR na kolejích. Tramvaj má být kapacitní vozidlo a to EVO1 dle mne není.
-
gabuliatko
- Uživatel
Takovej SOR na kolejích. Tramvaj má být kapacitní vozidlo a to EVO1 dle mne není.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
EVO1
Bez 3 týdnů po 5 letech (BTW: pokud by se 3 dny posečkalo, mohlo to být 10 let po prvním vypravení KT8D5.RN2P) se pražská veřejnost měla možnost svézt se zcela novým typem tramvaje. Osobně jsem dnes bohužel neměl čas - vy, kdož jste ho měly - jak se vám "Evička" líbila? Byla by na sólo linky dobrou volbou? A jak moc je to reálné? Z pohledu toho, že sólo linek není zas tak málo a wan je jen 35 ks, tak by to možná beznadějné být tak nemuselo...